Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden (SFO): - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Anställningen är inom Avdelningen för socialt arbete och kriminologi, vilken är en av de fyra avdelningarna på Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns master- och forskarutbildningsprogram inom socialt arbete. Därtill finns socionomprogram, kandidatprogram i socialt arbete med internationell inriktning, kandidatprogram i utredningskriminologi, fristående kurser och uppdragsutbildning.

Vi söker nu en postdoktor till forskningsprogrammet Urban commons inom SFO hållbar stadsutveckling. Forskningen ska fokusera på hur urbana gemensamheter (urban commons) kan bidra till en hållbar stadsutveckling. Anställningen som är på halvtid är tidsbegränsad till ett år med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse. Tjänsteställe är Gävle.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär att självständigt och i samarbete med programledning och projektgrupp genomföra studier inom projektets områden. Detta innefattar att formulera syften och frågeställningar, utföra analyser och författa vetenskapliga manuskript.

Postdoktorn kommer främst att arbeta med forskning om hur samhällsarbete (community work) och urbana gemensamheter kan bidra till en hållbar stadsutveckling.

Fokus kommer ligga på social hållbarhet, men även relatera till ekologisk kopplat till den omställning våra samhällen står inför. I arbetsuppgifterna ingår också viss administration och att aktivt delta vid samt medverka i arrangerandet av seminarier och konferenser knutna till programmet.

Tjänsten innebär även att bidra till forskningsprogrammets och ämnesgruppens utveckling samt att skriva eller medverka i forskningsansökningar med fokus på hur samhällsarbete kan bidra till framväxten av urbana gemensamheter.

Kvalifikationer

För anställningen krävs att du som sökande har doktorsexamen i socialt arbete, sociologi, eller närliggande samhällsvetenskapligt område. Vidare krävs dokumenterad erfarenhet av forskning av relevans för socialt hållbar stadsutveckling. För att lyckas med uppgiften bör sökanden vara väl bevandrad inom samhällsvetenskaplig teoribildning om urbana förhållanden såsom segregation, exkludering och marginalisering samt hur en ekosocialt hållbar stadsutveckling kan främjas Doktorsexamen ska ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Se även Anställningsordningen vid Högskolan i Gävle. Den sökande ska ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska, i både vetenskapliga och publika sammanhang.

Det är meriterande med dokumenterad erfarenhet av kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder. Praktisk erfarenhet av samhällsarbete är meriterande. Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper såsom noggrannhet, lyhördhet och självständighet samt god samarbets- och analytisk förmåga. Du ska även ha förmåga att både ta och fånga upp initiativ.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid 50 % av heltid

Tillträde: Den 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 30 november 2021

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/530

Ansökan skall åtföljas av ett personligt brev, CV samt övriga handlingar som du önskar åberopa för att kvalifikationerna ska kunna bedömas.


Ansök


Kontakt

Stefan Sjöberg
Docent
Telefon: 026-64 81 90
E-post: stefan.sjoberg@hig.se

Josefin Westerberg Jacobson
Avdelningschef, avd socialt arbete och kriminologi
Telefon: 026-64 82 33
E-post: jonwen@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)