Lediga jobb

Universitetsadjunkt i socialt arbete

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Våra forskningsprofiler är Hälsofrämjande arbetsliv och Byggd miljö.

Högskolan i Gävle lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Avdelningen för socialt arbete och kriminologi ger idag kurser i socialt arbete och socialt arbete med internationell inriktning inom socionom- och kandidatprogram med inriktning internationellt socialt arbete, fristående kurser på grund- och avancerad nivå, masterprogram samt forskarutbildning. Utmärkande för våra utbildningar och vår forskning är vårt nära samarbete med fältet och organisationer i länet. Vi arbetar nära fältet för att kunna bidra till det livslånga lärandet inom våra yrkesutbildningar.

Avdelningen för socialt arbete och kriminologi söker nu en universitetsadjunkt i socialt arbete, tillsvidareanställning med omfattning 100%.

Arbetsuppgifter:

I anställningen ingår att bedriva undervisning, utvecklingsarbete och administration. I första hand ingår undervisning samt kursansvar inom ämnet socialt arbete. Undervisning sker inom socionomprogrammet och inom internationella kandidatprogrammet i socialt arbete.

Utöver detta tillkommer att ta huvudansvar för uppdragskurser/fristående kurser inom arbetsledning och ledarskap inom socialt arbete. Vidare ingår att delta i avdelningens forskning och ämnets utvecklingsarbete.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs filosofie kandidatexamen i socialt arbete, ha fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper, i enlighet med Anställningsordning vid Högskolan i Gävle Dnr HIG-STYR 2018/127 samt Högskoleförordningen (1993:100).

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vidare krävs erfarenhet av undervisning och kursansvar samt erfarenhet av administrativt arbete inom högre utbildning. Det krävs vidare erfarenhet av att handleda studenter (examensarbeten på grundnivå). Du är pedagogisk och tycker om att möta människor. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i nätverk samt av samarbete med högskola/universitet.

Publicering inom socialt arbete med inriktning arbetsmarknadsintegration är särskilt meriterande, liksom erfarenhet av arbete inom socialtjänsten på det aktuella fältet, Försäkringskassan eller inom närliggande område.

Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper såsom god förmåga att samarbeta och kommunicera i tal och skrift. Du ska även vara noggrann och ha förmåga att både ta och fånga upp initiativ.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2019. Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde snarast.

Tjänsteställe är Gävle.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde snarast.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-14

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/342

Upplysningar lämnas av:

Josefin Westerberg Jacobson
Avdelningschef, avd socialt arbete och kriminologi
Telefon: 026-64 82 33
E-post: jonwen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)