Processledare Knowledge Transfer Partnership

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 17 000 studenter och mer än 700 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Högskolan i Gävle söker en utvecklingsintresserad processledare för att i ett energifyllt team fortsätta att utveckla och genomföra det unika samverkansprojektet KTP - Knowledge Transfer Partnerships. Projektet är ett samarbete mellan Högskolan i Dalarna och Högskolan i Gävle, med medfinansiering från EU/Tillväxtverket, Region Dalarna, Region Gävleborg och medverkande företag. Högskolornas sammanlagda personalresurser med 1 500 anställda och 30 000 studenter, utgör en viktig strategisk resurs för regionens utveckling.

KTP-projektet innebär i korthet att några projektledare, i egenskap av en nyutexaminerade akademiker, under upp till 2 år genomför strategiska kvalificerade utvecklingsprojekt hos företag i regionen. Det kan handla om produktutveckling, marknadsutveckling, processutveckling och energieffektivisering. För att stötta både KTP-projektledare och företag, medverkar under hela projektet en kvalificerad handledare, oftast en forskare, en coach från näringslivet samt en processledare. Vi söker nu en av dessa processledare.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Som processledare inom KTP får du möjlighet att arbeta i ett kreativt team som gillar utveckling. Du kommer att arbeta med utveckling och genomförande av samverkansmodellen KTP, genom att bland annat rekrytera företag till projektet samt att ansvara för initiering och utförande av våra delprojekt.

Tillsammans med företagen genomför du analyser och identifierar utvecklingsområden som är aktuella för KTP-projekt. Du kommer även att koordinera de personer som ingår i delprojekten (projektledare, handledare och coacher).

Du kommer att vara delaktig i intern och extern projektuppföljning, rapportering mot finansiärer och övriga intressenter. Detta innebär att du i samarbete med KTP-teamet löser de uppgifter som projektet medför, inklusive administration och rapportering.

Arbetet innebär en nära kontakt med kollegor inom Högskolan såväl som externa företag och organisationer. Du har din arbetsplats på Högskolan i Gävle, men i tjänsten ingår resor i regionen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleexamen på grund- eller avancerad nivå inom relevanta ämnesområden.

För att lyckas i KTP-projektet behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, Office-paketet samt ha körkort B. Du är väl insatt i hur en högskola fungerar och har grundläggande kunskaper om hur ett företag fungerar.

Som person är du strukturerad, initiativrik, självgående, ansvarstagande och prestigelös. Du har en god kommunikativ förmåga, är drivande och har ett konsultativt arbetssätt. Du är öppen och nyfiken på nya möjligheter, har god social kompetens och trivs med att ta kontakt med människor. Detta kombinerar du med ett intresse för energismarta lösningar och affärsutveckling.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha varit projektledare för ett eller flera större projekt samt om du tidigare varit anställd vid en högskola.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan till registrator på Högskolan i Gävle, e-post: registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Anställning sker under förutsättning att begärda projektmedel beviljas. Anställningen är en allmän visstidsanställning på två år. Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-12-17

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/803

Upplysningar lämnas av:

Maivor Hallén
Kanslichef KSII
Telefon: 026-64 81 88, 070-605 66 26
E-post: maivor.hallen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)