Nyheter

 • 2019-12-02
  logga in Adobes programvaror kommer installeras i Högskolans datorsalar
  I och med ett nytt avtal med Adobe kommer Högskolan att installera produkter som Acrobat DC, Photoshop, Illustrator och InDesign i datorsalarna.
  Läs mer
 • 2019-12-02
  Bengt Kristensson Uggl, professor i filosofi, kultur och företagsledning vid Åbo Akademi. Seminarium: "Att sträva efter sanningen"
  Filosofen och författaren Bengt Kristensson Uggla samtalar med dramatikern Stina Oscarson om begreppet sanning ur olika aspekter.
  Läs mer
 • 2019-11-29
  Adobes programvaror tillåts inte längre på remote.hig.se
  Från och med i dag fredag 29 november kommer de licensierade Adobe-programmen (Acrobat, Illustrator, Photoshop m.fl.) försvinna från remote.hig.se (även kallad remoten).
  Läs mer
 • 2019-11-28
  Uppmärksamma World Aids Day tillsammans med Studenthälsan den 2 december
  World Aids Day förenar människor över hela världen i kampen mot hiv och aids. En dag att visa extra stort stöd för människor som lever med hiv och för att uppmärksamma och minnas de människor som dött av sjukdomen.
  Läs mer
 • 2019-11-26
  Akademisk högtid 2018 Välkommen till vår Akademiska högtid 2020
  Högskolan i Gävles Akademiska högtid anordnas den 23 - 24 april 2020. Då får nya doktorer ta emot tecken på sin värdighet och nya professorer installeras. Alla är välkomna till föreläsningarna och ceremonin.
  Läs mer
 • 2019-11-22
  Bilder som förändrar världen
  Tomas Gunnarsson, även känd som Genusfotografen, bloggar och föreläser om genustänk i bilder. På fredag, den 29 november, gästar han Högskolan i Gävle för en kostnadsfri föreläsning. Föreläsningen riktar sig primärt till studenter och anställda. Anmäl ditt deltagande.
  Läs mer
 • 2019-11-21
  Studenterna Jakob Wenger, Joakim Sjöberg, Michael Lukkarinen och Eddie Ahlin. Eftertraktade ingenjörsstudenter får jobb redan under pågående utbildning
  Co-op är utbildningsformen som ofta leder till jobb – till och med redan före examen. Fyra studenter som läser till automationsingenjörer vid Högskolan i Gävle har fått jobb vid Sandvik Materials Technology med ett år kvar av studierna.
  Läs mer
 • 2019-11-20
  Minska på plasten genom att ta med din tomma matlåda
  Mellan den 20 november och den 20 december pågår en kampanj på Högskolan i Gävle då syftet är att minska plastanvändningen. Då kan du som köper mat i Markan eller Bakfickan få rabatt om du tar med din egen matlåda.
  Läs mer
 • 2019-11-19
  Bild på Eiffeltornet i Paris Du kan fortfarande söka Erasmus+ praktik!
  Det finns stipendium för Erasmus+ praktik kvar att söka efter höstens ansökningsomgång. Fram till 31 januari 2020 har du möjlighet att söka stipendium för Erasmus+ praktik löpande - "först till kvarn” gäller.
  Läs mer
 • 2019-11-18
  Vill du sluta röka eller snusa?
  Som student på Högskolan i Gävle kan du få stöd via Studenthälsan om du vill sluta röka eller snusa. Studenthälsans hälsovägledare är utbildad tobaksavvänjare. Du kan också för stöd via sms - helt gratis!
  Läs mer
 • 2019-11-15
  Utbildningskatalogen 2020/2021. Inspirationsmagasin. Maria Åstrand Swenneke, Patrice Laredius och Henrik Gustafsson. Det nya inspirationsmagasinet är här!
  Nu har det nya inspirationsmagasinet med Högskolans utbildningsutbud för 2020/2021 kommit.
  Läs mer
 • 2019-11-13
  Bild på olika platser som du kan studera eller praktisera utomlands Vill du studera utomlands? Såklart du ska göra det!

  Den 19 november finns International Office på plats i Rävhallen för att berätta mer om vilka möjligheter som finns om du vill studera eller praktisera utomlands.
  Läs mer
 • 2019-11-08
  Sandra Andersson, Sandra Nyberg, Kristina Nilsson och Denice Högstedt. Tre studenter och en doktorand tilldelas vårdstipendium
  Fyra stipendiater uppmärksammas av Högskolan i Gävle för framgångsrika forskarinsatser. Stipendiet delas ut genom Anna Lisa Detlow-Bergs stipendiefond och det är det enda egna stipendiet som Högskolan i Gävle har.
  Läs mer
 • 2019-11-05
  Albin Larsson Jag är född i en liten by
  - Ta chansen, det är värt det för din egen utveckling, här finns bra kamrater och skolan och lärarna är toppen, säger Albin Larsson som flyttade ner från en liten by i Jämtland för att läsa Basåret på Högskolan i Gävle.
  Läs mer
 • 2019-11-04
  REA på ett urval av Högskolans produkter
  Passa på att köpa något fint till dig själv eller till någon i julklapp? Från och med idag 4 november, är det rea på utvalda produkter i Högskolans profilkollektion. Du köper dem i receptionen.
  Läs mer
 • 2019-11-04
  Öppen föreläsning med Genusfotografen
  Tomas Gunnarsson, mer känd som Genusfotografen, bloggar och föreläser om genustänk i bilder. Fredagen 29 november gästar Tomas Högskolan i Gävle för att berätta om hur bilder kan förändra världen genom normkritisk bildanalys. Föreläsningen är kostnadsfri och är öppen för medarbetare och studenter i första hand.
  Läs mer
 • 2019-10-30
  Tyst datorsal för studenterna
  Datorsal 51:113 är numera en tyst sal där man inte ska grupparbeta eller prata i mobilen.
  Läs mer
 • 2019-10-29
  Studentportalen stänger för gott den 31 oktober

