Studieavbrott

Om du vill avbryta dina studier helt, i förtid, kallas det för studieavbrott. En anmälan om studieavbrott är det ett definitivt ställningstagande om att avsluta ditt program eller kurs.

Studieavbrott på program​

En anmälan om studieavbrott är ett definitivt ställningstagande om att avsluta sitt program. När du gör ett studieavbrott läggs en avbrottsnotering in i studiedokumentationssystemet Ladok från och med avbrottsdatumet.

Det är mycket viktigt att du kontrollerar att alla avklarade poäng blivit inrapporterade i Ladok innan du lämnar in en ansökan om studieavbrott. Kurser inom programmet kan inte slutföras efter avbrottsdatumet. De poäng som du har godkänts på under din studietid på programmet berörs inte, utan de ligger kvar i Ladok.

Om du avbryter dina studier på programmet inom tre veckor efter programstarten (så kallat tidigt avbrott), så gör du detta avbrott själv via "Mina sidor" på antagning.se samt att du meddelar detta till den akademi som är ansvarig för programmet.

Om du avbryter dina studier mer än tre veckor efter programstarten måste du meddela det skriftligen till Högskolan genom att fylla i blanketten "Anmälan om studieavbrott". Handläggningstiden är cirka en vecka.

Om du vill återuppta dina programstudier ska du göra en ansökan om att återuppta studierna via en särskild blankett. För mer information ta kontakt med studievägledningen (se längst ner på sidan).

Studieavbrott på kurs

En anmälan om studieavbrott är ett definitivt ställningstagande om att avsluta en kurs.

Studieavbrott anmäler du direkt i Ladok.

Om du avbryter dina studier på kursen inom tre veckor efter kursstarten, och inte har studieresultat på kursen, har du möjlighet att söka om kursen igen.

Om du avbryter dina studier på kursen mer än tre veckor efter kursstarten, eller efter resultat registrerats, klassas det som ett sent avbrott och du har inte samma möjlighet att söka kursen igen.

Anmälan om studieavbrott på kurs via Ladok

Kontakt

E-post
studentcentrum@hig.se

Telefon
026-64 89 46 (direkt)
026-64 85 00 (växel)

Telefontid
Måndag 14.00–15.00
Tisdag och torsdag 09.00–10.00

Boka besök
Välkommen att mejla oss för att boka besök

Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-10-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)