Lediga jobb

Forskare för innovation inom hållbara städer och samhällen

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Akademin för teknik och miljö söker en forskare inom Miljöteknik. Som forskare inom hållbara städer och samhällen kommer du att arbeta inom den strategiska arenan Smarta och hållbara städer och samhällen. Arenan Smarta och hållbara städer och samhällen är ett projekt i nära samarbete mellan bl.a. Högskolan i Gävle och Region Gävleborg. Som forskare kommer du att arbeta med processledning för utmaningsdriven innovation och forskning inom detta område.

Forskningsområdet är tvärvetenskapligt med fokus på samhällsplanering eller hållbar stadsutveckling. Syftet är att kartlägga regionens utmaningar, samt strategier att möta dessa med styrkor i länet som bidrar till innovation, inom området smarta och hållbara städer och samhällen.

Anställning t.o.m. den 31 december 2020 med möjlighet till förlängning, omfattning 100% av heltid, tillträde snarast. Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen som forskare inom hållbara städer och samhällen krävs doktorsexamen inom områden som miljövetenskap, samhällsplanering, social-ekologiska system eller ett ämne som arbetsgivaren finner motsvarande.

Krav för anställningen är dokumenterad erfarenhet av att organisera samverkansprocesser, innovationsprocesser eller designprocesser inom dessa områden eller motsvarande. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-24

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/307

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)