Introduktionsaktiviteter

Som ny student hos oss erbjuds du en rad aktiviteter för att bekanta dig med Högskolan, studentstaden Gävle och dina nya studiekamrater. 

Aktiviteter för dig som är ny student

Här nedan finns alla aktiviteter listade i kronologisk ordning. Introduktionen sträcker sig över de första veckorna på terminen.

I höst har vi inte samma förutsättningar att erbjuda aktiviteter på plats på campus som tidigare år, då större sociala sammanhang fortfarande ska undvikas för att minska smittspridningen av covid-19.

Här hittar du informationsfilmer och annat som kan vara ett stöd för dig som ny student

Insparken

Insparken

Insparken anordnas gemensamt av Gefle Studentkår och studentföreningarna och innebär vanligtvis en hel vecka med roliga och galna upptåg. Under rådande omständigheter med coronapandemin är det svårt att säga exakt hur årets insparksvecka kommer se ut. Om insparken kan genomföras är den tänk att starta 19 augusti. All information om årets inspark och de senaste uppdateringarna hittar du på geflestudentkar.se/inspark2020

Informationsträff om pedagogiskt stöd

Informationsträff om pedagogiskt stöd

En digital informationsträff som riktar sig till dig som ska studera hos oss och har en funktionsnedsättning. Det kan till exempel vara dyslexi, hörselnedsättning, ADHD eller en psykisk funktionsnedsättning.

Du får träffa våra två samordnare för pedagogiskt stöd. De kommer att informera om hur du ansöker om pedagogiskt stöd, vilket stöd som finns, anpassad tentamen, tillgängliga programvaror m.m.

Tid och plats: 24 augusti kl. 13.00-14.00 via webbmötestjänsten Zoom.

Anmälan krävs!
Anmäl dig senast 21 augusti genom att mejla till ps@hig.se. En länk till träffen kommer att skickas ut till alla anmälda.

Du är välkommen att kontakta Högskolans samordnare för pedagogiskt stöd på ps@hig.se inför träffen om du har några funderingar!

Introduktionsdag med upprop

Introduktionsdagen Hello & more

Hello & more är vår digitala introduktion till Högskolan i Gävle. Introduktionen kommer att sändas live på Facebook den 26 augusti kl. 11.00-12.00. En länk till eventet kommer i augusti. Du behöver inte ha ett konto på Facebook för att kunna följa sändningen.

Under Hello & more kommer gäster som Högskolans rektor, studentkåren och andra studenter att hälsa dig välkommen till Högskolan i Gävle och ge dig sina bästa tips för en härlig studietid. Du kommer få chansen att ställa dina frågor i vår chatt och att upptäcka hur det ser ut på vårt campus. Och mycket mer så klart – vi ses i augusti!

De flesta av våra program, framförallt program på grundnivå, har programinformation och upprop online via webbmötestjänsten Zoom på introduktionsdagen. I välkomstbrevet för ditt program kan du läsa vad som gäller för just ditt program.

Tid: 26 augusti kl. 11.00-12.00

Terminsstart

Terminsstart

Den här veckan börjar allvaret för de allra flesta. Terminen kickar igång med föreläsningar, seminarier, tentor och allt annat som hör terminsstarten till.

Tid och plats: 31 augusti på Högskolan i Gävle

Informationspass: Att skriva akademiskt

Infopass: Att skriva akademiskt

Vad innebär det att skriva akademiskt? Hur skriver man en fungerade text? Under detta informationspass presenterar Skrivarverkstaden sin verksamhet och ger en kort introduktion till hur det egentligen är att skriva på högskolenivå. Efter passet kan du passa på och boka in en individuell handledning där du kan ställa dina frågor och/eller diskutera förbättringsstrategier utifrån en egen text.

Tid och plats: 22 september kl. 12.00-13.00 via webbmötestjänsten Zoom.

Missade du passet?
Här hittar du en sammanfattning av informationspasset "Att skriva akademiskt"

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2020-09-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)