1. Skapa användarkonto

Ditt användarkonto består av ett användarnamn och ett lösenord och fungerar som inloggning i Högskolans webbtjänster och på Högskolans datorer.

Två veckor innan terminsstart kan du skapa ditt användarkonto

För att kunna skapa ditt användarkonto behöver du verifiera din identitet, dvs. visa att du är du. Du kan välja mellan verifieringsmetoderna antagning.se, Edu-id eller e-post. Nedan finns information om de olika metoderna och instruktioner för hur du aktiverar användarkontot.

Notera att du tidigast kan skapa ditt användarkonto cirka två veckor innan terminsstart och att det tar 15 minuter innan ditt användarkonto börjar fungera.

Välj sätt att identifiera dig på

Antagning.se

Antagning.se

Om du väljer metoden ”Antagning.se” skapar du ditt användarkonto genom att identifiera dig med ditt personnummer och det lösenord du angett på Antagning.se.

Edu-id

Edu-id

Om du väljer metoden ”Edu-id” skapar du ditt användarkonto genom att identifiera dig med ditt Edu-id. Edu-id är en nationell tjänst som säkerställer att du är du (ungefär som ett Bank-id). Om du inte har ett Edu-id så kan du skapa ett på eduid.se. Där behöver du verifiera din identitet med hjälp av mobiltelefonnummer eller verifieringskod via brev till din folkbokföringsadress. Metoden kräver även att du har ett svenskt personnummer.

E-post

E-post

Om du väljer metoden "E-post" fyller du i ditt personnummer och får därefter en webblänk skickad till den mejladress du angett på antagning.se. Klicka på länken och välj ett lösenord för ditt användarkonto. 

Skapa användarkonto med din e-post

Om du får problem med användarkontot

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2021-06-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)