Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Högskolan framträder på Världsdagen för arbetsmiljö

Forskningen om belastningsskador vid Högskolan i Gävle, inom FAS-centret Kroppen i arbete — från problem till potential, presenteras imorgon vid ett seminarium på Världsdagen för arbetsmiljö, på Rosenbad.
Världsdagen för arbetsmiljö hålls 28 april varje år för att betona betydelsen av förebyggande arbetsmiljöarbete. Denna dag hedrar också den globala fackliga rörelsen anställda som har dödats i arbetet.
 

- Från Högskolan kommer vi att presentera den starka forskningen om belastningsskador: varför de uppstår, hur de kan förebyggas, och vad man kan göra åt dem, säger Svend Erik Mathiassen, professor vid CBF, Centrum för belastningsskadeforskning, tillika FAS-centrets forskningsledare. Seminariet ska ge en samlad bild av dagens svenska arbetsmiljöforskning där vi spelar en viktig roll.

 
Seminariet som har temat Från kunskap till handling — forskningsresultat och praktik, inleds av arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin.  Förmiddagen ägnas åt dagens svenska arbetsmiljöforskning och under eftermiddagen presenteras några praktiska exempel från arbetet mot hot och våld.

 
- Som forskare ägnar man mesta tiden åt sina vetenskapliga studier, säger Mathiassen. Det är nyttigt att behöva förklara för både politiker och arbetsmiljöpraktiker varför vi gör som vi gör och hur det kan leda till praktiska tillämpningar, på kort eller långt sikt. Världsdagen är ett ypperligt tillfälle att visa att Högskolan i Gävle har en av Sveriges mest framgångsrika forskargrupper inom arbetsmiljö.

 
Seminariet på Världsdagen för arbetsmiljö arrangeras av svenska ILO-kommittén, Arbetsmiljöverket och Arbetsmiljöpolitiska kunskapsrådet.
Programmet finns här: http://www.av.se/Aktuellt/kalendarium/program_varldsdagen.aspx
Mer om FAS-centret Kroppen i arbete — från problem till potential: www.hig.se/cbf
 
 
För mer information, kontakta:
Svend Erik Mathiassen, professor vid CBF, Centrum för belastningsskadeforskning, Högskolan i Gävle, 026-64 82 06, 070-678 81 58

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2010-04-27
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)