Sök

2019 • Publicerat:

  Vi behöver en strategi för det livslånga lärandet!

  För att möta arbetslivets behov av medarbetare som är rustade för den snabba omställningen mot digitalisering, hållbarhet och systemtänk behöver Högskolan i Gävle en strategi för det livslånga lärandet. Under den senaste veckan har jag deltagit vid inte mindre än fyra möten på detta tema.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Intensiva och givande dagar i Almedalen

  Efter att ha spenderat fyra dagar i Almedalen infinner sig en viss mättnadskänsla. I eftermiddag åker vi hem och det är dags att summera vad vi har varit med om. Jag tycker att vi har haft en bra mix av seminarier, diskussioner och ämnen.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Kompetensförsörjning diskuterades vid besök i Hudiksvall

  Under min första tid på Högskolan i Gävle har jag prioriterat att göra besök i länets kommuner. För några dagar sedan hade turen kommit till Hudiksvall, där jag träffade kommunledningen och diskuterade hur vi tillsammans ska kunna möta framtidens utmaningar.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Myndighetsdialog: Vi kan ta ett större ansvar för landets kompetensförsörjning

  Häromdagen var det återigen dags för årets myndighetsdialog på utbildningsdepartementet. Vad är då en myndighetsdialog? Varje år träffar företrädare för regeringen och Regeringskansliet ledningen för myndigheter i en så kallad myndighetsdialog, där parterna diskuterar myndighetens resultat och fortsatta inriktning.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Traditionsenligt tal vid kasen, möte på slottet och unik utbildning

  Häromdagen var Valborgsmässoafton och den firades traditionsenligt med en kase i Regementsparken vid Högskolan. Många Gävlebor hade slutit upp, trots att det länge var osäkert om någon brasa skulle kunna tändas. Eftersom det var vindstilla och kasen som vanligt praktiskt taget låg ute på Gavleån, så gjordes bedömningen att det skulle gå bra. Och det gjorde det.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Hållbar utveckling tema på rektorsresa till Rom

  Under förra veckan deltog jag tillsammans med merparten av mina svenska rektorskollegor på en resa till Rom, anordnad av UKÄ, Universitetskanslersämbetet i samarbete med SUHF, Sveriges universitets- och högskoleförbund. Hållbar utveckling var utgångspunkten för våra diskussioner med företrädare för italiensk högre utbildning.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Nu prövar vi nya idéer i nya innovations-hubben

  Det var roligt att se att det var så mycket folk som kom till invigningen av Gävle Innovation Hub. Det bådar gott inför fortsättningen när nya idéer och innovativa lösningar ska tas fram i den här nya mötesplatsen.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Året sammanfattat i en årsredovisning

  Nu är vi klara med årsredovisningen för 2018 och efter en vända i högskolestyrelsen är vi nu redo att skicka in den till regeringen (och några andra mottagare).
  Läs blogginlägget
 • Publicerat:

  Givande möten med nya ministern, rektorskollegiet och SUHF

  Läs blogginlägget
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-05-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)