Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen för utbildningsstöd (UBS) är högskolans sammanhållande resurs för studentstödjande och utbildningsadministrativa processer. Det innebär att ge stöd och service till studenter före, under och efter studierna samt att handlägga studentärenden av olika karaktär. Det innebär också ett ansvar för verksamhetsstöd till akademier och ledning med fokus på studieadministrativa frågor och stöd till studenter. Arbetet präglas av att ständigt förbättra och effektivisera rättssäkra processer för att skapa goda förutsättningar för verksamheten för studenter och medarbetare. Vi söker nu en antagningshandläggare.

Arbetsuppgifter

Som antagningshandläggare ingår du i en arbetsgrupp som har ett särskilt ansvar för antagning till högskolans utbildningar så som kurser och utbildningsprogram. Arbetet innebär i huvudsak behörighets- och meritprövning och utförs till största delen med stöd av digitala verktyg. I uppgifterna ingår också att arbeta med administrativt stöd och struktur i processerna relaterat till kurs- och programverksamheten. Du kommer att ingå i ett team där arbetet kräver noggrannhet och ett stort självständigt ansvarstagande. Det är tidvis ett mycket intensivt arbete där en stor del av dina arbetsuppgifter sker genom något eller flera digitala systemstöd. Du kommer att ha kontakt med både studenter och medarbetare vid lärosätet tillsammans med andra myndigheter. Kommunikationen kan ske via telefon, ärendesystem, chatt och e-post.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara relevant. Du har minst 5 års dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete vid svensk myndighet med lagar och förordningar som stöd. Du har också dokumenterad erfarenhet från administration inom högskolesektorn och du har mycket god förståelse och vana av olika digitala systemstöd. Med din tidigare erfarenhet och arbete med administrativa processer kan du bidra till utveckling av digitaliseringsprocesser. Du är trygg med olika kommunikationssätt och uttrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Att arbeta digitalt är en självklarhet för dig och för att trivas i rollen behöver du kunna vara flexibel och ha tålamod. Din tidigare erfarenhet har utvecklat din förmåga att ta egna initiativ, att arbeta självständigt och att utföra ditt arbete med högsta kvalitet. Personliga egenskaper som underlättar är att du har ett proaktivt synsätt, vilket innebär att du strukturerat och självständigt kan planera och prioritera arbetet inför deadlines, att du är noggrann samt applicerar ett ansvarstagande och serviceinriktat förhållningssätt. Som person är du engagerad, skapar lätt och gärna kontakt med andra och har en positiv lösningsfokuserad inställning.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vill du bidra med din kompetens, den erfarenhet och ditt engagemang? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 29 november 2021

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/546


Ansök


Kontakt

Maria Strand
Chef Avdelningen för utbildningsstöd
Telefon: 070- 616 86 95
E-post: moa@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)