Sök

Kompetenshöjning i Coronatider

I dessa tider står samhället inför stora och delvis nya utmaningar. Högskolan i Gävle kan bidra med kompetens och utbildning till verksamheter och personer som drabbas av det som sker.

I verksamheter skapas nu nya utmaningar och frågor som kan vara svåra att lösa på egen hand. Hos oss finns kunskaper som kan hjälpa dig att komma vidare. Kanske är du nyfiken på vad vi kan erbjuda för utbildningar eller kompetensutveckling för dig, eller bara nyfiken på vad forskningen säger om till exempel social distansering, distansarbete, ledarskap i oroliga tider eller digitalisering?

Här presenterar vi några sätt att ta del av Högskolans utbildning och forskning.

Kompetensutveckling på Högskolan

Här kan både individer och organisationer hitta kompetenshöjning i olika former, kurser att läsa, korta eller långa, föreläsningar och forskningsrapporter att ta del av och annat som kan vara påfyllning i en skruvad tid.

Program och fristående kurser

Vi har fortfarande öppet för sen anmälan till flera av av våra kurser och program som startar i höst, och dessa går fortfarande att söka.

Många av våra utbildningar sker dessutom på distans. Det finns olika varianter av distansutbildning, där du läser hela eller delar av utbildningen på distans.

Kompetenshöjning för ingenjörer

Är du ingenjör och har blivit permitterad eller är du intresserad av att höja din kompetens? Nu kan du söka något av våra magister- och masterprogram i höst.

Uppdragsutbildning

Behöver er organisation en kurs som anpassas helt efter era behov? Vi kan anpassa utbildningen efter era önskemål när det gäller innehåll, start- och slutdatum, omfattning, studietakt, plats, examination, högskolepoäng. Vi har också färdiga uppdragsutbildningar som vi erbjuder både företag och offentlig sektor.

Från vänster i bild: Alice Alm, Donjeta Luzhnica och Helena Edqvist, studenter industridesign Högskolan i Gävle. Fotograferad 190124 inför deras medverkan på Möbelmässan.

Inspireras av vår forskning

  • Det finns många olika sätt som du kan ta del av den forskning som sker på högskolan, och möta våra forskare. Vad säger forskningen om till exempel social distansering, distansarbete, ledarskap i oroliga tider eller digitalisering? Här finns artiklar, inspelade föreläsningar och poddar där du kan läsa mer om vår aktuella forskning.


Forskarna på slottet är en mötesplats där forskare och verksamma inom olika organisationer möts under olika teman. Här kan du hitta inspelade föreläsningar och presentationer från dem.
Hitta material från Forskarna på slottet


HiG-podden är en podcast från Högskolan i Gävle. Här kan du höra våra forskare och andra personer som resonerar kring pågående forskning, utbildningsfrågor och andra relevanta ämnen. Varje avsnitt är cirka 10–15 minuter långa och nya avsnitt publiceras ungefär varannan vecka.


  • LEVE! är Högskolan i Gävles tidning som vänder sig till dig som är intresserad av vår forskning, utbildning och samverkan med andra aktörer.

    Läs Högskolans tidning LEVE!

Publikationer

Forskningen presenteras i olika typer av publikationer. För den som vill djupdyka i ett ämne eller ett forskningsområde finns här publikationer och avhandlingar att läsa.

Mer information om våra publikationer och avhandlingar

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Tommy Löfgren Sidan uppdaterades: 2021-12-15
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)