Sökhjälp

Vid bibliotekets informationsdisk kan du fråga om allt som rör informationssökning. Vi hjälper dig att hitta böcker, artiklar, avhandlingar med mera. Vi finns på bibliotekets entréplan.

Kontakta oss i informationsdisken

Om du inte kan komma till biblioteket går det bra att ringa på telefonnummer 026‑64 85 48 eller skicka e-post till biblioteket@hig.se.

Ämnesguider

Vi har skapat ämnesguider i flera ämnen där du får tips på databaser och hur du söker i speciella ämnen.

Boka en bibliotekarie

Arbetar du med en uppsats, avhandling eller artikel och behöver tips om källor och sökteknik? Tillsammans med en bibliotekarie får du hjälp att söka i olika databaser. Studerar du på distans kan du få vägledning via telefon eller via webben.

Sökhandledning steg för steg

Det finns en sökhandledning för Högskolebiblioteket i Gävle. I den går vi igenom steg för steg hur du ska gå tillväga för att hitta olika saker, till exempel artiklar om ett visst ämne eller en specifik avhandling.

Undervisning i informationssökning

Som lärare kan du boka undervisning i informationssökning för dina studenter. Biblioteket erbjuder undervisning på olika nivåer för både studenter och forskare. För mer information eller för att beställa undervisning, kontakta respektive kontaktbibliotekarie.

Publicerad av: Elisabeth Jansson Sidansvarig: Jenny Ericsson Sidan uppdaterades: 2019-03-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)