Lediga jobb

Universitetsadjunkt i didaktik

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Vid Avdelningen för utbildningsvetenskap finns ämnena bildpedagogik, didaktik och pedagogik. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och uppdragsutbildningar inom ämnena samt Högskolans lärarutbildningar vilka är förskollärarprogrammet, grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem, F - åk 3 och åk 4 - 6), ämneslärarprogrammet samt den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU). Flera av kurserna och programmen erbjuds både som campus- och som distansutbildning. Vid avdelningen bedrivs även forskning genom väletablerade forskningsgrupper. Avdelningen för utbildningsvetenskap har 60 medarbetare.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna omfattar framför allt undervisning i Grundlärarprogrammet med inriktning Fritidshem, och även inom inriktning F-3. Undervisningen bedrivs inom ramen för både campusbaserade och distansbaserade kurser och program. Vissa utvecklings- och administrationsarbeten ingår i arbetsuppgifterna.

Tjänsteställe är Högskolan i Gävle och den sökande förväntas tillbringa merparten av sin arbetstid på plats vid Högskolan.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs grundlärarexamen. Vidare ska den sökande ha dokumenterad pedagogisk skicklighet och högskolepedagogisk utbildning. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. I övrigt se Anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

För anställning krävs också god datorvana, god administrativ förmåga, god samarbetsförmåga och god förmåga till ett flexibelt och självständigt arbetssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av undervisning krävs. Meriterande är erfarenhet av arbete i fritidshemshemsverksamhet och campus- och distansförlagd undervisning inom Grundlärarprogrammet med inriktning Fritidshem och F-3.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-01-20. Det kan bli aktuellt med provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-10-21

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/495

Upplysningar lämnas av:

Annika Elm
Avdelningschef
Mobiltelefon: 072-007 20 91
Telefon: 026-64 86 90

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)