Gästprofessor

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder mer än 50 olika utbildningsprogram och cirka 750 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 17 000.

Avdelningen för utbildningsvetenskap, inom akademin för utbildning och ekonomi, söker en gästprofessor för en tidsbegränsad anställning. Tillträde snarast möjligt.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en projektmedarbetare, tillika gästprofessor, inom projektet ”Internationella jämförelser och reformeringen av utbildning i välfärdsstaten” vilket är ett projekt finansierat av Vetenskapsrådet.

Syftet med projektet är att svara på frågor av hur den svenska välfärdsstatens syn på utbildning förändrats över tid i relation till ett jämförande paradigms synlighet i politik, forskning, massmedia och vid reformer av läroplaner. Dessutom studeras hur kunskaper om utbildning omformuleras i relation till det jämförande paradigmet. När detta görs möjliggörs att svara på frågor som handlar om mötet mellan vetenskap och samhälle. Denna mötesplats kallas inom projektet för agoran.

Kvalifikationer:

För anställning inom projektet krävs hög internationell vetenskaplig kompetens samt professorstitel inom området pedagogik. Den sökande ska ha engelska som modersmål och vara aktiv i en engelskspråkig kontext samt varit medsökande i projektet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 24 augusti 2017, märkt med ref nr HIG-STÖD 2017/469.

Skicka din ansökan via e-post till registrator@hig.se eller till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 GÄVLE.

Ansökan ska åtföljas av styrkt meritsammanställning samt övriga handlingar du önskar åberopa.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.
Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid. 25 % av heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-24

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/469

Upplysningar lämnas av:

Hugo Palmsköld
T.f. chef avdelningen för utbildningsvetenskap
Mobiltelefon: 070-605 10 11

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)