Universitetsadjunkt i kriminologi

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Våra forskningsprofiler är Hälsofrämjande arbetsliv och Byggd miljö, och vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Studentantalet är 16 000. På Högskolan arbetar 700 personer - 500 lärare och forskare och 200 inom administrationen.

Anställningen som universitetsadjunkt i kriminologi är placerad vid Avdelningen för socialt arbete och psykologi vid Högskolan i Gävle. Kandidatprogrammet i utredningskriminologi har högst söktryck, av förstahandssökande i landet och utbildningen bedrivs delvis på distans.

Arbetsuppgifter:

I arbetet ingår kursansvar, undervisning, handledning och examination av studenter inom ramen för kandidatprogrammet i utredningskriminologi. I arbetsuppgifterna ingår även kursutveckling och innehavaren av anställningen förväntas genom sin anställning bidra till utvecklingen av ämnet kriminologi och kandidatprogrammet i utredningskriminologi. I anställningen ingår också att delta i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete. Därutöver ingår administrativt arbete, samverkan, forskning och internationalisering.

Enligt lokalt arbetstidsavtal ingår 10% forskning/kompetenstid. Du förväntas vara på plats på Högskolan i Gävle dagligen, måndag - fredag.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs kandidatexamen i kriminologi. Därutöver krävs dokumenterad pedagogisk skicklighet, se Högskoleförordningen (1993:100) samt Anställningsordning vid Högskolan i Gävle. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och på engelska.

Särskilt meriterande är dokumenterad erfarenhet av undervisning, handledning och examination inom kriminologi. Vidare är personens vitsordade samarbetsförmåga särskilt meriterande. Det är även särskilt meriterande med undervisningserfarenhet i kriminologi vid universitet eller högskola och särskilt inom distansutbildning. Tidigare studier inom området utredningskriminologi är också särskilt meriterande.

Därutöver bedöms graden av administrativ och annan skicklighet som är relevant för anställningen.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 7 december 2018 märkt med ref nr HIG-STÖD 2018/709.

Skicka din ansökan via e-post till registrator@hig.se eller till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 GÄVLE.

Anställningen är ett vikariat på 1 år med möjlighet till förlängning.

Tillträde snarast. Tjänsteställe Gävle.

Ansökan ska åtföljas av CV med en förteckning över referenspersoner, kortfattad redogörelse för pedagogisk, handledande och andra för anställningen viktiga erfarenheter.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-12-07

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/709

Upplysningar lämnas av:

Josefin Westerberg Jacobson
Avdelningschef, avd socialt arbete och psykologi
Telefon: 026-64 82 33
E-post: jonwen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)