  Höstterminen 2017 flyttades webbtjänster som registering, intyg och resultat från Studentportalen till Ladok. Sedan dess har Studentportalen fasas ut och nu 31 oktober stängs Studentportalen för gott.
  Läs mer
 • 2019-10-29
  Pia Almqvist, Emanuel Klein och Sofia Lagerberg Alfredsson. Prokrastinering. Kurs i prokrastinering hjälper studenter att komma till skott
  Att vänta med tentaplugget till sista natten eller att skjuta fram det där nödvändiga tandläkarbesöket är inte helt ovanligt. Tillhör du dem som brukar skjuta upp saker in i det sista? På Högskolan i Gävle kan studenter gå en kurs i uppskjutandeproblematik och lära sig att hantera det.
  Läs mer
 • 2019-10-25
  Satish Patel Satish - pedagogen som vände på allt
  Mina studenter blir varandras lärare, de får berätta om sin kunskap, och jag blir en lyssnare till deras resonemang, säger Satish Patel, föreläsare vid Högskolan i Gävle.

  Läs mer
 • 2019-10-24
  Kajsa Svaleryd, samordnare för lika villkor. HiG-podden: Allas lika värde driver Kajsa Svaleryd att utmana fördomar
  Jämställdhet, diskriminering och lika rättigheter för alla. Det är stora ämnen som hamnar på Högskolans lika villkor-samordnare Kajsa Svaleryds skrivbord. I det här avsnittet av HiG-podden hör du henne berätta om varför det är så viktigt att frågor som rör bland annat jämställdhet, trakasserier och lika villkor för alla uppmärksammas mer.
  Läs mer
 • 2019-10-23
  Yukiko Asami Johansson Släpper vi ut mattelärare utan professionell kunskap i att undervisa?
  - Nyutbildade svenska lärare skulle vilja undervisa matematik på ett annat sätt, men de vet inte hur och de kan inte börja experimentera i en klass, säger Yukiko Asami Johansson, matematikforskare vid Högskolan i Gävle.
  Läs mer
 • 2019-10-21
  Halvtidsseminarium för Ida Johansson 28/10-19

  Ida Johansson är doktorand inom ämnet Energisystem vid Akademien för teknik och miljö. Titel: Förbättrad energieffektivitet genom industriella energinätverk / Improved energy efficiency by industrial energy efficiency networks.Extern granskare: Therese Nehler, Linköpings universitet.Välkommen!
  Läs mer
 • 2019-10-16
  Sista chansen att tycka till om din studiestart och vinna biobiljetter!
  Du som är ny student på ett program på grundnivå har fått ett mejl från oss på Högskolan där vi ber dig att fylla i en enkät om din studiestart. Du har fortfarande möjlighet att tycka till och samtidigt ha chans att vinna biobiljetter. På sönda den 20 oktober stänger vi enkäten.
  Läs mer
 • 2019-10-14
  Stipendier att söka
  Har du ett specialintresse och är under 23 år? Då finns möjlighet att söka stipendier på minst 12 000 kronor.
  Läs mer
 • 2019-10-14
  Ta kontroll över stressen. Anmäl dig till Studenthälsans stresshanteringskurs!

  Känner du dig stressad? Har du dåligt med återhämtning? Känner du dig uppgiven och trött? Då kan du behöva stöd och hjälp. Studenthälsans stresshanteringskurs startar 23 oktober och det finns fortfarande några platser kvar.
  Läs mer
 • 2019-10-14
  Föreläsning i studieteknik finns nu att ta del av i efterhand
  Under introduktionen för nya studenter har vi erbjudit flera informationspass och en föreläsning i studieteknik. Nu finns även en inspelning av föreläsningen i studieteknik publicerad på hig.se/nystudent.
  Läs mer
 • 2019-10-10
  Programstudent? Kom ihåg att söka dina kurser innan 15 april
  Nu är det dags att söka kurser inom programmet. Du som är programstudent vid Högskolan i Gävle ska anmäla dig till dina kurser inom programmet inför termin två och efterföljande terminer. Du anmäler dig till de programkurser du ska läsa nästa termin via Antagning.se. Sista ansökningsdag för höstterminens kurser är 15 april.
  Så här gör du anmälan inom program

  Läs mer
 • 2019-10-10
  Camilla Blomberg, student vid Högskolan i Gävle.Fotograferad för tidningen LEVE! Pedagogiskt stöd gör drömutbildningen möjlig för Camilla
  Det syns inte på henne. Men ibland har Camilla Blomberg så svåra smärtor i sina leder att det är svårt för henne att äta, prata, skriva och gå. Hon har sedan barnsben lidit av ledsjukdomen reumatism. Utan pedagogiskt stöd hade en högskoleutbildning inte varit möjlig för henne.
  Läs mer
 • 2019-10-09
  Oliver Andersson, Marcus Westerlund och Henning Kihlberg Högskolans lag till final i Nordiska mästerskapen i ekonomi

  Högskolan i Gävles lag kvalar in när Norge, Danmark, Sverige och Finland ställer upp sina tre bästa lag då nordiska mästerskapen i ekonomi avgörs i helgen i Stockholm.
  Läs mer
Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-10-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)