Klinisk adjunkt, vikariat

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder mer än 50 olika utbildningsprogram och cirka 750 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 17 000.

Högskolan i Gävle beviljades våren 2012 forskarexamensrätt inom forskningsområdet Hälsofrämjande arbetsliv. Avdelningen för hälso- och vårdvetenskap arbetar för att stärka såväl grundforskning inom ämnet som tillämpad forskning inom profilen. Vid avdelningen för Hälso- och vårdvetenskap bedrivs sjuksköterskeutbildning, specialistutbildningar för sjuksköterskor, idrottsvetenskapligt program samt undervisning på fristående kurser.

Uppdraget som klinisk adjunkt genomförs i samarbete mellan Högskolan i Gävle och Region Gävleborg vilket innebär ett gemensamt arbetsledningsansvar för Högskolan och Regionen. Uppdraget är tänkt som en länk mellan vårdverksamheten och utbildningen genom att förmedla information, arbetssätt och metoder. Studenterna inom sjuksköterskeprogrammet är placerade på verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i hela Gävleborgs län vilket innebär att du kan komma att arbeta inom hela länet.

Högskolan i Gävle, Akademin för hälsa och arbetsliv, Avdelningen för hälso- och vårdvetenskap söker nu en klinisk adjunkt i omvårdnad, inriktning somatisk vård på 100 %, ett vikariat på sex månader. Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Tjänsteställe är Gävle.

Arbetsuppgifter:

Anställningen omfattar undervisning och examination i sjuksköterskeprogrammens verksamhetsförlagda och kliniska utbildningar. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat:
- pedagogiskt ansvar för planering och genomförande av verksamhetsförlagd utbildning,
- pedagogiskt stöd för handledare och huvudhandledare,
- ansvar för kliniska seminarier samt studie- och examinationsuppgifter,
- ansvar för planering och genomförande av kliniska examinationer,
- ansvar för halvtidsdiskussion, slutbedömning och betygssättning i verksamhetsförlagd utbildning.

Kvalifikationer:

För anställning som klinisk adjunkt krävs sjuksköterskeexamen samt magisterexamen i omvårdnad eller motsvarande som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Vidare skall den sökande ha dokumenterad pedagogisk skicklighet i enlighet med Anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

Bedömningen görs med avseende på vetenskaplig, praktisk och pedagogisk skicklighet inom området omvårdnad. Särskilt meriterande är handledarutbildning samt adekvat specialistsjuksköterskeutbildning. Vidare är det med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, särskilt meriterande att den sökande kan visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och på engelska. Personlig lämplighet i form av god samarbets- och initiativförmåga är ett krav.

Därutöver bedöms graden av administrativ och annan skicklighet som är av betydelse för de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 25 januari 2018, märkt med ref nr HIG-STÖD 2018/17.

Skicka din ansökan via e-post till registrator@hig.se eller till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 GÄVLE.

Ansökan ska åtföljas av styrkt meritsammanställning samt övriga handlingar du önskar åberopa.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-25

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/17

Upplysningar lämnas av:

Anne-Sofie Hiswåls
Avd chef Avdelningen hälso- och vårdvetenskap
Telefon: 026-64 50 96
E-post: anne-sofie.hiswals@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

  Publicerad av: Veronica Liljeroth

Om Högskolan