Introduktionsaktiviteter

Som ny student hos oss erbjuds du en rad aktiviteter för att bekanta dig med Högskolan, studentstaden Gävle och dina nya studiekamrater. 

Aktiviteter för dig som är ny student

Här nedan finns alla aktiviteter listade i kronologisk ordning. Introduktionen sträcker sig över de första veckorna på terminen. Vissa delar av informationen kan du ta del av i efterhand.

Terminsstart

Terminsstart

Den här veckan börjar allvaret för de allra flesta. Terminen kickar igång med föreläsningar, seminarier, tentor och allt annat som hör terminsstarten till.

Tid och plats: 20 januari på Högskolan i Gävle

Introduktionsdag med upprop

Introduktionsdag för programstudenter

Du välkomnas till Högskolan i Gävle och ditt program i samarbete med Gefle studentkår och Gävle kommun. Det finns även möjlighet att gå en campusvandring med några av våra studenter. Dagen riktar sig främst till programstudenter men även du som ska läsa en fristående kurs är välkommen.

Tid och plats: 20 januari i hörsal Valhall (41:204)

Insparken

Insparken

Insparken är studentkåren och studentföreningarnas introduktionsvecka. En hel vecka med roliga och galna upptåg där du får en chans att lära känna dina studiekamrater och Gävle stad. En vecka du inte vill missa!

Tid och plats: Start 20 januari

Informationspass: Att skriva akademiskt

Infopass: Att skriva akademiskt

Vad innebär det att skriva akademiskt? Vilka strategier kan du använda för att skapa en fungerade text? Under detta informationspass presenterar Skrivarverkstaden sin verksamhet och ger en kort introduktion till hur det egentligen är att skriva på högskolenivå. Informationspasset är 45 minuter långt. Därefter finns Mia Mårdberg från Skrivarverkstaden tillgänglig för att enskilt svara på just dina frågor. Passa på att ställa dina frågor, kanske har du en fråga om en konkret text?

Tid och plats: 30 januari kl. 10.00-11.00 i sal 23:302.

Informationspass: Värdefulla verktyg under studietiden

Infopass: Värdefulla verktyg under studietiden

Som student hos oss har du tillgång till flera IT-tjänster via ditt personliga användarkonto, bland annat lärplattformen Blackboard som används i undervisningen. För att underlätta starten av dina studier erbjuder vi därför en introduktion till Blackboard och högskolans andra system och webbtjänster. Under passet informerar vi bland annat om Ladok, Blackboard, schema, trådlöst nätverk och gratis programvaror.

Passet spelades in den 3 september 2019.

Informationspass: Så lyckas du med studierna

Infopass: Så lyckas du med studierna

Vi vill att du ska lyckas med dina studier här på Högskolan i Gävle. Så under detta pass får du konkreta tips kring dina studier och vad du ska tänka på. Passet handlar bland annat om planering, motivation och fokus.  Vi informerar också om det stöd som finns att få för dig som student. Passet avslutas med en intervju med en student som ger sina bästa tips.

Passet spelades in 4 september 2019.

Informationspass: Hur ska jag hinna med allt?

Infopass: Hur ska jag hinna med allt?

Att börja studera är ofta förknippat med mycket glädje. Livet som student kan dock vara stressigt i perioder. Därför erbjuder Studenthälsan ett informationspass om stress ur ett studentperspektiv. Fokus ligger på att motverka stress och att hitta balans mellan studier, roligheter och återhämtning.

Passet spelades in 5 september 2019.

Föreläsningar i studieteknik

Föreläsning i studieteknik

Om du har en bra studieteknik blir studierna blir roligare, du lär dig snabbare, kunskaperna blir djupare och dessutom hinner du gå på den där festen. Föreläsningen i studieteknik handlar om de bästa sätten för att komma igång med studierna, hur du kan motivera dig själv och planera dina studier.

Föreläsningen spelades in 25 september 2019.

Swedish Fika

Swedish fika

Gefle Studentkår anordnar Swedish Fika på Wayne's Coffee en gång i månaden. Här får du möjligheten att lära känna andra studenter, svenska såväl som internationella studenter, som studerar på Högskolan och njuta av fika tillsammans. En del av lokalen är reserverad för studenter och om du är medlem i Gefle Studentkår så får du 20% rabatt på fikat. Visa ditt kort i Studentkortets app innan du betalar. Notera att detta endast gäller vid Waynes Coffee bredvid Gallerian Nian.

Tid och plats: 3 februari kl. 16.00-18.00 på Waynes Coffee, Drottninggatan 4, Gävle.

Boka även in samma tid den 2 mars, 6 april och 4 maj. Välkommen!

Inspirationslunch om studier och praktik utomlands

Inspirationslunch om studier och praktik utomlands

International Office bjuder på sopplunch samtidigt som de informerar om utlandsstudier, Minor Field Studies och Erasmus+ praktik. En bra chans att få veta mer om dina möjligheter att internationalisera dina studier. Om du önskar soppa behöver du anmäla dig senast 31 januari. Du anmäler dig genom att skicka ett mejl till studentcentrum@hig.se. Skriv namn, vad du läser och eventuella allergier eller specialkost i ditt mejl.

Tid och plats: 4 februari kl. 12.00-13.00 i Krusenstjernasalen i biblioteket

Studentrelaxen - bada och relaxa gratis

Studentrelaxen

Gratis bad och relax för Högskolans studenter på Fjärran Höjder. Bad i samtliga pooler, relaxavdelning med doftbastu och bubbelpooler, vedeldad utebastu och utdelning av prova-på-biljett till gymmet. Ta med ditt HiG-kort! 

Ett samarbete mellan Gävle kommun, Gefle Studentkår, Fjärran Höjder och Högskolan.

Tid och plats: 16 februari kl. 10.00-17.00 på Fjärran Höjder-badet.
www.fjarranhojderbadet.se

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2020-01-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)