Vill du arbeta som studentguide för Högskolans internationella studenter?

2019-02-13 

På Högskolan i Gävle arbetar vi aktivt för att ge nya studenter en så bra studiestart som möjligt. Därför söker vi dig som vill arbeta som studentguide för våra internationella studenter. Studentguidens främsta uppgift är stötta våra nya studenter och svara på frågor som rör studierna och studentlivet. Är det här något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som studentguide ska du vara ett stöd för de nya internationella studenterna som startar sina studier höstterminen 2019. Du ska kunna svara på frågor som rör hur de kommer igång med studierna, hur det är att vara student och andra liknande frågor.

I uppdraget ingår även att ha kännedom om högskolans verksamhet, t.ex. vilket stöd som finns att få under studietiden. Du behöver även ha bra lokalkännedom på Högskolan, för att kunna informera om matsäcksmatsalar, datorsalar och liknande. Utöver detta ser vi gärna att du även har kunskap om Gävle som studentstad och studentlivet i Gävle och på campus.

Den största delen av uppdraget innebär att svara på frågor via mejl och telefon, men du förväntas även kunna hålla kortare informationspass i grupp.

Kvalifikationer

Du måste vara aktiv student på Högskolan i Gävle. Vi önskar även att du är serviceinriktad och har god kommunikationsförmåga i tal och skrift. Goda kunskaper i engelska är ett krav. Det är meriterande om du har studerat utomlands. För uppdraget som studentguide behöver du vara tillgänglig på e-post och telefon på vardagar under perioden för uppdraget. Du behöver också kunna delta på introduktionsdagen den 30 augusti.

Anställningens omfattning och arvode

Uppdraget pågår under veckorna 17 - 44. Arbetsbelastningen kommer att variera, men är troligen som mest intensiv under de första veckorna samt vid terminsstart. Fast ersättning om 5000 kr.

Ansökan

Du ansöker via e-post genom att berätta kort om dig själv, vilket program och termin du läser samt varför du skulle passa för uppdraget. Skriv ”Ansökan studentguide” i ämnesraden och skicka din ansökan till introduktion@hig.se.

Sista ansökningsdag är 3 mars.

Kontakt

Satu Moberg & Marie-Louise Holmberg
Avdelningen för utbildningsstöd

E-post: introduktion@hig.se

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-02-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)