Introduktions­aktiviteter

Som ny student hos oss erbjuds du aktiviteter för att bekanta dig med Högskolan, dina nya studiekamrater och för att få en så bra start som möjligt med dina studier.

Aktiviteter för dig som är ny student

Här nedan finns alla aktiviteter listade i kronologisk ordning. Introduktionen sträcker sig över de första veckorna på terminen.

Insparken är studentkåren och studentföreningarnas introduktionsvecka. En hel vecka med roliga aktiviteter där du får en chans att lära känna dina studiekamrater och Gävle stad. Du får information om insparken direkt från din sektion eller förening.

Tid och plats: start 21 augusti

Information om insparken och högskolans studentföreningar Länk till annan webbplats.

Välkommen på en digital informationsträff som riktar sig till dig som ska studera hos oss och har en varaktig funktionsnedsättning. Det kan till exempel vara dyslexi, hörselned­sättning, ADHD eller en psykisk funktionsnedsättning.

Du får träffa Sofia och Emil som arbetar med pedagogiskt stöd. De kommer att informera om hur du ansöker om pedagogiskt stöd, vilket stöd som finns, anpassad tentamen, tillgängliga programvaror med mera. Det finns också gott om tid för dig att ställa eventuella frågor.

Datum: tisdagen 27 augusti
Tid: 15.00–16.30
Plats: https://hig-se.zoom.us/j/63355014595 Länk till annan webbplats.

Kontakta gärna samordnare på ps@hig.se inför träffen om du har några funderingar.
Varmt välkommen!

Det är en hel del att hålla reda på som ny student. För att underlätta starten av dina studier erbjuder vi ett antal studiestartsföreläsningar. I den här första föreläsningen har vi samlat all praktisk information du behöver för att komma igång som student på Högskolan i Gävle. Lyssna gärna även på studiestartsföreläsningarna "Planera dina studier" och "Plugga smart" som handlar om studieplanering och studieteknik.

Tid och plats: 28 augusti kl. 12.15–12.45 digitalt via Zoom.

Följ studiestartsföreläsningen digitalt via Zoom här Länk till annan webbplats.

Vi rullar ut röda mattan och välkomnar dig till Högskolan i Gävle. Vi bjuder in till välkomstceremoni i vår hörsal Valhall där du hälsas välkommen av bland annat Högskolans rektor och Gefle Studentkår. Vi utökar servicen och vi erbjuder olika aktiviteter runtom på campus. Många program har sin introduktion den här dagen. Du har även möjlighet att lära känna campusområdet bättre och få svar på alla dina frågor. Vissa delar av dagen går att ta del av digitalt. Missa inte introduktionsdagen!

Tid och plats: 30 augusti från klockan 09.00 på Högskolan i Gävle

All information om introduktionsdagen hittar du här

De flesta av Högskolans program har programintroduktion och upprop på eftermiddagen på introduktionsdagen den 30 augusti. Datum och tid för just din programintroduktion hittar du via länken nedan.

Programintroduktion och upprop

Den här veckan börjar allvaret för de allra flesta. Terminen kickar igång med föreläsningar, seminarier och allt annat som hör terminsstarten till.

Tid och plats: 2 september på Högskolan i Gävle

Terminstider och tentaveckor

Genom att planera dina studier och skapa bra rutiner ger du dig själv goda förutsättningar att trivas och må bra som student. Med bra planering och struktur kan du skapa mindre stress, mer fritid och bättre resultat! I den här studiestartsföreläsningen fokuserar Studiehjälpen på studieplanering och delar med sig av sina bästa tips för att du ska lyckas med dina studier. Lyssna gärna även på studiestartsföreläsningen "Plugga smart" som handlar om studieteknik.

Tid och plats: 3 september kl. 12.15–12.45 digitalt via Zoom

Följ studiestartsföreläsningen digitalt via Zoom här Länk till annan webbplats.

Om du har en bra studieteknik blir studierna roligare, du lär dig snabbare, kunskaperna blir djupare och dessutom hinner du gå på den där festen. Det är sällan den som pluggar mest som lär sig bäst, utan de som pluggar på bästa sätt. Hitta din studieteknik med hjälp av Studiehjälpens tips.

Tid och plats: 4 september kl. 12.15–12.45 digitalt via Zoom

Följ studiestartsföreläsningen digitalt via Zoom här Länk till annan webbplats.

Akademiskt skrivande ställer vissa krav på dig som skribent när det gäller till exempel disposition och struktur, styckeindelning, ordval och användning av källor. I den här föreläsningen ger Skrivarverkstaden dig handfasta tips om hur du får din text att bli logiskt sammanhängande med en tydlig struktur.

Föreläsningen är en del av konceptet "alltid på en tisdag". Läs mer på hig.se/alltidpaentisdag

Tid och plats: 10 september kl. 12.15–12.45 via Zoom

Se föreläsningen om att skriva välstrukturerade uppgifter via Zoom här Länk till annan webbplats.

Livet som student innehåller mycket som är fantastiskt roligt men det kan också vara tufft och rätt stressigt i perioder. Studenthälsan ger tips hur du kan hantera och motverka stress under studietiden.

Föreläsningen är en del av konceptet "alltid på en tisdag". Läs mer på hig.se/alltidpaentisdag

Tid och plats: 17 september kl. 12.15–12.45 via Zoom

Se föreläsningen om att stress via Zoom här Länk till annan webbplats.

Vill du åka utomlands under tiden du pluggar? Det finns då flera olika alternativ till exempel åka som utbytesstudent eller praktisera utomlands. International Office berättar om roliga och spännande erfarenheter som berikar och ger bredare kunskaper. Ta chansen och hitta din plats!

Föreläsningen är en del av konceptet "alltid på en tisdag". Läs mer på hig.se/alltidpaentisdag

Tid och plats: 24 september kl. 12.15–12.45 via Zoom

Se föreläsningen om utlandsmöjligheter via Zoom här Länk till annan webbplats.

Grupparbete ingår, på olika sätt, i de flesta utbildningar. I den här föreläsningen av Studenthälsan får du råd och kunskap som kan underlätta när du och din studiegrupp startar upp arbetet. Vi tipsar också om hur ni kan få till ett bra grupparbete.

Föreläsningen är en del av konceptet "alltid på en tisdag". Läs mer på hig.se/alltidpaentisdag

Tid och plats: 1 oktober kl. 12.15–12.45 via Zoom

Se föreläsningen om grupparbeten via Zoom här Länk till annan webbplats.

I novermber bjuder Studiehjälpen in till en temavecka om studieteknik, studieplanering och motivation. Du får tips om hur du kan förbättra din studieteknik och plugga smartare. Det blir bland annat tre lunchföreläsningar under veckan. Mer information kommer, så håll utkik på Högskolans webb och sociala medier.

Tid och plats: 26, 27och 28 november i Krusenstjernasalen i Biblioteket

Läs mer om Studiehjälpens aktiviteter

Alltid på en tisdag är en digital serie av studie- och karriärstödjande aktiviteter. Föreläsningarna är alltid på en tisdag. Samma tid varje gång, kl. 12.15-12.45 via webbmötestjänsten Zoom. Under höstterminen finns det bland annat föreläsningar om sömn, att skriva referesener och att sluta skjuta upp.

Kontakt

Studentsupport, profilbild

Studentsupport

Avdelningen för utbildningsstöd

Telefontid måndag–torsdag 9.00–10.00.

Sidan uppdaterades 2024-05-14