Högskolan i Gävle deltar i Pridefestivalen i Gävle 11-14 augusti

Högskolan i Gävle till Pride 2016

I år hålls Pridefestivalen för första gången i Gävle den 11-14 augusti. Högskolan i Gävle deltar i samverkan med Gefle Studentkår i Prideparaden som går i Gävle lördagen den 13 augusti.


- Högskolan i Gävle deltog också i Prideparaden i Stockholm den 30 juli och vårt syfte med att delta i Pridefestivalerna är att visa att vi är en högskola för alla säger Maivor Hallen, t.f. chef vid avdelningen för kommunikation och strategiska relationer.

- Vi eftersträvar en miljö där respekten för den enskilde är självklar. En miljö som är fri från diskriminering p g a kön, sexuell läggning etc fortsätter hon. Alla är välkomna att representera Högskolan i Gävle oavsett om du är student, medlem i någon studentförening eller personal vid högskolan.

Närmare information från Gefle Studentkår:

Vi går i paraden som anordnas i Gävle lördagen den 13 augusti.

Ha gärna din overall på dig eller bär färgglada kläder, låt oss lysa upp paraden med färg och glädje! Tänk på fotvänliga skor, då vi går runt staden. Resekostnader till och från paraden står man för själv.

Samling i Gävle vid Södermalmstorg kl 12:00, paraden startar 13:00

För mer info, se Facebook event "HiG till PRIDE" eller kontakta km@geflestudentkar.se 


Gävle PRIDE

Program 11–14/8 2016 #all4love #gavlepride #gävlepride16 GÄVLE PRIDE

 

Torsdag 11 augusti invigning!

 • Tid: 10.00-10.30
 • Lokal: Kulturhuset Gävle

Medverkande: Per Bill (landshövding), Kajsa Svalerud (likabehandlings- och jämställdhetsansvarig Gävle kommun), representanter från Gävle Pride m.fl. Arrangör: Gävle Pride

Seminarium: ”Har någon rätten att tycka åt dig?”
Spelkulturen och cosplay behöver ibland hantera svåra frågor kring bemötande och medmänsklighet. Det kan handla om t.ex. kön, hudfärg, kroppsform, sexuell läggning, könsidentitet mm. Hur bemöter vi varandra i spelkulturen?

 • Tid: 10.30-12.30
 • Lokal: Röda Rummet, Kulturhuset Gävle

Medverkande: Eli Pettersson (likabehandlingsansvarig på Närcon sommar 2016) Arrangör: Sverok Gävle-Dala, Gävle-Dala E-sportförening och Escape Gaming

Filmvisning och samtal: ”Call me Kuchu” (2012)
Visning av filmen ”Call me Kuchu” (2012) och efterföljande panelsamtal. ”Call me Kuchu” är en dokumentär om Ugandas mest kända hbtq-aktivist David Kato och hans kamp för ett bättre liv för Ugandas kuchus. Homofobin är utbredd i Uganda och politiker och myndigheter sanktionerar förföljelserna.

 • Tid: 10.30-12.30
 • Lokal: Teatern, Kulturhuset Gävle

Medverkande: Naome Ruzindana, Deborah Balirya och Miles Rutendo Tanhira (samtliga medverkande från föreningen Find Hope), Samtalsledare: Emelie Lundin Arrangör: Föreningen Find Hope och Studieförbundet Vuxenskolan

Föredrag: ”Stigman kring HIV”
Föreläsning om stigman, det ”nya” dokumentet om att man inte längre behöver berätta att man är hiv-positiv vid sex om man har en fungerande behandling. Lena Nilsson Schönnesson är psykolog och har lång erfarenhet av arbete med hiv.

 • Tid: 11.00-12.30
 • Lokal: Hantverksloftet, Kulturhuset Gävle

Medverkande: Lena Nilsson Schönnesson (psykolog och ordförande Noaks Ark Riks) Arrangör: Noaks Ark Södra Norrland 2

Lunchmusik: ”Var inte rädd”
Under meditativ orgelmusik ges tillfälle att vila tankar och kropp. Att tända ljus, reflektera, be en bön eller bara vara.

 • Tid: 12.30 -13.00
 • Lokal: Heliga Trefaldighetskyrkan (City Kyrkan)

Arrangör: Svenska Kyrkan

Lunchpoesi med Liselotte Fluhr

 • Tid: 13.00
 • Lokal: Innergården, Kulturhuset Gävle

Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan

Workshop: ”Prideverkstad”
Redesign workshop. Tillverka paradflaggor eller sy dig en häftig parad-outfit! Ta gärna med nåt att göra om. Symaskiner, en del tyger, material och återbruksmaterial finnes.

