Seminarium om solcellssystem för byggnader

I samband med Miljömässan i konserthuset på måndag 7 september bjuder Högskolan i samarbete med Energi- och klimatrådgivningen i Gävle Kommun in till ett öppet seminarium om solceller. Seminariet går av stapeln precis innan miljömässan.


Seminariet

Under föreläsningen förklaras hur solceller fungerar, var de bäst kan placeras, vad det kostar och vilka ekonomiska bidrag som finns att söka.

Målgrupp

Villaägare, bostadsrättsföreningar, ägare och förvaltare av större fastigheter samt företag som säljer och installerar solceller.

Datum: 7 november
Tid: 16-17.30
Plats. Gävle Konserthus, lokal Suite Boulogne

Föredragshållare: Mattias Gustafsson och Björn Karlsson, Högskolan I Gävle

Bakgrund

Kostnaderna för att installera solcellssystem på byggnader har sjunkit drastiskt i pris under de sista fem åren. Det innebär att installation av ett solcellsystem idag utgör ett kostnadseffektivt alternativ för att spara el. Energimyndigheten har utarbetat en ambitiös strategi för installation av solceller i Sverige.

Högskolan i Gävle har en livaktig forskningsgrupp som arbetar med utveckling av solcellsystem för byggnader. I samband med årets miljömässa i Konserthuset ordnar de ett seminarium med målsättning att förklara för fastighetsägare, villaägare och installatörer hur solceller skall installeras.

 

För mer information, v v kontakta:
Mattias Gustafsson, Doktorand i energisystem vid Högskolan i Gävle
Tel: 070- 414 04 85
E-post: mattias.gustafsson@gavle.se

Björn Karlsson, Professor i energisystem vid Högskolan i Gävle
Tel: 070- 371 30 10
E-post: bjokan@hig.se


Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-11-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)