Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

På Avdelningen för ekonomi arbetar ca 70 medarbetare inom ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och juridik. Avdelningens lokaler inryms i hus Embla på campusområdet. Utbildning bedrivs huvudsakligen kopplat till Ekonomprogrammet 180 hp (campus och distans), Fastighetsmäklarprogrammet (180 hp), Rättsvetenskapligt kandidatprogram (180 hp) samt två magisterprogram i företagsekonomi. Forskningen koncentreras kring forskningstemat Hållbara affärsrelationer (HAR).

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består till största delen av undervisning, kursansvar, handledning och examination inom rättsvetenskap allmänt och särskilt civilrätt, socialrätt och arbetsrätt. Undervisningen sker på grundnivå och avancerad nivå och är förlagd dels på campus, dels på distans. Undervisningen bedrivs både självständigt och tillsammans med andra lärare. Deltagande i avdelningens och ämnets gemensamma arbete liksom samverkan med det omgivande samhället utgör en viktig del av anställningen.

Anställningen erbjuder goda möjligheter att medverka i utvecklingen av verksamheten, både vad gäller kursinnehåll och pedagogik liksom utvecklingen av ämnets forskning.

Merparten av arbetstiden förväntas vara campusförlagd vid Högskolan. Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer

För att vara behörig att anställas som universitetsadjunkt i rättsvetenskap ska den sökande dels ha antingen juristexamen eller magisterexamen i rättsvetenskap eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig. Den sökande ska även ha:

- Visat pedagogisk skicklighet.

- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.

Vidare beaktas följande i nämnd ordning:

- ämnesmässig bredd inom civilrätt (särskilt socialrätt och arbetsrätt)

- ämnesmässig bredd inom rättsvetenskap

Det är meriterande för den sökande att ha forskarutbildning.

Den sökande ska ha god samarbetsförmåga och administrativ skicklighet med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter.

Då undervisningen förväntas ske dels på svenska, dels på engelska, är goda kunskaper i det svenska respektive det engelska språket en förutsättning för anställningen.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 2022-02-01 eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsning: Anställningen är en allmän visstidsanställning som är tidsbegränsad till 2022-12-31. Det kan bli aktuellt med förlängning.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 19 december 2021

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/515

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Zahra Ahmadi
Biträdande avdelningschef
Mobiltelefon: 070-181 12 48
E-post: zahra.ahmadi@hig.se

Facklig(a) företrädare

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)