Välkommen till Högskolan i Gävle och Tekniskt basår, studieort Bollnäs, Hudiksvall, Ljusdal och Sandviken!

På denna sida kan du läsa mer om ditt program, introduktionen och hur du gör för att komma igång med dina studier. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kom igång med studierna!

För att kunna använda Högskolans webbtjänster, registrera dig på kurser med mera, behöver du gå igenom våra fem steg för att komma igång. Kolla även igenom vår checklista, så att du inte missar något viktigt!

Introduktionsdag med upprop

Introduktionsdag

Introduktionsdag

Den 28 augusti är det introduktionsdag på Högskolan i Gävle. Dagen inleds 10.15 i foajén utanför Högskolans hörsal Valhall där flera mässutställare då finns på plats.

Klockan 10.45 är det samling i Valhall där du hälsas välkommen av Högskolans rektor, Gefle Studentkår och Gävle kommun. Därefter har du möjlighet att återigen besöka mässan eller gå en guidad tur runt Högskolans campus.

Programupprop

Programupprop

Programinformation och upprop hålls sedan klockan 13.00-15.00 i sal 99:518. I samband med uppropet får du en kort presentation av ditt program. Du informeras även om praktiska detaljer inför dina studier hos oss.

Om du inte kan närvara på uppropet måste du i förväg kontakta programadministrationen på e-post studentsupport@hig.se. Uteblir du utan att ha meddelat Högskolan mister du din utbildningsplats.

Om programmet

Programinformation

Programinformation från din utbildningsledare

  • Föreläsningar spelas in från Gävle och läggs ut dagen efter på lärplattformen Blackboard.
  • Länken till programschemat är föreläsningsschemat för de som läser i Gävle.
  • Lärare/mentorer finns på studieorterna.
  • Obligatoriska laborationer genomförs fem heldagar i Gävle fördelade över läsåret.
  • Tentamen sker på valfri studieort
  • Du kommer även få ett välkomstbrev från din studieort.

Program- och kursinformation finns på lärplattformen Blackboard under kursnamn: Tekniskt basår 2019-2020.

För att vara så väl förberedd som möjligt är det bra om du repeterar dina ämneskunskaper. Särskilt viktigt är det i matematik. Du bör ha Matematik 2 aktuell och vara väl bekant med: potenser, logaritmer, räta linjens ekvation, ekvationssystem, kvadrerings- och konjugatregler.

Inför dina första kurser

Inför dina första kurser

Här hittar du kursplaner och litteraturlistor för de första kurserna som ingår i ditt program. I kursplanen hittar du information om innehåll och examination. I Litteraturlistan hittar du aktuell kurslitteratur.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan din första kurs börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Kontakta din studentguide om du har frågor

Kontakta din studentguide om du har frågor

Emelie Carlström och Oscar Carlsson är studenter här på Högskolan i Gävle och finns som ett stöd för dig som är ny student. Emelie och Oscar kan svara på frågor om exempelvis boende, hur det är att vara student, hur Gävle är som studentstad, hur du kan förbereda dig inför dina studier, och en massa andra frågor som kan dyka upp som blivande student. Så tveka inte att ta kontakt!

Emelie och Oscar svarar på dina frågor vardagar under dagtid under perioden vecka 28-44.

E-post: teknisktbas@gmail.com
Telefon Emelie: 076-792 39 23
Telefon Oscar: 073-080 19 96

Inspark och andra introduktionsaktiviteter

Inspark

Inspark

Gefle Studentkår och studentföreningarna bjuder in till inspark för nya studenter. Insparken startar 21 augusti.

Högskolans introduktionsaktiviteter

Högskolans introduktionsaktiviteter

Högskolan i Gävle erbjuder en rad introduktionsaktiviteter för dig som är ny student.

Kontakt

Om du har frågor om programmet kan du kontakta din utbildningsledare, Annika Eklund.

E-post: annika.eklund@hig.se
Telefon: 026-64 87 55

Allmän information

Biblioteket
Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Hig.se/student
Hig.se/student är webbsidan för dig som studerar här på Högskolan. Härifrån hittar du länkar till sidor som rör dina studier och annan information. Här finns också ett nyhetsflöde som uppdateras kontinuerligt med aktuell studentinformation.

It-support
Till it-supporten vänder du dig om du upplever tekniska eller datorrelaterade problem. It-supporten är öppen för besök måndag-fredag kl. 09.00-15.00. Du kan även kontakta dem på telefon 026-64 88 80, eller e-post itsupport@hig.se.

Studentcentrum
Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också ett café och digitala skärmar som visar studierelaterad information. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden
På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2019-06-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)