Universitetsadjunkter i omvårdnad

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder mer än 50 olika utbildningsprogram och cirka 400 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 16 000.

Högskolan i Gävle beviljades våren 2012 forskarexamensrätt inom forskningsområdet Hälsofrämjande arbetsliv. Avdelningen för hälso- och vårdvetenskap arbetar för att stärka såväl grundforskning inom vårdvetenskap/omvårdnad som tillämpad forskning inom profilen. Vid avdelningen för Hälso- och vårdvetenskap bedrivs sjuksköterskeutbildning, specialistutbildningar för sjuksköterskor, idrottsvetenskapligt program samt undervisning på fristående kurser.

Avdelningen söker nu tre universitetsadjunkter i omvårdnad som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Omfattning 100% , vikariat under sex månader med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde snarast. Tjänsteställe är Gävle.

Arbetsuppgifter:

Anställningen omfattar undervisning, kursansvar, handledning och examination på grund- och avancerad nivå i sjuksköterskeprogrammet och specialistsjuksköterskeprogrammen samt fristående kurser. I anställningen ingår också att delta i avdelningens utvecklingsarbete rörande undervisning, forskning, samverkan med det omgivande samhället och internationalisering. Viss del av utbildningen genomförs som en studieortsbaserad distansutbildning med hjälp av t.ex. Zoom.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs sjuksköterskeexamen samt magisterexamen i vårdvetenskap/omvårdnad eller motsvarande som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Vidare krävs visad pedagogisk skicklighet där dokumentationen av de pedagogiska meriterna ska ha en sådan omfattning att en kvalitativ bedömning kan göras. (Anställningsordning vid Högskolan i Gävle Dnr HIG-STYR 2014/137).

Bedömningsgrunder

Bedömningen görs med avseende på vetenskaplig, praktisk och pedagogisk skicklighet inom området omvårdnad. Särskilt meriterande är specialistsjuksköterskeexamen till distriktssköterska och/eller psykiatrisjuksköterska. Därutöver är det särskilt meriterande med praktisk erfarenhet som sjuksköterska/patientkontakter samt väl vitsordad erfarenhet av undervisning på högskolenivå. Vidare är det med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, särskilt meriterande att den sökande kan visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och på engelska samt uppvisa vitsordat god samarbets- och initiativförmåga.

Därutöver bedöms graden av administrativ och annan skicklighet som är av betydelse för de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 14 december 2018, märkt med ref nr HIG-STÖD 2018/706.

Skicka din ansökan via e-post till registrator@hig.se eller till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 GÄVLE.

Ansökan ska åtföljas av styrkt meritsammanställning samt övriga handlingar du önskar åberopa.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 3

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-12-14

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/706

Upplysningar lämnas av:

Anne-Sofie Hiswåls
Avd chef Avdelningen hälso- och vårdvetenskap
Telefon: 026-64 50 96
E-post: anne-sofie.hiswals@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)