 • Tid: Drop-in mellan kl 13-16
 • Lokal: Verkstaden inne, Kulturhuset Gävle

Arrangör: ABF Gästrikebygden

SV Arena: ”När förföljelsen fortsätter - om hbtq-personers situation i asyl- och integrationsprocessen”
Många asylsökande hbtq-personer upplever att kunskapen om deras dubbla utsatthet brister hos svenska myndigheter samt att förföljelse, hat och hot från egna landsmän ofta fortsätter på svenska asylboenden eller i bostadsområdet. Hur skapar vi en tryggare tillvaro för hbtq-personer som sökt skydd i Sverige? Vad kan vi göra bättre?

 • Tid: 14.00-15.30
 • Lokal: Teatern, Kulturhuset Gävle

Medverkande: Karin Bergqvist (pol. red. Gefle Dagblad), Helen Åkerlind (kommunalråd Lib.), Marie Hansson (socialtjänst Gävle), Rikars Willerius (jurist), Naome Ruzindana, Deborah Balirya och Miles Rutendo Tanhira (samtl. från Find Hope) Samtalsledare: Emelie Lundin Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan, Gefle Dagblad och Gävle Pride

Samtal: ”Hbtq-certifiering och region Gävleborg”
Tio års arbete gav till slut resultat. 2016 beslutade regionfullmäktige i Gävleborg att verksamheten i regionen skall HBTQ-certifieras. Vänsterpartiet har varit drivande i detta arbete. Hur går vi vidare? Vi bjuder på Pride-fika.

 • Tid: 14.00 -15.30
 • Lokal: ABF, Brunnsgatan 56

Medverkande: Alf Norberg, regionråd Vänsterpartiet Gävleborg Arrangör: Vänsterpartiet Gävle och ABF Gästrikebygden 3 Torsdag 11 augusti (forts.)

Utställning och workshop: ”Stolta och schyssta foton”
Fotoutställning, seminarium och workshop med Tomas ”Genusfotografen” Gunnarsson om Gävle Kommuns handbok ”Bilder som förändrar världen”. Om att kommunicera genom bilder för inkludering och att synliggöra orättvisa normer och förändra dem. Vi skapar ett representativt och inkluderande Gävle tillsammans. Gävles Unga genomför även en tillhörande instagram- och selfie-workshop med tips från handboken. Workshopen sker i samverkan med ABF Gästrikebygden.

 • Tid: 14.00-17.00
 • Lokal: Galleriet på entréplanet samt Hantverksloftet, Kulturhuset Gävle

Arrangör: Gävles Unga och Gävle Kommun

Sveriges Fängelsemuseum: ”Normkritisk visning”
Välkommen till en normkritisk guidad visning genom vår fänglande historia på Sveriges Fängelsemuseum. Boka din plats på visitgavle.se

 • Tid: 16.00
 • Lokal: Fängelsemuséet, Kulturhuset Gävle

Arrangör: Sveriges Fängelsemuseum

Filmvisning & Panelsamtal ”Den längsta resan är resan inåt”
En film av Staffan Hildebrand som skildrar Steve Sjöqvist som lever som homosexuell med HIV.

 • Tid: 16.00-18.30
 • Lokal: Teatern, Kulturhuset Gävle

Medverkande: Steve Sjökvist och Peter Månehall (ombudsman Hiv-Sverige) Arrangör: ABF Gästrikebygden 4

Föreläsning: ”Om global sexualpolitik”

 • Tid: 17.00-19.00
 • Lokal: Hantverksloftet, Kulturhuset Gävle

Medverkande: Kristina Ljungros Arrangör: RFSU Gävle

Konsert: ”STAY TRVE Bookings Presents!”
Framträdande artister: Born This Way, Oakred, Ismael, Aciduin, Blue Khan, MOTH Fler tillkommer! Drogfritt. Alla åldrar välkomna!

 • Tid: 17.00
 • Lokal: Musikhuset Sjömanskyrkan Entré: 50 kr (pengarna går oavkortat till arbete m asylsökande hbtq-personer)

Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan, Musikhuset Sjömanskyrkan, Gävle Kommun och STAY TRVE Bookings

Föreläsning: ”Familjerätt för stjärnfamiljer”
Charlotta Lagnander är jurist på Lagborg juridik och föreläser om normkritisk familjejuridik och hur nuvarande lagstiftning fungerar och inte fungerar för stjärnfamiljen.

