Sök

2018 • Publicerat:

  Dags att summera 2018 och önska Gott Nytt År!

  Civilingenjörsexamen, Akademisk högtid, kommunbesök och goda relationer med Gefle Studentkår.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Spännande kluster av företag inom hälso- och sjukvård i Bollnäs

  Kompetensförsörjning och brist på personal inom skola, vård och omsorg men även i andra kommunala verksamheter är återkommande i samtalen med kommunerna. Så även när jag och några ut ledningsgruppen besökte Bollnäs kommun.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Kommunbesöken fortsätter – Möte med det växande Gävle

  Jag fortsätter resan med att träffa kommunledningarna i vår region. Det gör jag tillsammans med bland andra våra akademichefer.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Fördjupat samarbete med Högskolan Dalarna

  Tillsammans med några kollegor i ledningsgruppen har jag besökt Högskolan Dalarna i Falun för att diskutera det fortsatta samarbetet mellan våra lärosäten.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Vårt samarbete med Lishui University i Kina är ett gott exempel på internationalisering

  Den här veckan fick Högskolan i Gävle besök av en delegation från Lishui University i Kina. Vi har försökt få till ett besök under lång tid och nu lyckades vi äntligen hitta ett tillfälle när alla involverade kunde träffas!
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  IVA:s akademisammankomst och diskussion om artificiell intelligens

  Tidigare i år blev jag invald som ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien - IVA. I tisdags medverkade jag för första gången i en akademisammankomst. Det är IVA:s högsta beslutande organ.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Ylva är veckans higstagrammer

  Vecka 45 är rektor Ylva Fältholm veckans ”higstagrammare” på @mitthig.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Sveriges högskolerektorer och förvaltningschefer möttes – Blev invald i SUHFs styrelse

  Högskolor och universitet arbetar nationellt med frågor som berör alla – inom ramen för Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF).
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Unga forskare viktiga för Högskolans framtid

  Det känns mycket glädjande att Högskolan i Gävle har fått klartecken att dela ut ett nytt pris under nästa år. Den vetenskapliga akademin Kungl. Skytteanska Samfundet har beslutat att instifta ett pris för att ”uppmuntra framstående yngre forskare till fortsatt forskningsverksamhet.”
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Kommunbesök i Älvkarleby

  Förra veckan fortsatte jag mina besök på företag och kommuner i regionen.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Välkommen alla studenter!

  Det är alltid en högtidsdag när vi får välkomna nya och gamla studenter till vår högskola. Just nu börjar lokalerna fyllas med studenter och det är så roligt. Det har varit ganska tomt i korridorerna under sommaren, även om vi har haft en del sommarkurser.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Inspirerande att delta i Almedalen

  Jag har deltagit i Almedalsveckan för första gången. Det var både nyttigt och inspirerande att besöka Almedalen under några dagar. Syftet var att se och lära och delta aktivt i olika seminarier och diskussioner. Vi ska nu fundera på om det här är en mötesplats för oss att delta i och hur det kan göras på bästa sätt.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Tack för gott samarbete Linda och Elin!

  I samband med att terminen började lida mot slut hade jag en avslutande lunch med de ledande företrädarna för Gefle studentkår. Två engagerade och driftiga kvinnor som jag har haft ett mycket gott samarbete med under året.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Lyckad revision av miljöarbetet

  En uppföljande revision av Högskolans miljöledningssystem har genomförts och det gick väldigt bra! Revisorn bedömde att vårt miljöledningssystem uppfyller kraven i standarden ISO 14001:2015.

  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Lunch med ministern för högre studier och forskning

  Helene Hellmark Knutsson, minister för högre studier och forskning, besökte oss i samband med att Sveriges förenade studentkårer hade sitt fullmäktigemöte här på Högskolan i Gävle.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Företagen måste också göra sig attraktiva under studietiden

  Tänker på hur vi kan fördjupa och utveckla samarbetet med stora och små företag. Har varit på ännu ett studiebesök bland de stora företagen i vår region, den här gången på Stora Ensos produktionsanläggning i Skutskär.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Akademisk högtid: Vilken fest det blev!

  Högskolan i Gävle har precis firat sin sjunde akademiska högtid och för mig var det den första som rektor på Högskolan. Vi valde den här gången att vara i våra egna lokaler och det visade sig fungera alldeles utmärkt. Vår aula, Valhall, var pyntad i högtidsskrud och det var mäktigt att gå med i processionen som var rekordstor om man ser till antalet nya doktorer och professorer.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Diskussioner om pedagogik med meriterade lärare

  En av de roligaste uppgifterna man har som rektor är att träffa duktiga och engagerade lärare och forskare.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Samverkansmöten i Sandviken

  Jag fortsätter att åka ut på studiebesök i närområdet och i hela länet och nu har jag besökt Sandviken som ju bara ligger ett par mil från Gävle.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Forskarna på slottet ger möjlighet till tvärvetenskapliga möten

  Nu har jag varit med på mitt första ”Forskarna på slottet”. En samverkansform som inleddes för några år sedan och är ett samarbete mellan länsstyrelsen, region Gävleborg och Högskolan i Gävle.
  Under en kväll samlas vi på Gävle slott och landshövdingen är både värd och leder mötet.

  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Samarbete med brittiska lärosäten

  Representanter för brittiska lärosäten har varit på turné i de nordiska länderna för att försäkra sig om ett fortsatt samarbete även efter Brexit. Det är naturligtvis något som även vi från svenska lärosäten vill fortsätta att ha, inte minst olika forskningssamarbeten.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Jag känner mig mycket hedrad över att ha blivit invald i IVA

  Nyligen meddelade IVA (Kungliga Vetenskapsakademien) att jag tillsammans med sex andra personer blivit invald som ledamot. Jag känner mig mycket hedrad över att ha blivit invald att delta i IVAs viktiga arbete. Att bli medlem i detta fantastiska nätverk är också något som kommer att komma Högskolan till gagn.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Givande möten för ökad samverkan i regionen

  De senaste veckorna har varit präglade av möten med företrädare för kommuner, handelskammaren och samverkansföretag. För mig som ny rektor, jag har precis varit här i ett halvår, är det viktigt att etablera ett bra nätverk med samverkanspartners i länet
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Hockeymatch blev tillfälle att möta studenter

  Att vara rektor för ett lärosäte är ett fantastiskt spännande och varierat arbete, man får uppleva så många olika miljöer och möta många olika människor. I helgen var jag på hockey, när Högskolan var matchvärd i en match mellan Brynäs och Växjö Lakers.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Morgonsoffa i Sandviken

  Deltog i ”Morgonsoffan” i Sandbacka park i Sandviken. Ett roligt koncept som liknar en TV-soffa med gäster, utlottningar, reklam. Ett frukostmöte som samlade över 100 företagare och kommunfolk i Sandviken med omnejd.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Intressanta diskussioner om framtiden på rektorskonferens

  Har varit på rektorskonferens under ett dygn tillsammans med ett 50-tal kollegor från universitet och högskolor samt deltagare från UKÄ, SUHF och utbildningsdepartementet. Intressanta diskussioner om aktuella högskolepolitiska frågor och utmaningar stod på programmet.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Exempel på livslångt lärande

  Det har verkligen varit en händelserik vecka. Om man ser till mina publika evenemang så har det varit en stor spännvidd. I måndags hade jag förmånen att få hälsa flera hundra nya studenter välkomna till Högskolan i Gävle när vi hade introduktionsdag för nya studenter. Det är alltid lika roligt när en ny termin tar sin början och nya kullar av studenter fyller lärosalar, korridorer och bibliotek.
  Läs blogginlägget
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-11-28
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)