Nyheter

 • 2019-04-15
  Programstudent? Kom ihåg att söka dina kurser innan 15 april
  Nu är det dags att söka kurser inom programmet. Du som är programstudent vid Högskolan i Gävle ska anmäla dig till dina kurser inom programmet inför termin två och efterföljande terminer. Du anmäler dig till de programkurser du ska läsa nästa termin via Antagning.se. Sista ansökningsdag för höstterminens kurser är 15 april.
  Så här gör du anmälan inom program

  Läs mer
 • 2019-04-01
  Funderar du på praktik utomlands? Sök ett Erasmus+ praktik stipendium senast 1 maj!
  Genom Erasmus+ praktik kan du praktisera under eller efter din utbildning, på företag ett lärosäte eller en organisation i något av de 33 länder som ingår i Erasmus+.
  Läs mer
 • 2019-03-21
  Dialogmöte tyck till om framtidens hållbara Gävle

  Den 9 april bjuder Gävle kommun in till dialogmöte. Välkommen att delta!
  Läs mer
 • 2019-03-18
  Vill du arbeta som studentguide?

  Nu söker vi återigen dig som vill arbeta som studentguide i samband med höstterminens introduktion. Studentguidens främsta uppgift är stötta våra nya studenter och svara på frågor som rör studierna och studentlivet. Är det här något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!
  Läs mer
 • 2019-03-14
  Nu kan du redigera bilder med nytt gratisprogram 
  Affinity-programvarorna Photo och Designer från Adobe-konkurrenten Serif finns nu gratis för studenter.
  Läs mer
 • 2019-03-11
  Filmpremiär av vinnarfilmen för Högskolans nya reklamkampanj
  Äntligen dags för premiärvisning av vinnarfilmen för Högskolans studentrekryteringskampanj. Förutom film bjuder vi på bubbel och tilltugg. Missa inte!
  Läs mer
 • 2019-03-11
  Anmäl dig till din tentamen i tid
  Anmälan till salstentamen är obligatoriskt. Sista anmälningsdag för tentamen på campus är 10 dagar före tentadagen. Du anmäler dig i Ladok.
  Läs mer
 • 2019-02-27
  Påminnelse: Högskolans studentmejl stängs för gott
  Studentmejlen stängs för gott den 30 juni 2019, därför vill vi att du registrerar en egen mejladress i Ladok så att du även i fortsättningen kan ta emot information och examensbevis från Högskolan.
  Läs mer
 • 2019-02-25
  Upprepade stölder och stöldförsök på Högskolan
  Säkerhetsavdelningen uppmanar alla på Högskolan att hålla uppsikt över sin mobiltelefon och värdesaker, på grund av stöld och upprepade stöldförsök på skolans område.
  Läs mer
 • 2019-02-13
  Vill du arbeta som studentguide för Högskolans internationella studenter?

  På Högskolan i Gävle arbetar vi aktivt för att ge nya studenter en så bra studiestart som möjligt. Därför söker vi dig som vill arbeta som studentguide för våra internationella studenter. Studentguidens främsta uppgift är stötta våra nya studenter och svara på frågor som rör studierna och studentlivet. Är det här något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!
  Läs mer
 • 2019-02-12
  Kurser och workshops under vårterminen 2019
  Stödverksamheten på Högskolan erbjuder dig som student en rad kurser och workshops under vårterminen 2019. Vill du förbättra ditt akademiska skrivande eller lära dig mer om digitala hjälpmedel? Behöver du hjälp att komma över din talängslan, hantera studierelaterad stress eller uppskjutandeproblematik? Då kan dessa kurser och workshops vara något för dig!
  Läs mer
 • 2019-02-12
  Rösta på din favorit
  Juryn har sagt sitt. Tre bidrag är utvalda. Nu är det din tur att rösta på den filmidé du tycker ska förverkligas till årets studentrekryteringskampanj.
  Läs mer
 • 2019-02-11
  Före och efter rusten av grupprum 11:216 Nya grupprum för dig som student

  I hus 11 har ett helt nytt grupprum skapats för bara studenter. Rum 11:216 var tidigare en datorsal men har rustats och är nu möblerat med sex olika bord för grupparbeten. Whiteboards finns till några av platserna.
  Läs mer
 • 2019-02-04
  Sopplunch med information om utlandsstudier

  Funderar du på studier eller praktik utomlands? Kom och lyssna på ett informationspass om utbytesstudier och Erasmus+ praktik. Högskolan bjuder på lunch!
  Läs mer
 • 2019-02-04
  Problem att logga in på bibliotekets databaser kan bero på att ditt lösenord gått ut

  Om du inte kan logga in på bibliotekets databaser, så rekommenderar vi att du byter ditt lösenord och provar sedan att logga in på nytt. Ditt lösenord kan ha gått ut trots att du fortfarande kan logga in på tjänster som, t.ex. Blackboard.
  Läs mer
 • 2019-01-31
  Tornseglare Designstudenter ska få Tornseglaren att återvända till sommarstaden
  Högskolan i Gävles designstudenter kommer till Stockholm Furniture & Light Fair för att visa pop-up-parker, tillfälliga parker på sommaren som ska föra naturen tillbaka till staden och samtidigt hjälpa människor komma ur sin stadsstress.