 • Tid: 18.00-19.30
 • Lokal: Röda Rummet, Kulturhuset Gävle

Medverkande: Charlotta Lagnander (jurist) Arrangör: RFSL Gävleborg

Författarsamtal: ”Möte med Ahmed Muhamed”
(Fristadsförfattare Skellefteå) Somaliern Ahmed Mohamed kämpar för HBTQ-personers rättigheter i Mellanöstern och i norra Afrika. I länder där det är olagligt att vara homosexuell och homosexualitet bestraffas med döden eller långa fängelsestraff. Ahmed har funnit en fristad i Skellefteå för att fortsätta sin kamp för HBTQ-personers rättigheter och skriva på en tredje bok.

 • Tid: 19.00-21.00
 • Lokal: Teatern, Kulturhuset Gävle

Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan, Föreningen Öppen Värld, Gävle kommun och Gävle Pride

Picknick och pyssel i Boulognern: Med Vulcana
Tjejjouren Vulcanan har picknick i Boloungern med pyssel och samtal. Vid regn kommer vi att sitta inne i vårt mysiga tält och skapa tillsammans. Om det blir fint väder har vi picknick på gräsmattan. Tillsammans kommer vi t.ex. att sy en stor regnbågsflagga och annat pyssel. Vi bjuder på fika!

 • Tid: 18.00-21.00
 • Lokal: Boulognerskogen (vid scenen), Gävle

Arrangör: Tjejjouren Vulcana och Kvinnojouren Blåklockan 5 Torsdag 11 augusti (forts.)

Filmvisning: ”The Pearl of Africa” (2016)
Cleopatra Kambugu är en 28-årig transkvinna född i Uganda, ett av världens mest transfoba länder. En vecka efter att landet införde dödsstraff för homosexualitet hängdes Cleo ut på framsidan av en av landets största tidningar. Därmed tvingades hon fly, lämna hem, arbete och säga upp kontakten med familjen.

Filmmakarna Jonny Von Wallström och André Wallström har sina rötter i Sandviken, och filmen hade världspremiär på Nordamerikas största dokumentärfestival ”Hot Docs” i Toronto.

 • Tid: 21.00
 • Lokal: Boulognerskogen, Gävle

Arrangör: Bio Sjuan, Kultur & Fritid Gävle, Kulturutveckling Gävleborg, Studieförbundet Vuxenskolan, RFSL Gävleborg och Find Hope

Fredag 12 augusti

Filmsamtal: ”The Pearl of Africa”
Samtal kring filmen ”The Pearl of Africa” Medverkande: Personer från Rough Studios, RFSL, Kulturutveckling Gävleborg och Find Hope Tid: 10.30-11.30 Lokal: Teatern, Kulturhuset Gävle Arrangör: Kulturutveckling Gävleborg, Studieförbundet Vuxenskolan, RFSL Gävleborg och Find Hope

Seminarium: ”Får jag vara med?”
Även spelkulturen brottas med strukturer och normer som ofta drabbar den som är i minoritet. Hur kan vi arbeta lösningsfokuserat kring dessa frågor?

 • Tid: 10.30-12.00
 • Lokal: Röda Rummet, Kulturhuset Gävle

Medverkande: Frida Holmberg Arrangör: Sverok Gävle-Dala, Gävle-Dala E-sportförening och Escape Gaming

Föreläsning: ”Allt går bara man vill”
En föreläsning som får åhöraren att åka med genom det fula, äckliga, sexiga, hatfulla, snuskiga, kärlekstörstande, vackra, det som dödar. Om kampen genom livets hårda värld, och hur kampen kan förvandlas till personlig styrka utöver det vanliga.

Ola Lindström blottar sig själv för att visa vägen till att allt går bara man vill.

 • Tid: 12.00-13.30
 • Lokal: Teatern, Kulturhuset Gävle

Medverkande: Ola Lindström, grundare av projektet ”Torka alla tårar” Arrangör: RFSL Gävleborg 6

Boktips från Gävle bibliotek: “Normkritiskt bok- och filmprat”
Medverkande: Tre bibliotekarier från Gävle Stadsbibliotek

 • Tid: kl 12.00-12.30
 • Lokal: Gävligt Gott, Kulturhuset Gävle

Arrangör: Kultur och Fritid Gävle

Workshop: ”Prideverkstad”
Redesign workshop. Tillverka paradflaggor eller sy dig en häftig parad-outfit! Ta gärna med nått som du vill göra om. Här finns symaskiner och verktyg. Även material som träpinnar, lim, tråd, papper, färg, paljetter, en del tyger och en hel del återbruksmaterial.

