Lediga jobb

Universitetslektor i psykologi

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden: hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri samt ger forskarutbildningar inom områdena hälsofrämjande arbetsliv och byggd miljö.

Anställningen är inom Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi, vilken är en av de fyra avdelningarna på Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns tre utbildningsprogram: personal- och arbetslivsprogrammet som ger en kandidatexamen i psykologi samt masters- och forskarutbildning i arbetshälsovetenskap. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildningar.

Vi söker nu en universitetslektor i psykologi. Anställningen är tillsvidare med tillträde 1 mars 2021 eller enligt överenskommelse. Tjänsteställe är Gävle och merparten av arbetstiden är campusförlagd till Högskolan i Gävle.

Arbetsuppgifter:

I anställningen ingår att bedriva undervisning, handledning och examination inom främst personal- och arbetslivsprogrammet, men även inom övrigt utbildningsutbud inom psykologi, på såväl svenska som engelska, samt forskning i psykologi. I anställningen ingår också att delta i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete samt administrativt arbete, samverkan och internationalisering. Vi ser gärna att sökande bedriver forskning inriktat mot arbets- och organisationspsykologi.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs doktorsexamen i psykologi eller motsvarande vetenskaplig kompetens. Den sökande ska ha god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

För att bli anställd som universitetslektor ska den sökande ha:
- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.
- Fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.
I övrigt se (HF 4 kap. 4 a §) samt Anställningsordningen vid Högskolan i Gävle.

Särskilt meriterande är internationellt publicerad forskning inom arbets- och organisationspsykologi samt dokumenterad erfarenhet av undervisning inom arbets- och organisationspsykologi. Meriterande är erfarenhet av att driva forskningsprojekt samt erfarenhet av distansundervisning och administrativ förmåga. Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper såsom god förmåga att samarbeta och kommunicera i tal och skrift. Omvittnad noggrannhet och förmåga att både ta och fånga upp initiativ värderas högt.

Övrigt:

Provanställning kan komma att tillämpas.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde den 1 mars 2021 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-10-30

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/486

Upplysningar lämnas av:

Åsa Vidman
Avd.chef för Arbetshälsovetenskap och psykologi
Telefon: 026-64 88 34
E-post: asa.vidman@hig.se

Mårten Eriksson
Ämnesansvarig
Telefon: 026-64 82 11
E-post: marten.eriksson@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)