Lediga jobb

Universitetsadjunkt i bildpedagogik

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Vid Avdelningen för utbildningsvetenskap finns ämnena bildpedagogik, pedagogik och didaktik. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och uppdragsutbildningar inom ämnena samt Högskolans lärarutbildningar vilka är förskollärarprogrammet, grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem, F - åk 3 och åk 4 - 6), ämneslärarprogrammet samt den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU). Flera av kurserna och programmen erbjuds både som campus- och distansutbildning. Vid avdelningen bedrivs även forskning genom väletablerade forskningsgrupper. Avdelningen för utbildningsvetenskap har ca 60 medarbetare.

I ämnesgruppen för bildpedagogik finns för närvarande lektorer, en doktorand och adjunkter. Flertalet har en bakgrund inom förskola och skola, och samtliga är bildpedagoger.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning, planering, bedömning, utvecklingsarbete och administration. Arbetet innebär undervisning i bildpedagogiska kurser och kursmoment inom grundlärarprogrammet och förskollärarprogrammet samt i fristående kurser i bildpedagogik. Undervisningen kommer att utföras både inom ramen for campusbaserade och distansbaserade kurser och program. Merparten av arbetstiden ar campusförlagd vid Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

For anställningen krävs kandidatexamen med inriktning mot bildpedagogik eller annan likvärdig examen. Vidare ska den sökande ha dokumenterad pedagogisk skicklighet i enlighet med högskoleförordningen, kap. 4. Bildpedagogikämnet riktar sig i hög grad till lärare och lärarstuderande, varför den sökande ska ha intresse for didaktiska frågor.

Den sökande ska ha god förmåga att uttrycka sig skriftligt och muntligt på svenska. För anställning krävs också god administrativ förmåga, god samarbetsförmåga och förmåga till ett flexibelt och självständigt arbetssätt. Erfarenhet av arbete inom förskola, grundskola, gymnasium eller högskola krävs.

Egen lärarutbildning och erfarenhet av bildpedagogiskt arbete i grundskolans F - 9 är meriterande. Vidare är erfarenhet av undervisning inom de estetiska ämnena drama och musik meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-01-15
Tidsbegränsat till: 2021-06-25. Anställningen är ett vikariat med möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-11-22

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/583

Upplysningar lämnas av:

Annika Elm
Avdelningschef
Mobiltelefon: 072-007 20 91
Telefon: 026-64 86 90

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)