Anmälan inom program

Anmälan via antagning.se

Du som är programstudent vid Högskolan i Gävle ska anmäla dig till dina kurser inom programmet via antagning.se. 

Huvudregeln är att alla programstudenter ska anmäla sig till kurser inom program inför termin två och efterföljande terminer. Har du funderingar kring de kurser du ska anmäla dig till kan du vända dig till utbildningsledaren för ditt program.

Att tänka på när du gör din anmälan

Tänk på att det är viktigt hur du prioriterar dina anmälningsalternativ. Om du anmäler dig till fristående kurser samtidigt som du anmäler dig till kurser inom ditt program, måste du prioritera programkurserna högre än de fristående kurserna. Du riskerar annars att bli struken från de kurser du ska läsa inom ditt program eftersom du kan bli antagen till max 45 högskolepoäng per termin.

  • Läs "Viktig information" om hur du loggar in och anmäler dig. Använd din kursöversikt för att få rätt anmälningskoder på kurser inom ditt program innan du gör din anmälan.
  • Anmäl dig i god tid för att undvika att din anmälan blir försenad på grund av eventuella problem med överbelastning den sista anmälningsdagen.
    Observera att du måste vara inloggad på antagning.se med inloggningsuppgifterna från det datorkonto du fått via Högskolan i Gävle för att kunna anmäla dig till kurser inom ditt program.
  • Tänk på att vara noga med att kontrollera att din anmälan innehåller rätt kurser och se till att du får en bekräftelse till din e-postadress på att anmälan har mottagits. Spara mejlet!
  • Du måste alltid svara på ditt antagningsbesked på antagning.se för att inte mista din plats eller reservplacering.

Datum för sista anmälningsdag

15 oktober inför vårterminen
15 april inför höstterminen

Om något av datumen infaller en helgdag flyttas sista anmälningsdag fram till nästkommande vardag.

Sista dag att svara på ditt antagningsbesked inför höstterminen 2018 är den 27 juli.

Bra länkar

Publicerad av: Jeanette Andersson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)