Stipendier

Det finns ett stort antal stipendier som enbart väder sig till dig som är student vid Högskolan i Gävle. Den totala summan som kan delas ut varje år är över en halv miljon kronor. Utöver det så finns det tusentals nationella stipendier som söker ägare.

Förändringar i stipendieverksamheten

Från och med oktober 2016 har reglerna för ansökan ändrats. .Förändringen innebär att du som söker stipendium själv skickar din ansökan direkt till donatorerna. Om du har frågor om stipendierna ber vi dig också att kontakta donatorerna direkt.

Donatorer når oss som vanligt via mejl: stipendier@hig.se

Stipendier enbart för Högskolans studenter

Det finns vissa stipendier som riktar sig enbart till dig som studerar vid Högskolan i Gävle. Företag, organisationer, kommuner och andra intressenter vill ta del av de upptäckter du har gjort som student, många gånger genom ditt examensarbete. Vad kan ditt arbete göra för att berika deras utveckling?

Externa stipendier och fonder

Det finns tusentals nationella stipendier som du kan söka. Det svåra är bara att veta vilka som finns. Våra tips och länkar gör inte anspråk på att vara heltäckande, men här hittar du några förslag på var och hur du kan söka information.

Internationella stipendier

Som student vid Högskolan i Gävle kan du också söka stipendier för fältstudier i utvecklingsländer, till exempel Minor Field Studies (MFS) och andra stipendier för internationella utbyten.

Nominera studenter till stipendier

Lärare vid Högskolan i Gävle har alltid möjlighet att nominera framstående studenter till ett stipendium. Till några stipendier finns det även möjlighet för dig som student att nominera en annan student.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Johanna Esplund Sidan uppdaterades: 2018-03-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)