Sök

Nyheter


 • HiG Play och webbföreläsningar otillgängliga under helgen
  Helgen 28–30 januari ligger HiG Play nere och webbföreläsningar är otillgängliga.
  Läs mer

 • Är du sjukvårdsutbildad och vill hjälpa till inom vården?
  Just nu är sjukfrånvaron i vården hög på grund av den kraftigt ökade smittspridningen av covid-19. Samtidigt är det många som behöver olika typer av vård. Behovet av hjälp är stort på länets sjukhus i Bollnäs, Hudiksvall och Gävle.
  Läs mer

 • Datum för planerat underhåll av högskolans nätverk vårterminen 2022
  Helgerna 5-6 mars och 23-24 april kommer Avdelningen för it att utföra planerad service och underhållsarbete på högskolans servrar och nät. Räkna med totalt driftstopp eller återkommande störningar på nätverk och system.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Så lyckas du med dina studier
  Tisdagen den 25 januari bjuder Högskolan in till den första föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Pedagogiskt stöd. Den lär dig att det inte är de som pluggar mest som lär sig bäst, utan de som pluggar på bästa sätt.
  Läs mer

 • Koppla upp dig på Högskolans trådlösa nät - Eduroam

  Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på vissa flygplatser, järnvägsstationer och hotell.
  Läs mer

 • Bild på Office 365 Ladda hem Microsoft Office gratis

  Som student på Högskolan i Gävle har du möjlighet att installera Microsoft Office gratis.
  Läs mer

 • Huvudentré Rävhallen tidigt på morgonen. Tända marschaller. Skylten ovanför dörren lyser upp. Idag startar vårterminen 2022.

  Vårterminen 2022 startar idag den 17 januari. Hjärtligt välkommen!
  Läs mer

 • Coronavirus I huvudsak undervisning och examina­tioner på campus
  Lärosäten ska även i fortsättningen ha närundervisning som huvudinriktning för campusbaserade utbildningar, men digitala lösningar kan användas vid behov för att glesa ut i undervisningslokalerna. Det skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida efter att de senaste rekommendationerna börjar gälla från den 12 januari.
  Läs mer

 • Kom ihåg att registrera dig!
  På måndag 17 januari börjar vårterminen 2022 och period 3. Det går nu att registrera sig på kurser som startar då. Du registrerar dig i Ladok. Självregistreringen stänger på söndag 16 januari.
  Läs mer

 • Lovisa Pettersson visar utomhusmöbeln som hennes företag har designat. ”Jag älskar att se lösningar och ta mig an sådant som upplevs som komplext”
  Den tidigare industridesignstudenten Lovisa Pettersson har höga ambitioner för sitt företag som jobbar med att designa möbler.
  Läs mer

 • Coronavirus Nya rekommendationer fram till sista januari
  Högskolan får nu anpassa sig till de rekommendationer som meddelats vid regeringens och Folkhälsomyndighetens presskonferens den 21 december. Folkhälsomyndigheten säger att undervisningen på högskolor i största möjliga mån ska bedrivas på plats.
  Läs mer

 • Öppettider jul och nyår

  Under jul och nyår har högskolan begränsade öppettider. Entrédörrar stängs måndag 20 december och öppnar igen 9 januari. Studenter och personal kommer in med passerkort.
  Läs mer

 • Kom ihåg att tacka ja till dina kurser
  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Sista svarsdag är 17 december!
  Läs mer

 • Coronavirus Högskolan fortsätter med campusundervisning till våren
  Rektor har tagit ett inriktningsbeslut att från och med vårterminens inledning, den 17 januari 2022, ska kurser, program och examinationer genomföras med utgångspunkt i den distributionsform som aviserats. Det betyder att på det sätt som program eller kurser presenterades inför att studenterna sökte till utbildningen– campus eller distans – så ska det också genomföras.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: En liten droppe kan väl inte skada?
  Tisdagen den 14 december bjuder Högskolan in till den fjortonde och höstterminens sista föreläsning i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studenthälsan. En föreläsning om riskbruk. Går det att dricka smart? Det går utmärkt att lyssna utan att vara med på bild eller med namn.
  Läs mer

 • coronavirus Folkhälsomyndighetens nya restriktioner inte riktade mot lärosätenas verksamheter
  Folkhälsomyndighetens nya restriktioner i den så kallade ”Fas 1” är inte direkt riktade mot lärosätenas verksamheter. Det innebär att den inriktning som Högskolan i Gävle har, med undervisning i huvudsak på campus för campusbaserade utbildningar och moment, ligger fast.
  Läs mer

