Överlever demokratin den digitala revolutionen?

Knappt två veckor efter valdagen tas den frågan upp för diskussion i seminarieserien Vad innebär digitalisering?

Gästföreläsare är Aftonbladets nyhetschef Martin Schori, som skrivit den första svenska läroboken i journalistik på helt digital grund (Online Only) och Högskolans egen Per Vesterlund, universitetslektor i medie- och kommunikationsvetenskap och bland annat aktuell med en nyutgiven biografi om Harry Schein (Schein: en biografi).

Seminariet är öppet för alla anställda på Högskolan i Gävle och kommer att kretsa kring frågor om hur centrala begrepp som kunskap, sanning och offentlighet påverkas av digitaliseringen. Överlever de över huvud taget?


Datum: Torsdag den 20 september
Tid: Kl 13-16
Plats: Sal 31:316

Välkomna!

----------------------------------------------

Martin Schori

Martin Schori är journalist och författare. Han är sedan 2018 nyhetschef på Aftonbladet, och har tidigare varit verksam i samma roll på Dagens Media och på KiT. Schori har bland annat gett ut Online Only, allt du behöver veta för att bli morgondagens journalist (2016, Carlsson förlag) om journalistikens möjligheter i en digital värld. Han deltar flitigt i samhällsdebatten i frågor som gäller politisk kommunikation och medieteknologi.

Per Westerlund

Per Vesterlund är universitetslektor i Filmvetenskap och Medie- och kommunikationsvetenskap vid Högskolan i Gävle. Han har i sin forskning riktat in sig på olika mediehistoriska frågor. Ett par frekventa områden är olika nedslag i nationell film- och mediepolitik, samt i den svenska arbetarrörelsens användning av filmen. Han kom våren 2018 ut med boken Schein: En biografi (Albert Bonniers förlag) och har tidigare redigerat antologier som Citizen Schein (2010) och Massmedieproblem: Mediestudiets formering (2015). Hösten 2018 är han gästforskare vid Uppsala universitet.

Moderator: Jan Sjölund

 

 

För mer information, kontakta:
Jan Sjölund, universitetsadjunkt i svenska språket vid Högskolan i Gävle
E-post: jan.sjolund@hig.se

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-09-11
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)