Nyheter


 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Utlandsmöjligheter (utbytestudier, MFS och Erasmuspraktik)
  Tisdagen den 21 september bjuder Högskolan in till den andra föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag", som den här gången arrangeras av International Office. Du får veta mer om utbytesstudier och möjligheten att praktisera på ett företag utomlands genom Erasmus+ praktik.
  Läs mer

 • Framtidsfokus när Sveriges
  EU-minister besökte Högskolan

  Under tisdagseftermiddagen besökte Sveriges EU-minister Hans Dahlgren Högskolan. Ministern träffade studenter och Högskolans ledning i ett samtal om Sveriges roll i EU.
  Läs mer

 • Bakfickan öppnar igen

  Nu kan du åter handla mat och fika i Bakfickan i Fårhallen (hus 22).
  Läs mer

 • Tredelad bild. Fören på en båt, landskap och studenter som studerar. Har du funderingar kring utlandsstudier och praktik?
  Har du funderingar kring utlandsstudier/praktik? Välkommen till digital drop-in onsdagar klockan 12.00 - 13.00 via Zoom.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Så lyckas du med dina studier
  Tisdagen den 14 september bjuder Högskolan in till den första föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Pedagogiskt stöd. Den lär dig att det inte är de som pluggar mest som lär sig bäst, utan de som pluggar på bästa sätt.
  Läs mer

 • Bild på Office 365 Ladda hem Office-paketet gratis

  Som student på Högskolan i Gävle har du möjlighet att installera Microsoft Office gratis.
  Läs mer

 • Coronavirus Covid-19: Undervisning på campus i november
  Rektor har beslutat om en återgång till campusbaserad undervisning med start i inledningen av läsperiod 2 från och med den 7 november. En successiv återgång till arbete på campus för anställda inleds den 1 oktober.
  Läs mer

 • Maja Lindborg och Josefin Zaar. Foto: Anna Sällberg Gävle kan få fabrik för modern plaståtervinning tack vare deras uppsats
  Kemisk återvinning av plast kan bli verklighet i Gävle. Ett företag har startat en förstudie för att undersöka möjligheterna att driva en fabrik där plastavfall återvinns genom så kallad pyrolys, en ny teknik som gör det möjligt att återvinna mer plast på ett effektivt sätt.
  Läs mer

 • Stilla rum sal 51:112 hålls stängd

  Stilla rum, hålls stängd på grund av skador efter det kraftiga regnoväder som drabbade Gävle kommun.
  Läs mer

 • Programledare Petter Barrling tillsammans med blåsorkester och högskolans rektor Ylva Fältholm i studion framför den just nu blåfärgade stora digitala skärmen Se vår digitala introduktionsdag
  Hello & More i efterhand

  Igår, den 25 augusti, sände vi vår digitala introduktionsdag Hello & More. Du kan även se sändningen i efterhand, när det passar dig!
  Läs mer

 • Hello & More Ny student? Missa inte digitala introduktionen onsdag 25 augusti
  Höstterminen på Högskolan i Gävle börjar måndag 30 augusti men redan den 25 augusti välkomnar vi dig som är ny student till vår digitala introduktion Hello & More.
  Läs mer

 • Bild på högskolan i solsken Registrera dig på dina kurser
  Det är viktigt att du registrerar dig på dina kurser. Du måste vara registrerad för att få delta i undervisning och examination. Det är även en förutsättning för att kunna få studiemedel.
  Läs mer

 • Gårdagens och nattens regn
  Du som student som känner oro över din studie- eller boendesituation efter gårdagens och nattens regn kan vända dig till Studenthälsans kuratorer för stödsamtal.
  Läs mer

 • Spruta mot covid-19. Studenter från annan ort kan vaccinera sig i Gävleborg
  Som student kan du vaccinera dig mot covid-19 i Gävle eller på en annan ort än där du är folkbokförd. Vaccinationslokaler finns vid Högskolan i Gävle och det går att boka tid digitalt eller gå på drop-in.
  Läs mer

 • Olivia Ahlin. Musik och teater som terapiform är Olivias melodi
  Hon brinner för att kombinera sitt intresse för terapi med estetiska ämnen, samtidigt som hon utvecklar sina engelskkunskaper. Möjligheten att få tänka utanför boxen i en utbildning där studenter från världens alla hörn möts gör att programmet i socialt arbete med internationell inriktning passar Olivia Ahlin som handen i handsken.
  Läs mer

 • Lovisa Pettersson Stor satsning på utekontor vid Högskolan i Gävle
  Lovisa Pettersson, prisbelönad designer och tidigare student vid Högskolan i Gävles industridesignprogram, får 300 000 av Vinnova för att utveckla miljöer för utekontor och möten på campus.
  Läs mer

 • Här hittar du ditt välkomstbrev

  Idag publiceras antagningsbeskeden. När det första urvalet är klart får du ett mejl från Antagning.se där de ber dig gå in på Mina sidor och läsa ditt antagningsbesked. Sista dag att svara på antagningsbeskedet är den 23 juli.I välkomstbrev för kurs finns information om exempelvis kursplan, litteraturlista och annat viktigt.
  Läs mer