 • Tid: Drop-in mellan 13-16
 • Lokal: Verkstaden inne, Kulturhuset Gävle

Arrangör: ABF Gästrikebygden

Seminarium: “Funkisprojektet”
RFSLs Funkisprojekt berättar om normer kopplat till funktionsförmåga, hbtq och rättigheter. I projektet samarbetar RFSL med flera olika funktionshinderorganisationer, LSS verksamheter och aktivister.

Projektets fokus är olika utbildningsinsatser och sociala mötesplatser. Funkisprojektet vill förändra diskriminerande normer så att alla har möjlighet att vara den man önskar - och leva det liv man vill! Medverkande: Personer inom Funkisprojektet samt FUB

 • Tid: 13.00-14.30
 • Lokal: Röda Rummet, Kulturhuset Gävle

Arrangör: RFSL Gävleborg och Studieförbundet Vuxenskolan 7 Fredag 12 augusti (forts.)

Information: ”Din röst i bostadsdjungeln”
Medverkande: Föreningsstyrelsen HGF Gävle-Älvkarleby-Ockelbo

 • Tid: 13.00-14.30
 • Lokal: innergården Kulturhuset Gävle

Arrangör: HGF Gävle-Älvkarleby-Ockelbo

SV Arena: ”Vad gör Gävle i HBTQ-frågan?”
Paneldebatt med lokala politiker om hur partierna på olika sätt arbetar med normkritik och frågan om hbtq-rättigheter i Gävle. Hur kan man göra skillnad i den lokala politiken?

 • Tid: 14.00-15.30
 • Lokal: Teatern, Kulturhuset Gävle

Medverkande: Lokala politiker och tjänstemän - Gävle kommun och region Gävleborg Samtalsledare: Emelie Lundin Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan och Gävle Pride

Föredrag: ”Finns även jag?”
Finns du representerad i populärkulturen? Om inte, hur påverkar det dig och vad betyder representation?

En föreläsning kring vikten av att få se sig själv representerad i film, serier, spel och litteratur, och hur den påverkas som ställs utanför populärkulturen.

 • Tid: 15.00-17.00
 • Lokal: Röda Rummet, Kulturhuset Gävle

Medverkande: Frida Holmberg Arrangör: Sverok Gävle-Dala, Gävle-Dala E-sportförening och Escape Gaming 8

Föreläsning: “Erika Wennerström berättar om sitt liv som transsexuell”
Maj 2012 påbörjade Erika sin könsidentitetsutredning. Idag är hon juridisk kvinna och har genomgått könskorrigerande operation.

Hon är öppen och stolt över sig själv. Som orkat, vågat och berättat om allt. Allt hon vill är att bara få vara sig själv. Hör hennes egen berättelse! Medverkande: Erika Wennerström

 • Tid: 16.00-18.00
 • Lokal: Teatern, Kulturhuset Gävle

Arrangör: RFSL Gävleborg

Sveriges Fängelsemuseum: ”Normkritisk visning”
Välkommen till en normkritisk guidad visning genom vår fänglande historia på Sveriges Fängelsemuseum. Boka din plats på visitgavle.se

 • Tid: 16.00
 • Lokal: Fängelsemuséet, Kulturhuset Gävle

Arrangör: Sveriges Fängelsemuseum

Samtal: ”Hbtq och äldre - kan en vara det?”
Samtal om äldre HBTQ-personers situation och behov med fokus 65+.

Spelar HBTQ någon roll när en är över 65? Behöver äldreomsorgen certifieras? Finns det ens äldre HBTQpersoner?

