Herobild

Automationsingenjör (Co-op) 180 hp

Automatiseringar finns överallt i vår omgivning - från smarta styrsystem för vår inomhusmiljö till industriella produktionsprocesser. Automation gör vår vardag enklare genom att samordna olika tekniska system som elektronik, IT, människa/maskin samt ekonomi och miljö.

Ett framtidsyrke inom den senaste tekniken

Som automationsingenjör är du en del av framtiden. Du arbetar både med människor och den senaste tekniken för att ta fram nya effektiva lösningar.

Var med och styr framtiden

En bra automationsprocess måste samspela och vara i balans med både människa och teknik. Som automationsingenjör får du lära dig att identifiera och kartlägga olika tekniska system, ta fram styr-, kontroll- och övervakningssystem.

Med basen i elektroniken får du bland annat lära dig elkonstruktion, att programmera PLC, hantera inbyggda system och robotteknik samt använda CAD för konstruera styrsystem som behövs när automatiseringen ska installeras. 

Specialkompetens efterfrågas

Många företag behöver förbättra sin verksamhet genom att utveckla sina processer. Genom att automatisera så mycket som möjligt kan företagets vinster öka.

Då behövs automationsingenjörer som kan konstruktion, programmering, optimering, installering och driftsättning. Arbetsmarknaden finns främst i tillverkningsindustrin men även i andra miljöer.

Välj Co-op och kom närmare verkligheten

För att bli extra attraktiv på arbetsmarknaden kan du läsa utbildningen som en Co-op-utbildning. Du får då arbetslivserfarenhet genom att kombinera studier med arbete under betalda arbetsperioder på ett företag. Närmare verkligheten än så kommer du inte på en högskola!

Anmälningsinformation

Behörighetskrav
Grundläggande behörighet + Fysik B, Kemi A, Matematik D. Eller: Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *
Hösten 2018
Campus
2018 - 2022
Antal platser: 20
Studieort: Gävle
Anmälningskod: HIG-19200
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmälan:

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-04-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)