Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem 180 hp

Vill du jobba med barn i åldrarna 6-12 år och du vara med och utveckla deras sociala förmåga och trygghet för framtiden, ska du välja grundlärarprogrammet med inriktning fritidshem. I utbildningen får du redskap för yrket som lärare i fritidshemmet, samt att du själv växer som person.

Om utbildningen

Utbildningen varvas med ämnesstudier, utbildningsvetenskaplig kärna och verksamhetsförlagd utbildning. Ämnesstudierna innefattar fritidspedagogik och ämnet Bild.
Inom den utbildningsvetenskapliga kärnan studeras bl.a. ledarskap, grupprocesser, konflikthantering, demokratins villkor, värdegrundsfrågor, dokumentation och utvärdering, samt kunskap och lärande. I utbildningen ingår även verksamhetsförlagd utbildning som ett viktigt steg in i yrkesrollen.
OBS! Denna inriktning ges endast som campusförlagd utbildning.

15 platser är förlagda till studieort Dalarna och där bedrivs undervisningen via Zoom och vid Högskolan Dalarna. Studenter som är antagna till detta sökalternativ gör sin verksamhetsförlagda del av utbildningen inom region Dalarna. För studenter som antas till detta sökalternativ kommer den valbara terminen om 30 hp att bestå av ämne Idrott och Hälsa vid Högskolan i Dalarna.

Efter utbildningen

Du blir lärare i fritidshem och genom utbildningen kommer du också att bli behörig i ett praktiskt/estetiskt ämne vilket gör att du kommer att kunna arbeta i skolan på förmiddagarna.

Examen

  • Grundlärarexamen

Mer information

Utbildningsplan

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Naturkunskap 1b / 1a1+1a2, Samhällskunskap 1 b / 1a1+1a2. Eller: Engelska B, Naturkunskap A, Samhällskunskap A

Urval

Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *
Hösten 2021
Normal
2021 - 2024
INSTÄLLD
Antal platser: 30
Studieort: Gävle
Anmälningskod: HIG-19633
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmälan:

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-01-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)