Universitetsadjunkt i pedagogik

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 17 000 studenter och mer än 700 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Vid Avdelningen för utbildningsvetenskap finns ämnena bild- och dramapedagogik, pedagogik och didaktik. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och uppdragsutbildningar inom ämnena samt Högskolans lärarutbildningar vilka är förskollärarprogrammet, grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem, F - åk 3 och åk 4 - 6), ämneslärarprogrammet samt den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU). Flera av kurserna och programmen erbjuds både som campus- och distansutbildning. Vid avdelningen bedrivs även forskning genom väletablerade forskningsgrupper. Avdelningen för utbildningsvetenskap har 60 medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna består i att undervisa inom och utveckla ämnets högskolepedagogiska kurser men även att undervisa i del olika lärarprogrammen samt på fristående kurser i pedagogik. Undervisningen kommer att göras inom ramen för både campusbaserade och distansbaserade kurser och program. Utöver detta förväntas de sökande kunna självständigt administrera kurser och tillsammans med kollegor utveckla undervisningsformer. Den sökande förväntas tillbringa merparten av sin arbetstid på plats vis Högskolan i Gävle. I övrigt se Anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För tjänsten krävs avlagd filosofie magisterexamen inom ämnet pedagogik, minst 15 hp högskolepedagogik, erfarenhet av utformning av högskolepedagogisk undervisning samt dokumenterad pedagogisk skicklighet. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Den sökande ska ha dokumenterat god datorvana, samarbetsförmåga och administrativ förmåga.

Ett dokumenterat intresse för och kunskap om pedagogiska meriteringsprocesser är särskilt meriterande. Meriterande är även att den sökande har:
- Erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning inom högre utbildning.
- Medverkat i forskning inom det högskolepedagogiska området.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan till registrator på Högskolan i Gävle, e-post: registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-12-11

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/675

Upplysningar lämnas av:

Svante Brunåker
Akademichef
Telefon: 070-655 88 83

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)