Elektroingenjörsprogrammet 180 hp
Att vi kan skicka signaler som blir till ljud och bild kors och tvärs genom luften är något som vi numera tar för givet. Men hur går det egentligen till?
Att vi kan skicka signaler som blir till ljud och bild kors och tvärs genom luften är något som vi numera tar för givet. Men hur går det egentligen till?
Som elektronikingenjör behärskar du tekniken som krävs för att omvandla elektroniska signaler till film, musik, telefonsamtal eller liknande. Utbildningen ger dig dels en god teoretisk grund inom elektronikområdet, dels många timmars praktisk övning i att använda tekniken. För att förbereda dig inför din kommande yrkesroll på bästa möjliga sätt får du sätta dina kunskaper på prov i ett flertal projektarbeten - ibland med en möjlig framtida arbetsgivare som samarbetspartner.
Elektronikingenjörer är för närvarande mycket efterfrågade av en lång rad arbetsgivare inom många olika verksamheter. Efter examen kan du exempelvis arbeta med konstruktion, utveckling eller underhåll på företag inom basindustrin, kraftindustrin eller på elektronikkonsultföretag. En karriär inom försäljning, media eller utbildning med elektronikinriktning är också högst tänkbar.
För att bli extra attraktiv på arbetsmarknaden kan du läsa utbildningen som en Co-op-utbildning. Du får då arbetslivserfarenhet genom att kombinera studier med arbete under betalda arbetsperioder på ett företag. Närmare verkligheten än så kommer du inte på en högskola!
Ida Grannas, alumn
Det bästa med mitt yrke är att jag hela tiden får möjlighet att lära mig nya saker.
Behörighetskrav
Grundläggande behörighet +
Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c.
Eller:
Fysik B, Kemi A, Matematik D
Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %
*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.
Högskolan i Gävle
801 76 Gävle
026 - 64 85 00