  Läs mer
 • 2019-01-30
  Kulturminne Gästrikland Studenternas app ska göra våra kulturminnesmärken mer attraktiva
  Studenterna på dataingenjörsprogrammet vid Högskolan i Gävle har utvecklat en app som ska göra det roligt och spännande att "samla kulturminnesmärken".
  Läs mer
 • 2019-01-25
  Bengt Söderhäll Hur skapar vi en hållbar demokrati?
  Spännande och intressanta gäster i panelen när den högaktuella öppna seminarieserien om hoten mot demokratin, som startade hösten 2017, fortsätter vid Högskolan i Gävle.
  Läs mer
 • 2019-01-23
  Ladda hem Office-paketet gratis
  Som student vid Högskolan i Gävle har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.
  Läs mer
 • 2019-01-22
  Koppla upp dig på Högskolans trådlösa nätverk - Eduroam
  Eduroam står för Education Roaming och ger dig tillgång till säkert internet (wifi). Det finns tillgängligt på Högskolan i Gävle men även på andra lärosäten, Arlanda flygplats, vissa tågstationer och hotell.
  Läs mer
 • 2019-01-18
  Michael Asonganyis film Konte som berör könsstympning prisades vid festival i London Internationella studenternas film om könsstympning vann förstapriset
  Michael Asonganyi och hans klasskamraters film "Konte", som tar upp könsstympning och utanförskap, utsågs till bästa film vid filmfestivalen Zafaa Global Awards i London.
  Läs mer
 • 2019-01-15
  Nytt sätt att fylla på ditt utskriftskonto
  Sedan årsskiftet kan du inte längre använda Payex för att fylla på ditt utskriftskonto. Nu fyller du istället på ditt utskriftskonto med ditt betalkort via utskriftsportalen.

  Läs mer
 • 2019-01-14
  Vill du delta i forskningsprojektet ”Din mentala coach”?
  Forskare på Linköpings universitet har utvecklat ett nytt mobilbaserat program som syftar till att öka välmående bland studenter - det vill säga att må bra och känna tillfredställelse i livet.

  Läs mer
 • 2019-01-14
  Viktigt att du registrerar dig på dina kurser
  Du måste vara registrerad för att få delta i undervisning och examination. Kursregistrering är även en förutsättning för att få studiemedel. Du registrerar dig i Ladok.
  Läs mer
 • 2019-01-07
  Vill du bli studentmentor?

  ”Som mentor hjälper du studenten att själv hitta sina bästa sidor och ger studenten verktyg för att utvecklas - och det är magiskt att få vara med och se den utvecklingsprocessen.” Så säger Bonnie Zell om sitt uppdrag som studentmentor. Just nu söker vi fler studentmentorer. Ta chansen att hjälpa en annan student och samtidigt utveckla dig själv. Du behövs!
  Läs mer
 • 2018-12-21
  Studentrekryteringskampanj Student - vi vill ha dina filmidéer!

   Nu går startskottet för 2019 års studentrekryteringskampanj! Du som student har återigen chans att höras och synas i Högskolans reklam - den här gången på temat Hållbarhet. Låt kreativiteten flöda och skicka in din filmidé senast 3 februari.

  Läs mer
 • 2018-12-21
  Alla kortläsare är nu utbytta
  I december började arbetet med att byta ut alla kortläsare på Högskolan i Gävle och nu är arbetet färdigt.
  Läs mer
 • 2018-12-21
  Anmäl dig till din tentamen i tid
  Anmälan till salstentamen är obligatoriskt. Sista anmälningsdag för tentamen på campus är 10 dagar före tentadagen. Du anmäler dig i Ladok.
  Läs mer
 • 2018-12-17
  Högskolan i Gävle börjar med digitala examensbevis vid årsskiftet
  Från och med 1 januari börjar Högskolan utfärda digitala examensbevis. Bevisen kommer att vara direkt verifierbara via Internet. De digitala examensbevisen ersätter examensbevisen i pappersform.
  Läs mer
 • 2018-12-14
  Två nya datorsalar i hus 11 på plan 5
  För att förbättra arbetsmiljön för dig som student samt spara energi och pengar så har datorsalarna 11:216 och 11:217 flyttats till plan 5.
  Läs mer
Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-10-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)