Nyheter

 • 2020-04-03
  Café Prego stängt från måndag 6 april

  På grund av sviktande omsättning tvingas Högskolerestauranger att stänga verksamheten på Högskolan i Gävle. Omständigheterna ger idag inga förutsättningar för att hålla Café Prego öppet tyvärr.
  Läs mer
 • 2020-04-02
  Skyddsvisir som Högskolan tillverkar sjukvårdspersonal Det här bidrar Högskolan med i coronakrisen
  Hjälp med distansundervisning, handsprit och skyddsvisir till sjukvårdspersonal är några exempel på vad Högskolan i Gävle bidrar med nu under coronapandemin.
  Läs mer
 • 2020-04-02
  Utökad tillgång till e-resurser för att underlätta för distansstudier
  Flera förlag och tidskrifter har, med anledning av regeringens beslut att all undervisning på högskolor och universitet ska ske via distans, gjort böcker, artiklar och filmer tillgängliga utan kostnad för att underlätta för dig att studera på distans.
  Läs mer
 • 2020-03-26
  Så pluggar du bäst hemifrån

  När all undervisning och examination nu sker på distans ställs högre krav på dig som student att skapa en hållbar studiemiljö. Förändrade rutiner, mer eget arbete och färre inbokade tider kan vara en utmaning. Det är därför viktigt att skapa nya rutiner och att planera och strukturera dina studier.
  Läs mer
 • 2020-03-24
  Ylva Pålsson demonstrerar den fjärrkontrollerade dockan för studenter. Så påverkas du som sjuksköterskestudent på VFU med anledning av covid-19
  För dig som studerar till sjuksköterska eller specialistsjuksköterska vid Högskolan och nu gör din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) har vi tagit fram en del rekommendationer.
  Läs mer
 • 2020-03-23
  Studenthälsan erbjuder nu utökade telefontider

  Om du som student känner oro över din studiesituation finns Studenthälsans kuratorer tillgängliga för telefonrådgivning och stöd. Från och med 23 mars erbjuder Studenthälsan utökade telefontider.
  Läs mer
 • 2020-03-23
  Marknadsförande bild för uppdraget som studentguider. Bilden visar en kvinnlig och en manlig student. Vill du ha ett extrajobb under sommaren och hösten? Sök uppdraget som studentguide!
  Vi söker dig som vill arbeta som studentguide i samband med höstterminens studiestart. Studentguidens främsta uppgift är att stötta våra nya studenter och svara på frågor som rör studierna och studentlivet. Är det här något för dig? Skicka in din ansökan senast 29 mars!
  Läs mer
 • 2020-03-20
  Högskolan i Gävle, exteriör, innergård. Senaste nytt om coronaviruset
  Högskolans krisledningsgrupp har beslutat att all undervisning och examination sker på distans terminen ut. Från och med tisdag 24 mars krävs ett fungerande passerkort (HiG-kort) för den som vill komma in på Högskolan, som då endast är öppen för studenter och medarbetare.
  Läs mer
 • 2020-03-19
  Så påverkas du som student ute på VFU med anledning av covid-19
  På grund av rådande situation med coronaviruset vill vi på Högskolan informera om vad som gäller för dig som student som har funderingar kring din verksamhetsförlagda utbildning (VFU).
  Läs mer
 • 2020-03-19
  Ylva Fältholm är Högskolans rektor sedan sommaren 2017. ”Vi gör allt för att säkerställa dina studier”
  Jag förstår att det är många av er studenter som har funderingar med anledning av situationen som uppstått till följd av det nya coronaviruset. Som ni säkert redan känner till så sker all undervisning och examination vid Högskolan i Gävle på distans från och med den 18 mars.
  Läs mer
 • 2020-03-19
  Tentamensutlämningen är tillfälligt stängd

  På grund av coronaviruset stänger vi tillfälligt tentamensutlämningen i hus 22 och 12.
  Vi skickar istället hem dina tentor.

  Läs mer
 • 2020-03-17
  Senaste nytt om coronaviruset (17 mars): Högskolan går över till distansundervisning
  Från och med onsdag 18 mars sker all undervisning på distans vid Högskolan i Gävle. Högskolan är fortsatt öppen som arbetsplats och som lokal för enskilda studier.
  Läs mer
 • 2020-03-17
  Så funkar undervisning på distans
  Högskolan följer regeringens rekommendationer gällande covid-19. Därför sker ingen undervisning på campus i Gävle från och med 18 mars. All undervisning sker på distans. Här har vi samlat information om undervisning på distans.
  Läs mer
 • 2020-03-16
  Senaste nytt om coronaviruset - 16 mars
  Högskolan jobbar nu för att ställa om till digital undervisning och examination där det är möjligt. Detta för att för att minska spridningstakten av coronaviruset.
  Läs mer
 • 2020-03-16
  Högskoleprovet 4 april 2020 är inställt

