Nyheter


 • Är du student på Högskolan i Gävle och vill jobba extra på biblioteket?
  Om du är student vid Högskolan i Gävle och har minst ett år kvar av dina studier kan du söka jobb som biblioteksvärd på högskolebiblioteket.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Bättre CV
  Tisdagen den 4 maj bjuder Högskolan in till den fjortonde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av studievägledningen. Du får lära dig hur du skriver CV så det lockar arbetsgivaren.
  Läs mer

 • Högskolan deltar i helt ny nationell enkät om utsatthet och trakasserier inom akademin
  Några av medarbetarna och studenterna på Högskolan i Gävle kommer under slutet av april att få frågan om att delta i en enkätundersökning om genusbaserad utsatthet och sexuella trakasserier inom akademin. Detta för att Högskolan i Gävle tillsammans med 37 andra lärosäten i Sverige medverkar i ett stort forskningsprogram runt frågan.
  Läs mer

 • Högskolan i Gävle Gävle lyckas attrahera manliga socionomstudenter
  Landets populäraste socionomutbildning, vid Högskolan i Gävle, har också i särklass flest manliga sökande. Av de 8120 som sökt höstens utbildning vid Högskolan i Gävle är 1328 män, nästan dubbelt så många som för näst populäraste utbildningen vid Göteborgs universitet.
  Läs mer

 • Fortsatt coronaanpassad undervisning under första läsperioden i höst
  Undervisningen ska i huvudsak genomföras nätbaserat även under inledningen av höstterminen. Men det finns utrymme för att vissa moment ska kunna genomföras på campus.
  Läs mer

 • Högskolans nya öppettider för dig som är student
  Högskolan förändrar sitt öppethållande. Från 30 april 2021 är lokalerna öppna för studenter klockan 05.00-24.00. Giltigt HiG-kort krävs för tillträde till Högskolan. Högskolan är stängd klockan 00.00-05.00.
  Läs mer

 • Studenten Shaikh Masud Rana och Niclas Björsell Högskolans robotlabb unika i Sverige
  - I våra automationslabb kan ingenjörsstudenter testa sina simuleringar av en konvoj förarlösa fordon och industrin hur automatisering kan fungera för dem, säger Niclas Björsell, docent i elektronik och forskare vid Högskolan i Gävle.
  Läs mer

 • Ladok byter utseende

  Den 20 april lanseras ett ett nyutvecklat gränssnitt för Ladok för studenter. Syftet är att bättre möta upp nya behov, exempelvis ska Ladok för studenter nu fungera smidigare i din mobiltelefon.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Stress
  Tisdagen den 20 april bjuder Högskolan in till den tolfte föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studenthälsan. Du får lära dig mer om hur du kan motverka och hantera onödig stress under studietiden.
  Läs mer

 • Bild på ljushallen Fårhallen Nu etableras nya miljöer i Räv- och Fårhallen
  Under 2020 genomförde Högskolan tillsammans med hyresvärden Akademiska hus en workshopserie kring behov och utveckling av lärandemiljöer på Högskolan i Gävle. I arbetet deltog lärare och forskare från akademierna, administratörer samt studenter. Ett resultat av detta arbete är att Högskolans ljushallar Rävhallen (huvudentré) och Fårhallen renoveras och inreds för att skapa en välkomnande entrémiljö.
  Läs mer

 • Kronox stänger för uppgradering några timmar den 20 april

  Kronox stänger för uppgradering några timmar den 20 april. Under tiden som Kronox är stängt kan du inte se ditt schema eller boka grupprum.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Sluta skjuta upp
  Tisdagen den 13 april bjuder Högskolan in till den elfte föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Pedagogiskt stöd. Du får veta mer om hur du tar tag i dina studier.
  Läs mer

 • Gul lapp uppsatt med en röd nål Programstudent? Kom ihåg att söka dina kurser senast 15 april.

  Du som är programstudent vid Högskolan i Gävle ska anmäla dig till dina kurser inom programmet inför termin två och efterföljande terminer. Du anmäler dig till de programkurser du ska läsa nästa termin via Antagning.se.Sista ansökningsdag är den 15 april!
  Läs mer

 • TV-inspelning på Högskolan 8-9 april: Valhall tillfälligt avstängd
  På torsdag och fredag, 8-9 april, är SVT/UR på Högskolan. Syftet är att spela in föreläsningar med Högskolans forskare. Det här medför att området utanför Valhall är avstängt för studenter 7-9 april.
  Läs mer

 • Kom ihåg att byta ditt lösenord
  Har du problem med att logga in dig i bland annat Canvas? Då kan det vara så att du behöver byta ditt lösenord.
  Läs mer