 • Tid: 17.00-18.30
 • Lokal: ABF, Brunnsgatan 56

Medverkande: Tord Fredriksen (v) och Kerstin Monk (mp) samtalar under ledning av Leif Eriksson, reporter på SR Gävleborg Arrangör: Vänsterpartiet Gävle och ABF Gästrikebygden

Regnbågsnatt: ”Var inte rädd”

 • Musik- konst och kulturupplevelse på kontrastrik scen!
 • Gratis nagelkonst, hennamålning, streetstyle, dans, poesi och chill-möjligheter.
 • Gaming: Brynäs IF hockeyspelare på plats för signering och för att möta den som vill i NHL-gaming genom ”Nörd på Pride” med Gävledala E-sportsförening.
 • Fotoutställning av Tomas ”Genusfotografen” Gunnarsson.
 • Informationstält samt ljud och ljusinstallation och enklare mat/fika finns att köpa i kyrkparken utanför kyrkan.

Artister: Kören Clin D´oeil Au Chant från Frankrike, kören Concordia från Gävle, Yolanda Bohm och Nino Mick- spoken wordartist, Claes Thorén, Spectral Hours – ambient electronica, Anna Linander- sing n song writer, Lionessa - sing n song writer, MANNO-electro indiepop soul, samt flera heta hiphopartister.

 • Tid: 18.00-ca Midnatt
 • Lokal: City Kyrkan (Heliga Trefaldighetskyrkan)

Arrangör: Gävles Unga, Svenska Kyrkan, ABF Gästrikebyggden, Brynäs IF, Vision, Gävle Pride och Gävle kommun 9

Lördag 13 augusti

Föreläsning: ”Om normer och identitet”
Medverkande: Ing-Mari Mårtensson

 • Tid: 10.00-12.00
 • Lokal: Teatern, Kulturhuset Gävle

Arrangör: Lärarförbundet Gävle

Workshop: ”Om tolerans”
En processinriktad workshop. Vilka kan vi vara utanför vårt rum?

 • Tid: 10.00-12.00
 • Lokal: Röda Rummet, Kulturhuset Gävle

Medverkande: Reine Lööf (dramatiker och regissör) Arrangör: ABf Gästrikebygden och Foajé X

Workshop: ”Parade Fix Up”
Fix-up inför paraden på Söderskälla. Om du t.ex. identifierar dig som kille men vill testa att styla dig som tjej. Vem du än är- we´ll fix u up Girl!

 • Tid: 10.00-13.00
 • Lokal: Söders Källa

Arrangör: Gävles Ungas fashion style-grupp, ABF Gästrikebyggden,Söders Källa

Seminarium: ”Hur kan vi driva hbtq-frågorna bättre politiskt?”

 • Tid: 11.00-12.00
 • Lokal: ABF, Brunnsgatan 56

Arrangör: Socialdemokraterna Gävle

Paradinslag: ”Gävle Dance Project Zumba”
Sveriges längsta zumbatåg! Håll utkik efter Gävle Dance Projects Zumba - All4love i paraden. Dansen fortsätter efter paraden i Boulongern som uppsamling innan programmet på utomhusscenen startar. Mer info på Facebookgruppen Gävle Dance Project.

 • Lokal: Boulognerskogen (paraden)

Arrangör: Gävle Dance Project i samverkan med ABF Gästrikebyggden

13.00 Samling PARAD (samling vid Polhemskolans parkering)
14.00 Avfärd PARAD (För detaljer och rutt se separat info!)

16.00 Framträdande och utomhusarrangemang Boulognerskogen: GÄVLE PRIDE 2016!

Från klockan 15.30 visar föreningar och sponsorer upp sig och sitt stöd för Gävle Pride i området vid dansbanan och utomhusscenen. Flera olika aktiviteter för både stora och små, såsom ansiktmålning, dans m.m!

Stort artistframträdande och offentlig vigsel. Nationella och lokala artister framträder. Gävle Prides officiella låt framförs. (se mer info i separat inbjudan) Tillsammans arbetar vi för påverkansarbete kring inkludering, HBTQ-frågor och kunskapslyftande informationskampanjer.

Vi jobbar också med förebyggande information om hiv och andra sexuellt överförda infektioner. Vi vill bidra till ökad kunskap och medvetenhet om hiv.

Svenska Kyrkan närvarar med en relationsvälsignelse–hörna för alla par. Regnbågsfamiljen står i fokus. Tema: #all4love Alla är välkomna! (För mer info se även separat inbjudan)

Medverkande: Frida Sandegård (förbundsordförande RFSL), SKAnsen, Erik Rapp (känd från bl.a. Idol) samt Alexandre Florencio och Jens Volden. m.fl.

