Sök

Välkommen till Introduktion till samhällsplanering och geografi, 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 15 augusti och 28 augusti.

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

SBG111 17202

Kursperiod och studietakt

Vecka 35-44 halvfart

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa kursens schema

Kursansvarig lärare

Janne Margrethe Karlsson
janne.margrethe.karlsson@hig.se


Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursen innehåller tre moment: allmän introduktion till högskolestudier och introduktion till respektive huvudområden geografi och samhällsplanering. Kursen ska ge en förståelse för viktiga moment inom högskolestudier som t.ex. informationssökning, akademisk skrivande och referenshantering. Det blir också en första inblick i Samhällsplanerarprogrammets två huvudområden geografi och samhällsplanering. Se kursplanen för mer information.

Examinationsform: Skriftlig tentamen och inlämningsuppgifter

Introduktion till samhällsplanering och geografi är en campuskurs, men vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående CoVid-19. Detta kan påverka undervisningsformen och schemaupplägget. Vid kursmoment på distans behöver du tillgång till PC (eller likn.) med kamera, en extern webbkamera (alt. mobil med kamera) och headset med mikrofon. Du behöver ladda ned webbmötesappen Zoom på PC och mobil. Se information om Zoom under Webbmöten via Zoom. Kursen använder lärplattformen Canvas för t.ex. information om kursen, studieuppgifter, inlämningar, tentamen och kommunikation med andra studenter. Du får tillgång och introduktion till Canvas under kursens första vecka. Schemat finns tillgängligt under fliken Kursplan, kurslitteratur och schema. Notera att schema för kurser normalt finns tillgängliga fyra veckor innan respektive kursstart, så till dess kan ändringar förekomma i schemat.

Har du frågor om kursen, så kontakta kursansvarig på e-post: janne.margrethe.karlsson@hig.se.


Välkommen!

Kursen ges av akademin för teknik och miljö

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-08-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)