Lediga jobb

Universitetsadjunkt i datavetenskap med inriktning mot programmering och programvaruteknik

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Anställningen avser undervisning, handledning och examination i datavetenskap med särskild inriktning mot programmering och programvaruteknik. Undervisningen är i första hand riktad till ingenjörsstudenter, vilket ställer särskilda krav på matematiska, tekniska och professionella perspektiv i undervisningen. Den anställde förväntas självständigt kunna förbereda, vidareutveckla och underhålla kurser och kursmaterial, samt att vidareutveckla sin egen kompetens. I anställningen kan även administrativa arbetsuppgifter, samverkans- och forskningsuppdrag förekomma. Undervisningen sker normalt på svenska, men vid behov ska den kunna ges på engelska.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs minst högskoleexamen i datavetenskap eller motsvarande kompetens och pedagogisk skicklighet (se Anställningsordning för lärare vid Högskolan i Gävle).

Det som ska bedömas är i första hand den sökandes förmåga att undervisa, handleda och examinera programmering och programvaruteknik ur vetenskapliga och professionella perspektiv. Utöver formella meriter bedöms erfarenheter av att undervisa, den sökandes förmåga att undervisa programmering med ett analytiskt perspektiv (t.ex. algoritmers korrekthet och stabilitet), samt professionell erfarenhet av programvaruutveckling.

I andra hand bedöms den sökandes möjligheter att bidra till övrig undervisning i datavetenskap, vilket inkluderar handledning och examination av självständiga examensarbeten och för det ändamålet relevanta akademiska meriter.

I tredje hand bedöms administrativ skicklighet och annan skicklighet av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter. God samarbetsförmåga är ett krav.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Det kan bli aktuellt med provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-07-19

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/500

Upplysningar lämnas av:

Jonas Boustedt
Avdelningschef
Mobiltelefon: 070-191 45 25
Telefon: 026-64 87 72
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)