Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Anställningen är inom Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi, vilken är en av de fyra avdelningarna på Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns personal- och arbetslivsprogrammet med psykologi som huvudämne samt master- och forskarutbildningsprogram inom arbetshälsovetenskap. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Vi söker nu en forskningsassistent till forskningsprojektet ”WalkUrban”. WalkUrban är ett EU-projekt som genomförs i ett samarbete mellan forskare på Högskolan i Gävle, i Tyskland, Italien och i England. Projektet syftar till att undersöka och förbättra förutsättningar för att ta sig fram till fots i olika urbana miljöer i Europa. Forskningen är tvärvetenskaplig, men ett stort fokus ligger på individperspektivet och projektet har stark anknytning till psykologisk teori och metodik. Anställningens omfattning är 80-100% efter överenskommelse och den är tidsbegränsad till ett år, med möjlighet till förlängning om behov finns.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att medverka i datainsamling med såväl kvantitativa som kvalitativa insamlingsmetoder, dock med primärt fokus på kvalitativa metoder såsom djupintervjuer och s.k. gångintervjuer (walkalongs). Även hantering och bearbetning av olika typer av insamlat material ingår i arbetsuppgifterna detta avser såväl att sammanställa data i form av enkätsvar (papper och elektroniskt), som att transkribera och koda intervjudata, exempelvis. Medverkan vid projektmöten samt vid sammanställning och rapportering av resultat ingår också. Även andra arbetsuppgifter kan tillkomma.

Tjänsteställe är Gävle, men inrikesresor förekommer (även med övernattning). Datainsamlingen kommer ske i Göteborg, varför en del resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

För anställningen krävs en kandidatexamen, t.ex. beteendevetenskaplig eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Ett krav för anställningen är att du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift. Det förutsätts att du är noggrann, lyhörd och självständig, samt att du har god analytisk förmåga. Du ska även ha möjlighet att resa till Göteborg i tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet från att ha medverkat i forskningsprojekt där du arbetat med såväl kvalitativa som kvantitativa forskningsdata, samt har erfarenhet av kodning av data. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av datasammanställningar som bygger på olika typer av data (mixade metoder).

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid / deltid

Tillträde: Tillträde den 1 april 2022, eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsning: Den är tidsbegränsad till ett år, med möjlighet till förlängning om behov finns.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 17 januari 2022

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/622

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Åsa Vidman
Avdelningschef
Telefon: 026-64 88 34
E-post: asa.vidman@hig.se

Katrin Lättman
Lektor, projektledare
Telefon: 026-64 87 08
Mobiltelefon: 070-8898106
E-post: katrin.lattman@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)