Lediga jobb

Universitetsadjunkt i medicinsk vetenskap

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en
god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Våra forskarexamensrätter är Byggd miljö och Hälsofrämjande arbetsliv.

Högskolan i Gävle beviljades våren 2012 forskarexamensrätt inom forskningsområdet Hälsofrämjande arbetsliv, med tre inrättade forskarexamensämnen; arbetshälsovetenskap (2011), socialt arbete (2014) och vårdvetenskap (2017).

Avdelningen för vårdvetenskap arbetar för att stärka såväl forskning inom vårdvetenskap som forskning inom forskarexamensrätten. Högskolan befinner sig också i ett skede med satsning på såväl utbildning som forskning med
tvärvetenskaplig ansats där Högskolan identifierat 4 strategiska forskningsområden; Innovativt lärande, Hälsofrämjande arbete, Hållbar stadsutveckling samt Intelligent industri.
Avdelningen ger idag kurser i omvårdnad och medicinsk vetenskap inom sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogram samt som fristående kurser på grund- och avancerad
nivå. Därutöver bedriver avdelningen i samarbete med ett Universitetet i Lishui en sjuksköterskeutbildning i Kina.

Avdelningen för vårdvetenskap söker nu en universitetsadjunkt i medicinsk vetenskap, omfattning 100 %, vikariat under sex månader med eventuell möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter:

Anställningen omfattar undervisning, kursansvar, handledning och examination på grund- och avancerad nivå i sjuksköterskeprogrammet och specialistsjuksköterskeprogrammen samt fristående kurser med särskild inriktning mot farmakologi och sjukdomslära.

I anställningen ingår även administrativt arbete, att delta i avdelningens utvecklingsarbete rörande undervisning, forskning, samverka med det omgivande samhället och internationalisering. Viss del av utbildningen genomförs som en studieortsbaserad campusutbildning, där delar av undervisningen ges nätbaserat.

Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs avlagd kandidatexamen och därtill fördjupade kunskaper i medicinsk vetenskap. Vidare fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper, i enlighet med Anställningsordning vid Högskolan i Gävle Dnr HIG-STYR 2018/127.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Bedömningen görs med avseende på vetenskaplig, praktisk och pedagogisk skicklighet inom området medicinsk vetenskap. Särskilt meriterande är sjuksköterskeexamen och/eller annan klinisk erfarenhet samt väl vitsordad erfarenhet av undervisning på högskolenivå.
Vidare är det med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, särskilt meriterande att den sökande kan visa fördjupade kunskaper inom farmakologi och sjukdomslära. Därtill uppvisa vitsordat god samarbets- och initiativförmåga.

Därutöver bedöms graden av administrativ och annan skicklighet som är av betydelse för de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 2 augusti 2019.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-08-02

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/401

Upplysningar lämnas av:

Tina Nordström
Biträdande avdelningschef
Telefon: 073-640 59 67
E-post: tina.nordstrom@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)