Lediga jobb

Universitetsadjunkt i pedagogik, visstidsanställning

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad, och Högskolan vill forma framtiden genom utbildning och forskning som löser samhällsutmaningar. Vi erbjuder ca 60 utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Vid Avdelningen för utbildningsvetenskap finns ämnena bildpedagogik, pedagogik och didaktik. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och uppdragsutbildningar inom ämnena samt Högskolans lärarutbildningar vilka är förskollärarprogrammet, grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem, F - åk 3 och åk 4 - 6), ämneslärarprogrammet samt den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU). Flera av kurserna och programmen erbjuds både som campus- och distansutbildning. Vid avdelningen bedrivs även forskning genom väletablerade forskningsgrupper. Avdelningen för utbildningsvetenskap har 60 medarbetare.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna omfattar musikundervisning inom förskollärarprogrammet. Undervisningen kommer att göras inom ramen för både campusbaserade och distansbaserade kurser. Även visst utvecklings- och administrationsarbete ingår i arbetsuppgifterna. Den sökande förväntas tillbringa merparten av sin arbetstid på plats vid Högskolan i Gävle.

Tjänsteställe är Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs kandidatexamen med inriktning mot musik eller annan musikpedagogisk examen och kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare ska den sökande ha dokumenterad pedagogisk skicklighet. Det är ett krav att ha erfarenhet av att arbeta som musikpedagog och av att arbeta med musikundervisning. I övrigt se Anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

För anställning krävs också god datorvana, god administrativ förmåga, god samarbetsförmåga och förmåga till ett flexibelt och självständigt arbetssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av musikpedagogiskt arbete med barn och estetiskt tematiskt arbete är särskilt meriterande. Särskilt meriterande är också att den sökande har ett intresse för didaktiska frågor.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2020-08-17. Anställningen är en allmän visstidsanställning på 65 %.
Tidsbegränsat till: 2021-01-17
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-05-23

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/266

Upplysningar lämnas av:

Annika Elm
Avdelningschef
Mobiltelefon: 072-007 20 91
Telefon: 026-64 86 90

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)