Jobb och karriär

Redan under studietiden kan du förbereda dig inför arbetslivet. Genom att knyta kontakter, bygga på ditt CV eller jobba extra ökar du dina möjligheter på en framtida arbetsmarknad. Här har vi samlat information och länkar för dig som börjar funderar på arbetsliv och karriär.

Prata med en studie- och karriärvägledare

Du som student på Högskolan i Gävle erbjuds samtal med någon av våra Studie- och karriärvägledare samt olika karriäraktiviteter. Kom till oss om du behöver någon att bolla dina tankar och funderingar med. Kontakta en Studie- och karriärvägledare.

Temadagar och event

På Högskolan arrangeras flera olika temadagar och event som kan handla om karriärval, sommarjobb eller annat i form av mässor eller möten i mindre format. Även studentföreningarna arrangerar arbetsmarknadsdagar. Håll utkik i nyhetsflödet på hig.se/student och i kalendariet efter de olika evenemangen.

Jobba extra som studentambassadör

Som studentambassadör är du med och marknadsför Högskolan i Gävle vid olika aktiviteter som gymnasiebesök, mässor och guideuppdrag vid Högskolan. Förutom den extra meriten från din högskoleutbildning tjänar du också en slant.

Drivhuset hjälper dig starta eget

För dig som går i tankar om att starta eget finns Drivhuset Gävleborg. Där kan du få vägledning och diskutera din idé. 

Vi vill gärna hålla kontakten med dig!

Anmäl dig gärna till HiG-Alumni — nätverket för dig som är före detta student vid Högskolan i Gävle.

Stipendier

Studenter, forskarstuderande och forskare vid Högskolan i
Gävle har möjlighet att söka stipendier.

Publicerad av: Jennie Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-12-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)