Herobild

Öppet hus

Välkommen att ta en titt på vårt vackra campus! Funderar du på att söka till Högskolan i Gävle så är den här dagen rätt tillfälle att kika på vad vi har att erbjuda.

Onsdagen den 12 februari mellan kl. 08:30-15:30 är du välkommen att besöka Högskolan i Gävle. Vi visar dig och dina nära och kära runt på vårt högskoleområde. Dessutom bjuder vi på kaffe, festis och bullar i Valhall.

Informationspass under dagen

Är du intresserad av en speciell utbildning eller vill du veta lite mer om hur det är att läsa på högskola? Under dagen har du möjlighet att gå på flera informationspass och få svar på alla dina frågor.

Förmiddag

08.30-09.00

Allmän info om Högskolan och högskolestudier

09.15-10.00

Informationspass 1

10.00-10.45

Mässa, fika, guidade turer, visning av labb mm

10.45-11.30

Informationspass 2

 

Eftermiddag

12.30–13.00

Allmän info om Högskolan och högskolestudier

13.15–14.00

Informationspass 1

14.00–14.45

Mässa, fika, guidade turer, visning av labb mm

14.45–15.30

Informationspass 2

 

Mässa

Passa på att ställa frågor kring utbildning, studier, boende, bostadsgaranti och mycket mer på vår mässa i hus Valhall. Representanter från olika aktörer finns på plats.

Studentföreningarna

Högskolan har ett sjudande studentliv med ett flertal studentföreningar och en aktiv studentkår. Flera av föreningarna är med under dagen och berättar om spännande aktiviteter under nästa läsår.

Träffa våra studievägledare

Om du har frågor kring behörighet eller ditt val av utbildning så kan du ställa de till våra studievägledare som finns på plats vid informationsdisken i hus Valhall hela dagen.

Guidade turer

Passa på att få en guidad tur runt vårt vackra campus!
Samling vid informationsdisken i Valhall kl 10.00, 11.30, 14.00. 

Robotlabbet

Besök vårt robotlabb där våra studenter lär sig programmera traditionella industrirobotar och moderna kollaborativa robotar som kan arbeta tillsammans med människor.

VR-Virtual reality - Ateljén för samhällsbyggnad

VR (Virtual Reality - virtuell verklighet) är inte längre en teknik bara för spelbranschen. Intresset och användningen av VR som ett sätt att visualisera byggprojekt ökar hela tiden. I Ateljen för samhällsbyggnad (sal 11:318) får vi uppleva en VR-modell av Högskolan som ett exempel på hur det kan se ut.

Se Sveriges modernaste metodövningsrum

Sveriges modernaste och mest välutrustade metodövningsrum finns hos oss och används av sjuksköterskestudenterna på Högskolan. Det är tre
uppbyggda vårdrum med högteknologiska dockor i varje rum.
Här kan studenterna öva på och bli bekväma med många olika moment
i vårdsituationer.

Dockorna kan blinka, kräkas och styrs av en lärare från ett
litet rum bredvid. Studenterna tränar på att sticka, känna puls, ge akutvård med mera.

Visning av metodövningsrummen kl 09.15, 10.45, kl 13.15 och 14.45. 
Samling vid informationsdisken i Valhall.

Metodövningsrum

Digital learning lab

Testa  Virtual reality. Upptäck, och framförallt upplev, den senaste tekniken på Digital Learning Lab. Utforska fantastiska, skrämmande och actionfyllda världar. Digital Learning Lab är en plats för utveckling, utbildning, lärande och innovation. På Högskolan i Gävle finns nu ett kluster av salar som speglar digitalisering och lärande och där möten mellan samhälle och högskola blir en naturlig del av konceptet.

Se Sveriges bensinsnålaste fordon

Higtech är en frivillig projektgrupp med studenter från maskiningenjörs-programmet.

Från 2013 har projektgruppen deltagit i tävlingen Shell ECO-marathon. Målet med tävlingen är att framföra ett personfordon längsta möjliga distans med en energimängd motsvarande en liter bensin. Världsrekordet är, för ett fordon med bensinmotor, en bit över 300 mil. Tävlingen har tidigare gått i Rotterdam och kommande år är det London som är värd för tävlingen.

HiGtech innehar sverigerekordet på hela 1309 km på en liter 95-oktanig bensin och placerade sig på 9:onde plats i världen 2015.


Välkommen till Industridesigns ateljéer

Studierna vid utbildningen Industridesign omfattar designprocesser från första idé, problem och uppdrag till koncept och färdig lösning. Som student får du bland annat din egen arbetsplats och tillgång till modellverkstäder och datorer med designprogram och 3D-skrivare.


Bo i Gävle till hösten?

Flera studenter flyttar för att påbörja sina studier. Att oroa sig för var man ska bo tycker vi är onödigt. Om du väljer Gävle så erbjuder Gävle kommun bostadsgaranti för dig som är student. Representanter från Gävle kommun finns på plats och svarar på frågor om både Gävle och bostadsgarantin.

Läs mer om studentbostäder

Ta en fika på Prego

Njut en fika på vårt kafé. Hembakt, mackor och kravmärkt kaffe eller te.

Hitta hit

Besöksadress:
Kungsbäcksvägen 47
Gävle

Virtuell tur på Högskolan

Till dig som inte kan besöka oss under Öppet Hus bjuder vi på en virtuell tur.

Mer information

Har du något särskilt önskemål? Vill du träffa lärare och studenter från något speciellt program eller utbildningsområde? E-posta dina önskemål till kommunikation@hig.se
Ange "Öppet Hus" som ämne.

OBS: Denna sida uppdateras kontinuerligt!

Dela
Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-11-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)