  Tyvärr har Högskoleprovet den 4 april blivit inställt på grund av rådande omständigheter kring Covid-19.
  Läs mer
 • 2020-03-16
  Förändringar på biblioteket med anledning av Coronaviruset
  Biblioteket är för tillfället öppet som vanligt. Kan du inte komma hit så kan du kontakta oss via mejl och telefon.
  Läs mer
 • 2020-03-16
  Bild på två tallrikar med färgglad mat Restaurang Markan tar bort buffén tillfälligt
  Högskolerestauranger AB har beslutat att alla deras restauranger som idag tillhandahåller buffé ska göra ett uppehåll och i stället portionera ut maten.
  Läs mer
 • 2020-03-13
  Högskolans rekommendationer kring coronaviruset - Uppdaterad 13 mars

  Högskolan i Gävle vidtar en rad åtgärder för att minska spridningen av coronaviruset.För dig som student kan det innebära mer undervisning på distans och ändrade tentamensformer.Det är också viktigt att stanna hemma vid förkylningssymptom för att undvika smittspridning.
  Läs mer
 • 2020-03-11
  Modell över coronaviruset. Högskolans rekommendationer kring coronaviruset
  (uppdaterad 2020-03-12) Högskolans krisledningsgrupp har nu en dialog kring beredskapen för coronaviruset. Folkhälsomyndigheten har höjt risknivån för samhällsspridning i Sverige till mycket hög. I nuläget påverkas inte Högskolans ordinarie verksamhet, men ledningen följer utvecklingen och uppdaterar informationen så fort det sker en förändring.
  Läs mer
 • 2020-03-11
  Marknadsförande bild för uppdraget som studentguider. Bilden visar en kvinnlig och en manlig student. Vill du arbeta som studentguide?
  Nu söker vi återigen dig som vill arbeta som studentguide i samband med höstterminens studiestart. Studentguidens främsta uppgift är att stötta våra nya studenter och svara på frågor som rör studierna och studentlivet. Är det här något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!
  Läs mer
 • 2020-03-10
  Anmäl dig till din tentamen i tid
  Anmälan till salstentamen är obligatoriskt. Sista anmälningsdag för tentamen på campus är 10 dagar före tentadagen. Du anmäler dig i Ladok.
  Läs mer
 • 2020-03-04
  Uppdatering om coronaviruset
  Högskolan i Gävle följer Folkhälsomyndighetens och UD:s rekommendationer vad gäller coronaviruset.
  Läs mer
 • 2020-03-04
  Bild på glad kvinna i en storstad Äventyrsmingel i Rävhallen 10 mars

  Tisdagen 10 mars kl. 11.00-13.00 finns International Office tillsammans med studenter som har varit på utbytesstudier på plats i Rävhallen för att prata utlandsmöjligheter.
  Läs mer
 • 2020-03-04
  Asifa Iqbal, undervisar samhällsplanerare. Forskar om säkra platser i byggd miljö. ”Det går att förebygga brottslighet med hjälp av design”
  I det nya numret av Högskolans tidning LEVE! möter du bland annat Asifa Iqbal som forskar om hur vi kan skapa ”säkra platser” i byggd miljö. Du får även en inblick i vardagen för Högskolans kliniska adjunkter och dessutom kan du läsa den första delen i en ny reportageserie.
  Läs mer
 • 2020-02-26
  Dataingenjörsstudenterna Anton Ljunggren, Peshang Suleiman och Anton Lundström Modern teknik ger våra kulturminnesmärken nytt liv
  Studenterna på dataingenjörsprogrammet vid Högskolan i Gävle har utvecklat en app som ska göra det roligt och spännande att besöka kulturminnesmärken.


  Läs mer
 • 2020-02-25
  Påminnelse: Schemasystemet Kronox är stängt på torsdag den 27 februari

  Den 27 februari genomförs en planerad uppgradering av schemasystemet Kronox. Systemet kommer vara otillgängligt hela dagen och du kommer inte kunna se ditt schema.
  Läs mer
 • 2020-02-25
  Högskolemäklarna. De anordnar mäklarbranschens största rekryteringsdag
  I morgon fylls Högskolan i Gävle med nuvarande och blivande fastighetsmäklare från hela landet när studentföreningen Högskolemäklarna anordnar den stora arbetsmarknadsmässan Mäklardagen.
  Läs mer
 • 2020-02-17
  Har du ansökt om ubytesstudier eller praktik utomlands nyligen?

  Vi har ett tillfälligt problem med ansökningsformulären för utbytesstudier och Erasmus+ praktik. Om du har ansökt om utbytesstudier eller Erasmus+ praktik och inte fått ett bekräftelsemejl från International Office så ber vi att du mejlar och meddelar det till International Office.
  Läs mer
 • 2020-02-17
  Schemasystemet Kronox stängt den 27 februari

  Den 27 februari genomförs en planerad uppgradering av schemasystemet Kronox. Systemet kommer vara otillgängligt hela dagen och du kommer inte kunna se ditt schema.
  Läs mer
 • 2020-02-14
  Högskolan byter lärplattform till Canvas
  Det här året håller Högskolan i Gävle på att byta lärplattform från Blackboard till Canvas. Vid terminsstart hösten 2020 är tanken att alla kurser ska ges i det nya systemet och alla studenter som är registrerade på en aktuell kurs kommer då att kunna logga in.
  Läs mer
Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-10-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)