 • Emelie Carlström, ordförande för Gefle Studentkår “Vill man engagera sig i kårens verksamhet finns alla möjligheter nu”
  Gävles studentliv påverkades kraftigt av pandemin när studenterna blev tvungna att plugga hemifrån och inga event fick hållas fysiskt. Men den 29 september släpptes de flesta restriktionerna och Gefle Studentkår jobbar nu för fullt för att komma på fötter igen.
  Läs mer

 • Arbete med förnyat utbildningsutbud pågår
  Högskolan i Gävle arbetar med att utveckla utbildnings­utbudet. Arbetet innebär att Högskolan kommer att ha ett förnyat utbud av kurser och program från och med läsåret 2023/2024. Detta påverkar inte studenter som kommit in på en utbildning och redan läser på Högskolan.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Kom igång med din karriärplanering
  Tisdagen den 7 december bjuder Högskolan in till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studievägledningen. Du får tips på hur du kan börja navigera på din framtida arbetsmarknad.
  Läs mer

 • Affisch blå bakgrund med texten World AIDS Day i mörkare blått och rött. Rött band. World AIDS Day 1 december

  Idag uppmärksammar vi World AIDS Day som instiftades av Världshälsoorganisationen WHO för 31 år sedan. Världsaidsdagen är den internationella minnesdagen för alla som avlidit i aidsrelaterade sjukdomar och för att visa stöd till alla som lever med hiv idag.
  Läs mer

 • Omslaget från det nya numret. På omslaget: Komal Singh Rambaree. ”Miljön har stor betydelse för människors välbefinnande”
  I det nya numret av Högskolans tidning LEVE! möter du Komal Singh Rambaree som forskar om miljöaspekter inom socialt arbete. Du kan även fördjupa dig i forskning som rör flexibelt arbete, samt läsa om en framgångsrik alumn som nu jobbar med sin dröm – att designa möbler.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Tips och tricks i Word
  Tisdagen den 30 november bjuder Högskolan in till den tolfte föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Biblioteket. Du får lära dig hur du hanterar rubriker, sidnummer och innehållsförteckning i Word.
  Läs mer

 • coronavirus Med anledning av nya riktlinjer om vaccinationsbevis
  Folkhälsomyndigheten har nya riktlinjer från 1 december gällande vaccinationsbevis.
  De gäller dock inte föreläsningar eller examinationer vid Högskolan som inte är att betrakta som allmänna sammankomster eller offentlig tillställning.

  Läs mer

 • Vill du sluta röka eller snusa?
  Som student på Högskolan i Gävle kan du få stöd via Studenthälsan om du vill sluta röka eller snusa. Du kan också få stöd via sms - helt gratis!
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Stop procrastinate (in English)
  On Tuesday 23 November, the University invites you to the digital lecture in series "Alltid på en tisdag". You will learn why procrastination is so common among students and what you can do yourself to fight it. This lecture is given in English.
  Läs mer

 • Vinglas mot gul bakgrund Är du orolig för att du dricker för mycket alkohol eller att någon annan gör det?
  På Studenthälsans webbsida finns information om alkohol och riskbruk. Håll utkik i din mejl, du som läser ett program på termin 1,3 eller 5.
  Läs mer

 • Greta Thunberg vid Bristol Youth Strike Fem egenskaper som gjort Greta Thunberg till en ledare
  Genom att djupstudera artiklar från stora tidningar i Sverige och andra länder har Komalsingh Rambare och Nessica Nässén, forskare i socialt arbete vid Högskolan i Gävle, identifierat egenskaperna de tror är orsakerna till fenomenet Greta Thunberg.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Tala inför grupp
  Tisdagen den 16 november bjuder Högskolan in till den tionde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studenthälsan. Lär dig mer om orsaker till att du känner obehag med att tala inför grupp och tips på hur du kan hantera det.
  Läs mer

 • Driftstopp på Högskolans nätverk och system 13-14 november
  Helgen 13-14 november utför Avdelningen för it planerad service och underhållsarbete på Högskolans servrar och nät. Räkna med totalt driftstopp eller återkommande störningar på nätverk och system.
  Läs mer

 • Väska med visionen HiG-student! Hur gör du skillnad? Berätta och vinn en fin tygväska!
  På torsdag 11 november kan du vara med och tävla om en fin tygväska. Berätta med max 50 ord hur du gör skillnad i vardagen för dig själv eller någon annan kopplat till dina studier. Kom till Studentcentrum. Vi bjuder på kaffe och en chokladbit!
  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)