Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Edsbyverkens stipendium på Design- och träteknikprogrammet har tilldelats Per-Johan Sandlund

Per-Johan Sandlund

Per-Johan Sandlund

Per-Johan Sandlund mottog Edsbyverkens stipendium  på 15 000 kronor  för årets examensarbete på Design- och träteknikprogrammet.  Han belönas för arbetet papperstält - ett tält för sju dagar.
Per-Johan Sandlund har gjort ett engångstält som har "det" tänkt för t ex festivaler. Tältet är av papp, lätt och miljövänligt, och han lovar att det skall hålla i sju dagar.

Juryns motivering lyder:
"Ett övertygande arbete som utforskar viktiga områden såsom råvara i nya tillämpningar, träindustrins förmåga att utnyttja designkompetens, upplevelsedesign och hållbar produktion i förnyelsebara material. Per-Johan Sandlund är transparent och tydlig i sin process där han identifierar kreativa lösningar som öppnar för många affärsmöjligheter."

Per-Johans engångstält kan tillsammans med de övriga studenternas examensarbeten beskådas i en utställning som är öppen ännu några dagar.

Edsbyverken, en ledande tillverkare av kontorsmöbler, delar tillsammans med Högskolan i Gävle ut stipendiet till en av avgångsstudenterna på Design- och träteknikprogrammet.

Det är samsynen kring utvecklingen i att använda träfiber som råvara som ligger bakom stipendiet. Edsbyverkens stipendium syftar till bättre förutsättningar för träindustrin att tillgodogöra sig designkompetens vilket leder till en högre förädlingsgrad av trä och träfiber.

En högre förädlingsgrad i kombination med nya innovativa sätt att jobba med trä ger i förlängningen utveckling och tillväxt.

 
 
För mer information, v v kontakta:
Annika Viding, universitetsadjunkt och utbildningsledare, akademin för teknik och miljö, 070-322 58 58

Foto: Ida Lindgren

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2011-06-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)