Stöd för dig som ny student

Vi vill att du ska få en så bra studiestart som möjligt. Här hittar du information och filmer som vi tror kan vara till hjälp för dig som är ny student.

Stöd när studierna är helt eller delvis på distans

Oavsett om du ska läsa en utbildning på distans eller campus, så kommer undervisningen i huvudsak genomföras nätbaserat första läsperioden höstterminen 2021. Detta för att minska smittspridningen av covid-19.

När undervisning och examination sker på distans ställs högre krav på dig som student att skapa en hållbar studiemiljö. Mer eget arbete och färre inbokade tider kan vara en utmaning. Det är därför viktigt att skapa bra rutiner och att planera och strukturera dina studier.

Kom igång med studierna på bästa sätt

Det är mycket som är nytt som ny student. Det kan lätt kännas stressigt och överväldigande i början. Här hittar du tre filmer på temat hållbart studieliv, som innehåller både goda råd och en del lugnade ord.

Så fungerar högskolestudier

Sofia Lagerberg Alfredsson, samordnare för pedagogisk stöd, berättar kort om hur det är att vara student på en högskola och annat som kan vara bra för dig att känna till som ny student.

Planera dina studier

Sofia Lagerberg Alfredsson, samordnare för pedagogisk stöd, pratar om fördelarna med att planera dina studier. Hon ger tips på hur du kan tänka för att få till en bra och hållbar planering.

Hitta balans och minska din stress

Hälsovägledare Lisa Olsson pratar om vikten av att hitta balans mellan studier, roligheter och återhämtning. Hon ger även tips kring hur du kan minska din stress.

Instruktionsfilmer

Som student på Högskolan får du tillgång till flera webbtjänster och system efter att du skapat ditt användarkonto. Här har vi samlat de instruktionsfilmer som finns för att hjälpa dig komma igång. Listan med filmer fylls på löpande.

Så här fungerar Ladok för studenter

Så här fungerar lärplattformen Canvas

Så här fungerar webbmötestjänsten Zoom

Så här ansluter du till fjärrskrivbordet

Så här laddar du hem Microsoft Office gratis

Föreläsningsserien: Alltid på en tisdag

Alltid på en tisdag

Under höstterminen 2021 erbjuder vi en serie av studie- och karriärstödjande aktiviteter via webbmötestjänsten Zoom för dig som student på Högskolan i Gävle. Ingen anmälan krävs.

Komplett program Alltid på en tisdag höstterminen 2021

Informationspass: Så lyckas du med studierna

Så lyckas du med studierna

Detta informationspass handlar om planering, struktur, motivation och fokus. Vi vet att planering är nyckeln till mycket när det gäller att lyckas med studierna. Under passet finns en av Högskolans studenter med och ger sina bästa tips. Passet spelades in 4 september 2019.

Informationspass: Hur ska jag hinna med allt?

Hur ska jag hinna med allt?

Detta informationspass handlar om att motverka stress och om att fylla på ditt må bra-kontot för att orka plugga. Passet spelades in 5 september 2019.

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2021-07-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)