 • Sjuk i hemmet. Hjälp till att stoppa smittan!
  Vi vill att du tänker efter lite extra inför påskledigheten innan du bestämmer dig för att resa, gå på fest eller umgås med andra än din vanliga bubbla!Smittspridningen är fortfarande hög i Gävleborg och i stora delar av Sverige. Allt fler unga blir allvarligt sjuka. Vi behöver fortsätta att hjälpas åt med att ta hänsyn och hålla avstånd – allihop!
  Läs mer

 • Små påskägg som hänger i ett träd mot en blå himmel Öppettider under påsk
  Växel, it-support och biblioteket har öppet fram till klockan 12.00 på torsdag 1 april. Stängt fredag 2 april och måndag 5 april.
  Läs mer

 • Pulsen användare i miljö Designstudenten Oliver prisad - Vill få ungdomar att röra sig mer
  Högskolan i Gävles industridesignstudent Oliver Sharp fick Knowits pris på 34000 kronor för "Pulsen", som ska inspirera stillasittande mellan- och högstadieelever att röra på sig och umgås på rasterna.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Belastningsergonomi
  Tisdagen den 30 mars bjuder Högskolan in till den tionde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studentcentrum. Du får lära dig mer om anpassningar för att minska belastningsskador vid stillasittande arbete.
  Läs mer

 • Coronavirus i färgerna gult Var rädd om dig själv och fortsätt hålla avstånd
  Vi går mot ljusare tider – våren! Men, tyvärr ser det fortfarande mörkt ut när det gäller smittspridningen i vårt län.
  Läs mer

 • Två studentguider sittandes på en bänk utomhus vid Högskolan i Gävle. Sommar. Det är inte för sent att söka uppdraget som studentguide!
  Nu söker vi återigen dig som vill arbeta som studentguide i samband med höstterminens studiestart. Studentguidens främsta uppgift är att stötta våra nya studenter och svara på frågor som rör studierna och studentlivet. Är det här något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!
  Läs mer

 • Sjuk i hemmet. Hjälp oss att bromsa smittan
  Smittspridningen i Gävleborg är fortsatt hög och läget är allvarligt. Länet har en omfattande samhällsspridning av den brittiska virusvarianten och den sprids allt snabbare.– Till dig som student vid Högskolan i Gävle vill jag säga att ditt agerande och din planering spelar stor roll. Undvik större sociala tillställningar och umgås bara med din närmaste ”bubbla”, säger Maria Strand, chef vid Avdelningen för utbildningsstöd på Högskolan.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: När du mår bra går studierna bra
  Tisdagen den 23 mars bjuder Högskolan in till den nionde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studievägledningen. Du får veta mer om hur du kan förbättra din mentala och fysiska hälsa.
  Läs mer

 • Studenter Digitalt öppet hus onsdag 17 mars

  I år bjuder vi in till ett digitalt Öppet hus onsdag 17 mars 2021. Ta chansen att träffa studenter, lärare, studievägledare och flera andra digitalt som kan svara på alla dina frågor.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Hitta vetenskapliga artiklar
  Tisdagen den 16 mars bjuder Högskolan in till den åttonde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Biblioteket. Du får lära dig känna igen och söka efter vetenskapliga artiklar.
  Läs mer

 • Två studentguider sittandes på en bänk utomhus vid Högskolan i Gävle. Sommar. Vill du arbeta som studentguide?
  Nu söker vi återigen dig som vill arbeta som studentguide i samband med höstterminens studiestart. Studentguidens främsta uppgift är att stötta våra nya studenter och svara på frågor som rör studierna och studentlivet. Är det här något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Få ordning på referenserna
  Tisdagen den 9 mars bjuder Högskolan in till den sjunde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Biblioteket. Du får mer veta hur du sparar, sorterar och infogar med referenshanteringsprogrammet Mendeley.
  Läs mer

 • Utskrifter, kopiering och skanning
  Som ny student kan du skriva ut, kopiera eller skanna för 100 kronor. Därefter behöver du fylla på genom att logga in på utskriftsportalen, där du laddar ditt konto med vald summa.
  Läs mer

 • Munskydd rekommenderas för studenter i biblioteket
  Med anledning av de nya restriktionerna i Region Gävleborg rekommenderas besökare i Högskolans bibliotek att ha munskydd.
  Läs mer

 • En trappa där det ligger böcker i en hög på ett av trappstegen Fribeloppet inom studiemedlen borttaget till och med juni 2021
  Riksdagen och regeringen har nu beslutat att förlänga det tillfälligt borttagna fribeloppet inom studiemedlen till och med den 30 juni 2021 på grund av coronapandemin.
  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-04-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)