Lediga jobb

Universitetsadjunkt i socialt arbete – vikariat

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Våra forskningsprofiler är Hälsofrämjande arbetsliv och Byggd miljö.

Anställningen som universitetsadjunkt i socialt arbete är placerad vid Avdelningen för socialt arbete och kriminologi vid Högskolan i Gävle.

Arbetsuppgifter:

I anställningen ingår att bedriva undervisning, utvecklingsarbete och administration. I första hand ingår undervisning samt kursansvar inom ämnet socialt arbete. Undervisning sker inom internationella kandidatprogrammet i socialt arbete och inom socionomprogrammet. Undervisningen inom internationella kandidatprogrammet i socialt arbete sker på engelska. Vidare ingår att delta i avdelningens forskning och ämnets utvecklingsarbete. Inom ämnet finns grundutbildning, masterutbildning och forskarutbildning.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs filosofie kandidatexamen i socialt arbete. Vi ser gärna att du har en socionomexamen. Därutöver krävs dokumenterad pedagogisk skicklighet, se Högskoleförordningen (1993:100) samt Anställningsordning vid Högskolan i Gävle. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska och svenska.

Vidare krävs erfarenhet av undervisning samt erfarenhet av administrativt arbete inom högre utbildning. Det krävs erfarenhet av praktiskt socialt arbete liksom erfarenhet av arbete inom socialtjänsten på det aktuella fältet, Försäkringskassan eller inom närliggande område. Du har aktuell kännedom och erfarenhet av socialt arbete lokalt och/eller nationellt.. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i nätverk samt av samarbete med högskola/universitet.

Särskilt meriterande är erfarenhet av undervisning inom området barn och unga. Vidare är publicering inom socialt arbete särskilt meriterande, Liksom erfarenhet av praktiskt socialt arbete med barn och unga.

Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper såsom god förmåga att samarbeta och kommunicera i tal och skrift. Du tycker om att möta människor. Du ska även vara noggrann och ha förmåga att både ta och fånga upp initiativ.

Övrigt:

Anställningen är ett vikariat på ett år, med möjlighet till förlängning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid. Från halv- till heltid enligt överenskommelse
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2020-03-02. Tillträde den 2 mars 2020 eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-01-24

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/17

Upplysningar lämnas av:

Josefin Westerberg Jacobson
Avdelningschef, avd socialt arbete och kriminologi
Telefon: 026-64 82 33
E-post: jonwen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)