Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Nationell säkerhetskonferens för universitet och högskolor hålls vid Högskolan i Gävle

Den 13-14 april står Högskolan i Gävle som värd för årets nationella säkerhetskonferens för universitet och högskolor. De flesta av landets högskolor och universitet finns  representerade på konferensen. Totalt deltar ett hundratal personer.
- Det är verkligen positivt att så många kommer till årets konferens. Det borgar för god kvalitet och många givande diskussioner om säkerhetsarbete, säger Lars Söderberg som är Senior rådgivare vid Högskolan i Gävle och tillika arrangör av årets säkerhetskonferens.

Mötas kring gemensamma frågor


Syftet med konferensen som är den 19:e i ordningen, är att personal som arbetar med säkerhetsfrågor på universitet och högskolor runt om i landet, ska mötas kring gemensamma frågor. Temat varierar från till år. Årets konferens kommer att fokusera på informationssäkerhet, hot vid universitet och högskolor samt framtidens teknik för larm och bevakning.

Säkerhetsarbetet på ett lärosäte


Säkerhet på ett lärosäte är ett begrepp som omfattar många områden. Det kan till exempel vara studenter och lärare som förföljs eller hotas, stölder av utrustning eller känslig information eller IT-relaterade attacker.

Universitet och högskolor är stora organisationer dit man också skall räkna studenterna. Det  öppenhets- och tillgänglighetstänkande som måste finnas gör arbetet med säkerhetsfrågorna extra komplext.

- För att utveckla säkerhetsarbetet är det av stor vikt att träffa kolleger från andra lärosäten och dra nytta av varandras erfarenheter säger Lars Söderberg.

Program Säkerhetskonferensen 2011

 
För mer information, kontakta:
Lars Söderberg, Senior rådgivare, Högskolan i Gävle
Telefon: 648570, 070-329 85 70
E-post: lsg@hig.se

Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2011-04-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)