 • Tid: 15.30 samt 16.00-18.00
 • Lokal: Stora scenen, Boulognerskogen i Gävle

Arrangör: Gävle Pride

Klubbkväll: ”Summer Pride Club”
Klubbkväll med dj:s inom olika musikgenres och musikframträdanden. Från 15 år och uppåt, alkoholfribar och gaming-hörna med temat ”Nörd på Pride”.

 • Tid: 21.00-01.00
 • Lokal: Söders Källa, Södra Kansligatan 22

Arrangör: Gävles Unga; ABF Gästrikebyggden, Gävle-Dala E-sportförening, Gävle Pride och Söders Källa 11

Söndag 14 augusti

Gudstjänst med tema: ”Friheten”
En samtalspredikan med spoken word artister och musikinslag. Anna Linander sång, predikan Anna Gredander och Leif Nahnfeldt. Fika i kyrkparken utanför kyrkan. Tid: 11.00-12.00 Lokal: Heliga Trefaldighetskyrkan (City Kyrkan) Arrangör: Svenska Kyrkan

FEMFEST 2016: ”Fira Pride med Feministiskt Initiativ i Gävle”
Feministisk speed dating, rosa tipsrunda på temat HBTQ, djurvänligt F!ka. Fråga Heterot, Bryt en norm: om kön och sexualitet, var med på en värderingsövning, eller bara sitt en stund i gräset, känn dig välkommen och drick ett glas saft. Välkomna!

 • Tid: 13.00-15.00
 • Lokal: Kvarnparken Gävle

Arrangör: F! Gävle

Panelsamtal: ”LANDET INUTI - att lämna, att stanna, att återvända. Om queera erfarenheter och svensk landsbygd i skuggan av storstadsnormen.”
“Jag ska inte bo här. Det finns ett antagande om det. Att jag inte kan bli den jag är om jag stannar. Vem skulle jag bli då?”.

Välkommen till ett samtal mellan publiken och Mårten Andersson, Mattias Brunn, Joakim Rindå och Victor Wigardt - scenkonstnärer och teamet bakom teaterföreställningen Landet Inuti.

Under hösten ska teamet ge sig ut och möta människor på landsbygden i hela Sverige och samla ihop berättelse och erfarenheter - myter och verkligheter - runt queera erfarenheter, storstadsnorm och landsbygd.

Landet Inuti har premiär våren 2017 och är ett samarbete mellan Folkteatern i Gävleborg och Riksteatern. Sommaren 2017 spelas den på Pridefestivaler runt om i landet.

Medverkande: Mårten Andersson, Mattias Brunn, Joakim Rindå och Victor Wigardt

 • Tid: 13.00-14.30
 • Lokal: Teatern, Kulturhuset Gävle

Arrangör: Folkteatern Gävleborg och Studieförbundet Vuxenskolan

Föreläsning: ”Leva med HIV och förebyggande arbete”
Grundläggande kunskap om hiv och om hur föreningen Noak Arks arbetat förebyggande genom åren.

Malin Johansson berättar också sin livshistoria som inbegriper utanförskap, missbruk, hemlöshet, sexuell identitet, mammarollen och hiv - men även en fantastisk resa tillbaka. Stund för frågor och reflektioner.

Medverkande: Annica Forsberg och Malin Johansson

 • Tid: 15.00-16.30
 • Lokal: Teatern, Kulturhuset Gävle

Arrangör: Noaks Ark Södra Norrland 12

”After Pride Afternoon Tea”
Vill du träffas och diskutera och följa upp Gävles första PRIDE?

Pride-inspirerat Afternoon Tea i Vänsterpartiets lokal med representanter för HBTQ-Vänstern, Vänsterpartiet och Ung Vänster där Du är välkommen att bara vara, samtala, fånga upp tankar, idéer och erfarenheter från helgen som varit.

 • Tid: 12.00-21.00

Arrangör: Vänsterpartiet Gävle

Regnbågsmässa
The Gospel Project, Stefan Sjöman. Predikan av Anna Gredander och Sven Hillert

 • Tid: 18.00
 • Lokal: Mariakyrkan

Arrangör: Svenska Kyrkan Genom arbete med bl.a. volontärer samarbetar Gävle Pride med RFSL

 

För ytterligare information, v v kontakta:
Maivor Hallen, Tf samverkanschef avd för kommunikation och strategiska relationer
Tel: 070-605 66 26
E-post: maivor.hallen@hig.se

Maria Åstrand Swenneke, kommunikatör
Tel: 026-64 85 35
E-post: maria.astrand_swenneke@hig.se

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-08-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)