Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Invigning av Esri Development Center

På måndag den 23 maj  invigs Esri Development Center vid Högskolan i Gävle. Invigningsceremonin hålls på Mötesplatsen i Rävhallen med deltagande av USAs ambassadör i Sverige.
Esri Development Center är ett samarbete mellan Högskolan i Gävle och Esri inc i USA. Esri inc är världsledande inom GIS-programvaror. Esri Sverige med huvudkontor i Teknikparken i Gävle hanterar leveranser, support och utbildning.

Esri Development Center vid Högskolan blir det sjätte i världen. Det finns två center i USA, två i Asien samt ett i England.

Att bli ett Esri Development Center innebär att studenter och forskare får tillgång till alla programvaror samt support från Esri. Det innebär vidare att en framgångsrik student inom GIS-området kommer att uppmärksammas speciellt varje år med en egen utmärkelse. Etableringen av centret vid Högskolan förstärker dessutom de satsningar som görs inom GIS-klustret Future Position X i Teknikparken.

Högskolan i Gävle, Gävle kommun, Lantmäteriet med flera är medlemmar i Future Position X och det gemensamma arbete som bedrivs inom klustret sätter Gävleregionen på en stark position i ett Europaperspektiv, skapar nya företag och tillväxt i befintliga företag samt möjliggör att vi kan få etableringar som Esri development center.

Datum: 2011-05-23
Tid: 14:15 -
Plats: Mötesplatsen, Rävhallen

Alla är välkomna att delta i invigningsceremonin.

Kontakt:
Roland Norgren, universitetsadjunkt i datavetenskap, Högskolan i Gävle
Tel: +46 70 556 56 69
E-post: rne@hig.se

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2011-05-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)