Gå till eugreenalliance
Sök

Seminarieserie om våld del 3

Välkommen till det tredje seminariet om våld i Högskolans nya digitala samtalsserie. Temat för det tredje samtalet i serien är våld i nära relationer under en pandemi.

Följ Högskolan i Gävles nya digitala samtalsserie om våld. Forskare berättar om våld utifrån olika teman och med ett vetenskapliga perspektiv. Varje föredrag följs av ett samtal med personer från fältet som arbetar med våld, våldutsatthet och prevention. Du har också möjlighet att delta i samtalet och ställa frågor.

Del 3: Våld i nära relationer under en pandemi – vad kan vi lära oss av Coronakrisen?

Under Coronapandemin har larmrapporter om ökat våld i nära relationer kommit från myndigheter och hjälporganisationer. Men vad vet vi om hur våld och hjälpsökande påverkats av pandemin? För utsatta personer är social isolering ett problem, även när ingen pandemi pågår. Vad kan covid-19 lära oss om utformningen av stöd till våldsutsatta personer?

Medverkande i panelsamtalet

Carolina Överlien, professor i socialt arbete vid Stockholms Universitet och forskningsledare vid Nationellt kunskapscentrum för våld och traumatiskt stress i Oslo, fokuserar i sin forskning på barns utsatthet för övergrepp och våld, barn som lever med våld i nära relationer och våld i ungas parrelationer.

Mats Lindström är kommissarie vid Polismyndigheten i Polisregion Stockholm och har stor erfarenhet av att arbeta med våld i nära relationer. Mats har bland annat varit sektionschef för Våld i nära relationer och Barnahus.

Cecilia Vågberg är strateg i Social hållbarhet med inriktning på våldsprevention och våld i nära relationer inom Gävle kommun. Cecilia arbetar med att samordna insatser för att förebygga och minska våld och höja medvetenheten om våld i nära relationer.

Carina Hast är socionom arbetar på Kvinnojouren Blåklockan i Gävle, och möter våldsutsatta kvinnor i samtal och stödinsatser. Carina har tidigare arbetat på skyddat boende och har lång erfarenhet av arbete kring våld i nära relationer.

Sofie Wahlström är grundare av BrightAct som i samband med pandemin har utvecklat en digital plattform för hjälpsökande, dokumentation och samordning av stödinsatser. För sin innovation har Sofie utnämnts till årets IT-kvinna av CGI och tagit emot en rad utmärkelser.

Moderator

Bo Söderqvist, universitetsadjunkt i Socialt arbete och samordnare för Arena för Social Kunskapsutveckling

Mejla anmälan för att få länk och kod till webinariet: sara.wallerskoog@hig.se

Sara Skoog Waller forskar om vittnen som enbart hört förövarna och hur de kan identifiera eller beskriva dom genom enbart rösten.

Sara Skoog Waller är fil. dr i psykologi och forskar inom våld i nära relationer vid Högskolan i Gävle. Hon disputerade i psykologi vid Mittuniversitetet förra året.

Datum: Fredag 27 november
Tid: kl 13.00-14.30
Plats: Digitalt via Zoom

Seminarieserien börjar med fem webinarier och tanken är att de bara är början på ett pågående samtal kring våld.

Varje tillfälle live-streamas via en Zoom-länk som mejlas till dig vid anmälan.

Mer information om samtliga delar i seminarieserien

Kontakt

Anmälan

För frågor om seminariet och anmälan, maila till Sara Waller Skoog, fil. dr i psykologi vid Högskolan i Gävle.

e-post: sara.wallerskoog@hig.se

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-11-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)