Studentstaden Gävle

Funderar du på att plugga i Gävle? Välkommen till en stad där allt finns runt hörnet! Många av våra studenter som redan gjort valet berättar att närheten varit en positiv upptäckt när de kom till oss. Högskolans campus ligger på promenadavstånd från både centrum och järnvägsstationen.

Gävle – din nya hemstad?

Gävle har cirka 100 000 invånare och erbjuder ett brett urval av aktiviteter. Här kan du idrotta, titta på elitidrott, shoppa hela dagen och ta del av ett levande nöjes- och kulturliv – kort sagt det mesta du kan behöva i en ny stad.

Gävle har mycket att erbjuda

Gävle är känt för sina många restauranger, pubar och caféer. Under vinterhalvåret är stämningen varm inomhus, och när våren kommer fylls gatorna snabbt med uteserveringar. För den shoppingsugna finns flera gallerior, med många olika butiker. Räcker det inte med affärerna inne i centrum så finns IKEA och Valbo köpcentrum. Valbo är ett av Norrlands största köpcentrum och ligger bara en mil utanför stan. Många ställen erbjuder dessutom rabatt för dig som är student. 

Studentbostad

Gävle kommun erbjuder studenterna på Högskolan i Gävle bostadsgaranti. Du kan välja mellan att bo i en traditionell studentkorridor eller i en egen lägenhet. Bostäderna finns i flera olika områden. För att få ta del av bostadsgarantin behöver du som student uppfylla några kriterier. Läs mer om bostadsgarantin

Kända Gävleprofiler

Det finns flera kända profiler från Gävle. Gävlebocken, som invigs på skyltsöndagen, är världsberömd och startskottet för vår stora julrustning "Mer jul i Gävle". Andra kändisar från Gävle är hockeylaget Brynäs IF, Gevalias kaffe och Mackmyra whisky.

Musik och events

Konserthuset, Gasklockorna, Furuvik, Gavlerinken Arena, Göransson Arena – det finns många ställen där du kan få en upplevelse du sent kommer att glömma. Utbudet är varierat och såväl svenska stjärnor som världsartister uppträder här. Gävle teater är ytterligare en aktör som bjuder på sevärd underhållning.

Idrott och fritid

Gävle är en riktig idrottsstad, med Brynäs IF i SHL och Gefle IF i superettan i fotboll. Dessutom finns fler än 500 olika idrottsföreningar. Vilken är din favoritsport? Chansen är stor att du kan utöva din favoritsport här. Inom en femmilsradie finns det till exempel mer än 100 hål att skjuta ner golfbollen i.

Boulognerskogen är en stor park som ligger granne med Högskolan. Boulognern är perfekt för en joggingtur, studier på picknickfilten, eller kubbspel med kompisarna. Ett tips när du flyttar till Gävle är att ta med cykeln. Det finns nämligen miltals av cykelvägar som omger stan.

Kändisar i närheten

Bara fyra mil från Gävle ligger Kungsberget, där du vintertid kan åka i cirka 20 pister från grönt till svart. I Högbo kan du göra det mesta som har med friluftsliv att göra. Dessutom kan du avnjuta den närproducerade maten på Brukshotellet.

Vi ses på Högskolan i Gävle!

Studentkår
Gefle studentkår

Vad händer i Gävle?
www.visitgavle.se​

Gävle city
www.gavlecity.se

Gävle Kommun
www.gavle.se

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-10-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)