Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Till avdelningen för elektroteknik, matematik och naturvetenskap söker vi nu en universitetsadjunkt i biologi. Anställningen är på heltid och avser en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter

Undervisning i biologi på grundläggande nivå. I anställningen ingår undervisning på förskollärarprogrammet, grundlärar- och ämneslärarprogrammet, folkhälsostrategprogrammet, samt fristående kurser. I anställningen kan även ingå att bedriva handledning och examination på grundläggande nivå på såväl svenska som engelska. Du deltar i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete. Därutöver ingår administrativt arbete, samverkan och internationalisering.

Undervisning sker dels på campus och dels på distans. Tjänsteställe är Gävle och merparten av arbetstiden är campusförlagd vid Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avlagt magisterexamen i biologi eller på annat sätt förvärvat motsvarande kompetens. Vidare har du genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.

För anställningen krävs goda språkkunskaper i tal och skrift i svenska respektive engelska samt visat pedagogisk skicklighet.

Vi söker en person med bred kompetens, särskilt inom organismbiologi, ekologi och miljö. Meriterande är erfarenhet från undervisning på högskola/universitet, t.ex. på lärarprogrammen, samt vana att undervisa på distans. Vid bedömning av undervisningsskicklighet läggs vikt vid erfarenhet av undervisning inklusive kursutveckling och examination inom undervisningsområdet. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och förmåga till samarbete.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 15 augusti 2021

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/297


Ansök


Kontakt

Magnus Isaksson
Avdelningschef
Telefon: 026 - 64 82 49
E-post: min@hig.se

Facklig(a) företrädare

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)