 • Rävhallen, före ombyggnation. April 2021. Lekfullt och berikande campus när Högskolans lärmiljöer ska förnyas
  Igloos, bubblor, flexrum och aktiva lärosalar. Det är några exempel på vad som kan bli verklighet när Högskolans lärmiljöer på campus ska få en ansiktslyftning. Ett idéprojekt har genomförts då medarbetare på Högskolan involverats i workshops för att generera tankar och förslag.
  Läs mer

 • Från vänster i bild: Linus Bentzer, ledamot, Emelie Carlström, ordförande, Sam Westman, vice ordförande och Maria Röntynen, ledamot. "Vi vill skapa Sveriges bästa studentliv här i Gävle "
  Gefle Studentkår har nyligen valt in en ny styrelse för verksamhetsåret 2021/2022. Pandemiåret 2020 innebar en hel del utmaningar för såväl studenter som studentkår. Den nya styrelsens främsta fokus kommer därför att ligga på att återuppbygga studentlivet eftersom mycket blev inställt förra året och medlemsantalet rasade.
  Läs mer

 • Raggare Gävlestudent kan lösa plågan med ljudterror från epa-traktorer och raggare
  Hög musik från bilar på nätterna var största orsaken till polisanmälningar i Värmland och Dalarna sommaren 2020. Jenny Andersson, kriminologistudent från Högskolan i Gävle, har lösningar och BRÅ vill nu publicera hennes rapport.
  Läs mer

 • Kerstin Stake-Nilsson. Kerstin Stake-Nilsson utsedd till årets lärare av Högskolans studenter
  ”Kerstins pedagogik är både kreativ och kvalitativ, och med sin passion för utbildningsområdet ger hon sina studenter bästa möjliga förutsättningar att ta sig genom utbildningen med ett leende.” Så lyder en del av motiveringen till att Kerstin Stake-Nilsson, universitetslektor i medicinsk vetenskap, utsetts till årets lärare.
  Läs mer

 • Jacob Lundberg och Emil Svensson Student bedrogs - vinner 1.5 miljoner för idé om säkrare internethandel
  Jacob Lundberg och Emil Svensson, ekonomstudenter vid Högskolan i Gävle, grundade bolaget Treddy som nu prisas med 1.5 miljoner kronor i Post & Telestyrelsens innovationstävling ”Betaltjänster för alla".
  Läs mer

 • Omslag LEVE! 1-21. Jennie Jackson. Nytt nummer av LEVE! – ta chansen och tyck till om tidningen!
  Í det nya numret av Högskolans tidning LEVE! får du möta Jennie Jackson som flyttade från Kanada till Gävle när Högskolans forskning lockade. Du får också inblick i flera av Högskolans utbildningar och dessutom har du möjlighet att tycka till om tidningen i en enkät.
  Läs mer

 • Sensor Mätsensorer kommer att monteras i lokalerna

  I ett samarbetsprojekt mellan Högskolan och fastighetsägaren kommer cirka 550 sensorer att installeras i byggnaderna.
  Läs mer

 • Tre personer som väntar på att bli vaccinerad. En kövärd med väst. En sjuksköterska som vaccinerar en patient. Volontärer sökes till massvaccineringen
  Var med och gör en historisk insats. Tillsammans kan vi se till att vaccineringen mot coronaviruset fungerar smidigt och effektivt. Nu behövs kövärdar, patientvärdar och parkeringsvakter.
  Läs mer

 • Daniel Bäckström. Högskolans utbildning genererar framgångsrika fotbollstränare
  Högskolan i Gävles tränarutbildning i fotboll har visat sig vara ett lyckat koncept. En rad studenter har nått stora framgångar efter studierna och flera har nu toppuppdrag som tränare för fotbollsklubbar i allsvenskan.
  Läs mer

 • Ylva Fältholm, rektor, Högskolan i Gävle. Fotad i sommarmiljö 20200604. Rektors hälsning till våra studenter
  Inför examensceremonier och terminsavslutningen har Ylva Fältholm spelat in en hälsning både till studenter som nu lämnar Högskolan och till dem som kommer tillbaka i höst, samt till nya studenter.
  Läs mer

 • Successiv återgång till campusbaserad undervisning
  Högskolan hoppas kunna återgå till campusbaserad undervisning under senare delen av höstterminen. Men under första läsperioden, fram till 7 november, gäller fortsatt nätbaserad undervisning.
  Läs mer

 • Träd som blommar i rosa färg Avslutningsceremonier
  Tar du examen eller känner någon som gör det det? Håll dig uppdaterad om de avslutningsceremonier som Högskolan anordnar. 
  Läs mer

 • HiG-studenter Anteckningsbok av äggskal och material som gör 3D-skrivare miljövänliga - designstudenter bakom ny utställning
  Biokomposit istället för plast till 3D-skrivarnas utskrifter och äggskal som används till en ny sorts papper.Nu visar avgångsstudenterna på industridesignprogrammet vid Högskolan i Gävle upp sina examensarbeten i en digital utställning.
  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)