Samverkansansvarig med fokus på akademin för utbildning och ekonomi (AUE)

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Våra forskningsprofiler är Byggd miljö och Hälsofrämjande arbetsliv och vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 500 kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Studentantalet är 17 000. På högskolan arbetar 700 personer - 500 lärare och forskare och 200 inom administrationen.

Samverkansarbetet är en viktig del i Högskolans verksamhet och ska genomsyra alla enheter. Samverkansfunktionen inkl. internationalisering och innovation är organiserad i ett nyinrättat kansli, Kansliet för samverkan, internationalisering och innovation (KSII). KSII är en stödfunktion för Högskolans forskning och utbildning, placerad direkt under rektor.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker en samverkansansvarig som primärt ska stödja Akademin för utbildning och ekonomi (AUE), men även arbeta centralt vid KSII med samverkansfrågor.

Allmänt
Samverkansansvariga arbetar strategiskt, tillsammans med Högskolans ledning, forskare, lärare och studenter, för att skapa förutsättningar och underlätta kompetensförsörjning och kompetensutveckling på Högskolan och i regionen. Samverkansansvariga medverkar i samverkansforum i olika former; medverkar i framtagning av samverkansöverenskommelser med parter på regional och nationell nivå samt i implementering av ingångna samverkansöverenskommelser; i utvecklingen av processer, metoder och riktlinjer om strukturell samverkan på regional och lokal nivå; representerar högskolan i olika externa grupperingar så som referensgrupper samt mässor och utställningar.

Specifikt
Tjänsten kommer primärt att stödja Akademin för utbildning och ekonomi (AUE), men även att arbeta centralt vid KSII med samverkansfrågor. Samverkansansvarig ska vara delaktig i att tillsammans med akademiledning ta fram målsättningar och processer för en utvecklad samverkan, både inom utbildning och forskning, samt vara ett strategiskt stöd för akademins samverkansarbete. Det innebär också att initiera, stötta och operativt hjälpa till i samband med samverkansaktiviteter så som att skapa möten och mötesarenor, marknadsföra akademiernas befintliga uppdragsutbildningar samt inventera behov för nya sådana, förmedla externa kontakter, samverkanskommunikation och event samt omvärldsspaning och synliggöra utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs högskoleutbildning, gärna inom samhällsvetenskapligt eller humanistiskt ämne, eller motsvarande som arbetsgivaren finner likvärdig. God erfarenhet av att arbeta i projektform är ett krav samt erfarenhet av samverkansarbete. Meriterande är kunskaper om att utveckla processer från ett samverkansfokuserat synsätt, där flöde och organisation berörs. Meriterande är även erfarenhet av arbete inom högskola eller universitet, dess verksamhet inom utbildning, forskning och samverkan samt erfarenhet av projekt kopplat till näringslivet.

Den utåtriktade rollen som samverkansansvarig ställer stora krav på och förutsätter social kompetens samt att du är initiativtagande, flexibel och serviceinriktad. Förutom personliga egenskaper som god kommunikationsförmåga, god samarbetsförmåga och förmåga att fatta beslut, ska den sökande, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan till registrator på Högskolan i Gävle, e-post: registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast. Det kan bli aktuellt med provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-10

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/459

Upplysningar lämnas av:

Maivor Hallén
Bibliotekschef och kanslichef KSII
Telefon: 026-64 81 88, 070-605 66 26, 026-64 85 00 (vxl)
E-post: maivor.hallen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)